Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Yleistä keskustelua enduroista

Valvojat: Jukka, Moderaattorit

Sunnuntaipyöräilijä
Viestit: 13
Liittynyt: To Elo 01, 2019 12:31 pm
Pyörä: Tenere 700

Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Viesti Kirjoittaja Sunnuntaipyöräilijä »

--- vaan joskus on hyvää pitää taukoa. Mutta missä?

Onko porukalla mielessä sellaisia paikkoja, jotka ovat maisemallisesti tauon arvoisia ja mielellään tietysti mielenkiintoisen sora- tai asfalttimutkittelun varrella. Paikkoja, joissa pyörän voi laittaa hetkeksi parkkiin, kaivaa repusta tai tankkilaukusta termoksen ja hörpätä rauhassa kupillisen kahvia ja nauttia maisemista. Uudellamaalla on Iso Valkee laavuineen ja tulipaikkoineen tietysti selkeä kohde, mutta nyt etsitäänkin myös vähän vaatimattomampia paikkoja.

Heitän tähän pari esimerkkiä. Espoossa Velskolantie kulkee osan matkaa pitkin Velskolan pitkäjärven rantaa. Noin puolivälissä on tiessä levennys, johon voi jättää pyörän ja siitä 10 metrin päässä on pieni kallio ja näkymä järvelle. Ei mikään ihmeellinen paikka, vaan tavallinen suomalainen järvimaisema. Sopii kuitenkin rauhalliselle kahvihetkelle paremmin kuin joku bussipysäkki. Toisena esimerkkinä voisi mainita Fagervikintien. Länteen mennessä sinänsä mainion ruukin kahvilan jälkeen tie kulkee nuollen Bruksträsketin rantaa. Tuossa on muutama levennys, ja rantaan parinkymmenen metrin kävely.

Tuleeko mieleen vastaavia paikkoja sorareittien varrelta?
TA-Petu
Viestit: 40
Liittynyt: Ma Maalis 13, 2017 10:58 pm
Pyörä: XL700VA & CRF300Rally
Paikkakunta: Espoo

Re: Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Viesti Kirjoittaja TA-Petu »

Kännykkäverkon tukiasemat ovat soratieympäristöissä yleensä jonkunlaisen mäen päällä ja tie perille, ovat monesti ihan erinomaisen rauhallisia paikkoja.
Uimarannat ja pienvenesatamat mukavia paikkoja sesongin ulkopuolella(kin), ja monesti löytyy mm. penkkiä ja pöytää.
Pienten kyläyhteisöjen kesäkahvilat on tietysti lähtökohtaisesti hienoja paikkoja vaikka eivät sitten aina niin rauhallisia eikä maisemat aina niin luonnonmukaiset.
TA-Petu
Koheltaja
Viestit: 8222
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Kakarlammella (Salo) on pieni ränsistynyt laavu missä on enemmän erämeininkiä kun Valkeella, on myös aika usein tyhjillään eikä ole kymmentä matkamajaa parkissa ja mölisemässä.
Kylätason kurapyöräilijä.
Avatar
RiiMi
Viestit: 1460
Liittynyt: Su Syys 25, 2005 11:46 am
Pyörä: GS 1250 Lc hp& Cbf 600 s abs
Paikkakunta: somero

Re: Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Viesti Kirjoittaja RiiMi »

Räyskälän lentokeskuksen läheisyydestä lähtevän pyhälammintien varrella on melkoinen erämaamaisema , tuota maisemaa on tullut ihasteltua , samalla kaffetta kuksasta siemailtua .
Any bike can be taken off road. The question is:
How much fun did you have doing it
Bluestone
Viestit: 365
Liittynyt: Ti Heinä 19, 2011 10:50 am
Pyörä: BMW R100 GS PD Classic
Paikkakunta: Kuopio

Re: Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Viesti Kirjoittaja Bluestone »

Valtimon ja Kuhmon puolivälissä olevan Mäntyjärven kaakonpuoleisessa päässä Jäkäläkankaalla on hieno laavu. Hyvä hiekkaranta ilta-aurinkoon päin, lähellä on lähde juomavedelle, puuceet ja -liiterit. Mänty- ja Peurajärven ympärillä on useita leiripaikkoja. Sattuu TET reitin varrelle. :wink:
TA-Petu
Viestit: 40
Liittynyt: Ma Maalis 13, 2017 10:58 pm
Pyörä: XL700VA & CRF300Rally
Paikkakunta: Espoo

Re: Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Viesti Kirjoittaja TA-Petu »

Koheltaja kirjoitti: La Maalis 19, 2022 4:53 pm Kakarlammella (Salo) on pieni ränsistynyt laavu missä on enemmän erämeininkiä kun Valkeella, on myös aika usein tyhjillään eikä ole kymmentä matkamajaa parkissa ja mölisemässä.
Iso-Valkee oli eilen iltapäivällä autio, tie perille erinomaisen kelirikkoinen, lumisohjoa ja upottava, matkamajat eivät sine nyt eksy.
Suositut laavut on useasti autioita kun olen liikkeellä sen vertaan iltamyöhään.
TA-Petu
heikolahjanen
Viestit: 8
Liittynyt: To Tammi 20, 2022 12:03 am
Pyörä: XT 660Z
Paikkakunta: Lahti

Re: Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Viesti Kirjoittaja heikolahjanen »

Omiin harrastuksiini kuuluu pärsäilyn lisäksi geokätköily. Locus mapsiin saa geocaching lisäosan, joka näyttää reitin varrelle osuvat kätköt lennossa kartalla. Yksin ajellessani pyrin pysähtelemään silloin tällöin sopivasti kohdalle osuville kätköille.

Noilla aiemmin mainituilla mastoilla on muuten aika usein kätköjä, kuten myös mm. nähtävyyksien läheisyydessä ja siltojen alla. Hauskaa puuhaa ja pientä jaloittelua ajelun lomassa.

Jos siis saa nautintoa ja hupia miljardien hintaisten satelliittien hyödyntämisestä muovipurkkien etsimiseen erinäisistä paikoista, suosittelen.
vapaaduunari
Viestit: 107
Liittynyt: Ma Elo 20, 2018 6:17 pm
Pyörä: BMW F800GS
Paikkakunta: Napapiirin tuntumassa

Re: Elämä ei ole pelkkää ajamista...

Viesti Kirjoittaja vapaaduunari »

Itse olen täältä napapiiriltä mutta olin nuorena poikana kesätöissä siellä Uudenmaan tuntumassa. Pari vinkkiä mitkä sieltä muistan jos et ole ennen käynyt.
Askola, hienoa maasaeutua. Siellä on myös Hiidenkirnu, Jättiläisen kuhnepytty, tiettävästi suurin Suomessa oleva hiidenkirnu. Sielläpäin on muutenkin hienoa maaseutua ja pikkuteitä. Ja siitä sitten Myrskylään, Lasse Virenin kotiseuduille. Mahtavia tammien reunustamia teitä.

Vähän tyhmältä tuntuu sinnepäin vinkata... Mutta sieltpäin varmasti löytyy kyllä myös hyviä pikkupaikkoja kahvinkeittotauoille.
Kahta en vaihda - pikkuteitä ja Bemaria.
Vastaa Viestiin