Etupään (eturenkaan) pompotus

Keskustelua renkaista, vertailut, kimppatilaukset

Valvoja: Moderaattorit

repa
Viestit: 217
Liittynyt: Ke Syys 27, 2006 8:56 pm
Pyörä: 950 Adventure
Paikkakunta: Salo

Re: Etupään (eturenkaan) pompotus

Viesti Kirjoittaja repa »

Vain kolmekymmentä vuotta matkaenskoilla tullut ajettua, mutta en ole koskaan törmännyt matalilla nopeuksilla etupään pompotukseen. Renkaita asennettu liikkeessä ja nyt viime ajat itse ja myös tasapainotettu. Iskarit, ohjauslaakerit ja muutkin asiat huollettu ajallaan.
Kaikenlaista muuta ongelmaa on mahtunut kuitenkin matkan varrelle. Ehkä olen ollut onnekas.
Avatar
Sauli
Viestit: 659
Liittynyt: Ma Loka 24, 2005 9:59 am
Pyörä: 890 Adv R
Paikkakunta: Kouvola

Re: Etupään (eturenkaan) pompotus

Viesti Kirjoittaja Sauli »

Mulla on tullut ilmiö koettua. 950 adventuressa oli etuvannekehässä pystyheittoa joka aiheutti pompotusta, poistui vaihtamalla uusi vannekehä, (ei saanut oiottua pinnoilla). Ylivuotisen 690 enduron ostettuani oli siinä niin paljon "ratsastus" ilmiötä ettei oikein voinut edes pimeässä ajaa, eikä muutenkaan. Oli joko varastoinnista tai viallisesta eturenkaasta (metzeler) johtuen suunnilleen sentti pystyheittoa, poistui uusimalla eturengas. Ostettuani 790 adventuren, oli siinä uutena metzeler karoo 3, sekin pompotteli, vaihdoin renkaan pois ja samalla vannekehän pysty sekä sivuttaisheitto oiottiin takuuna. Kerran laitoin piikkirenkaat lukoilla, enkä malttanut laittaa vastapainoa niin silloin koin myöskin aika voimakasta pompottelua :D . Näissä tapauksissa ei pyörässä ollut mitään väljiä tai murheita, eli pelkästään etuvanne/rengas teki tuota. Kerran laitoin kiireessä taakse uuden renkaan ja siinä ei ollut noussut reuna kunnolla, ravisti ja pomppi niin maan perusteellisesti, ajelin pajalle ja rengas uudelleen paikoilleen kunnon rasvalla niin ongelma poistui.
XT 125 > CBR 1000 F > RF 900 R > XT 600 tenere > TT 600 R > TTR 600 E > KTM: Adv 640 > 690 enduro > Adv 950 S > Adv 1190 R > Adv 990 > 690 Enduro R > 790 Adv R > 890 Adventure R.
vapaaduunari
Viestit: 97
Liittynyt: Ma Elo 20, 2018 6:17 pm
Pyörä: BMW F800GS
Paikkakunta: Napapiirin tuntumassa

Re: Etupään (eturenkaan) pompotus

Viesti Kirjoittaja vapaaduunari »

Sehän tässä ihmetyttää että aiemmilla renkailla tuota ilmiötä ei ollut? Heidenaun ja Avonin välissä vaihdoin kaikki alustan laakerit ja myös ohjauslaakerin. Avoneilla ei ollut mitään ongelmaa mutta Misukalla ne tulivat. Painotuskoneessa pyörii suoraan silmämääräisesti sekä pystyyn että sivusta. Onko nyt sitten vaan viallinen rengas...
Mutta kuten sanottu, hyvin sillä ajamaan pystyy.
Kahta en vaihda - pikkuteitä ja Bemaria.
Vastaa Viestiin