Sivu 1/1

Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: Su Huhti 08, 2018 7:07 am
Kirjoittaja mek
Olin siirtämässä Navin paikkaa pyörässä ja piti jatkaa johtoa virtalähteen ja navin välistä. Asensin johtoon vesitiiviin pikaliittimen myöhempiä tarpeita varten, mutta töppäilin ja Zumo 390 sai pienen annoksen virtaa väärällä napaisuudella, eli laitoin pikaliittimen väärin päin kiinni...

Lopputuloksena Zumo ei enää huoli virtaa eikä herää käyntiin niiden MP-telineen nastojen kautta. USB-portin kautta herää ja lataa normaalisti. Jokin komponentti tai sulake sieltä Zumon sisältä otti itseensä. Tuosta tuli siis nyt kertalaakista autonavigaattori. Jos Zumossa on väärän napaisuuden suoja, niin se on varmaan virtalähteessä. Virtalähteestä telineeseen kun menee yhtenäinen johto eikä sitä ole tarkoitettu katkaistavaksi. Pitäisi näköjään tarkistaa aina kaikki kolmeen kertaan ennenkuin laittaa virrat päälle.

Onko kenellekään käynyt samaa ja saiko korjattua?

Garminin tuesta en ole vielä kysellyt korjausmahdollisuutta ja hintaa. Takakansin näkyy olevan pienillä Torx-ruuveilla kiinni, joten pätevä elektroniikkahenkilö voisi suoriutua hommasta myös, mutta en tunne sellaista.

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: Su Huhti 08, 2018 7:54 pm
Kirjoittaja Aksi
Moro
taanoin wanha 660 Zumoni rupesi kiukuttelemaan boottaili kesken kaiken ja puhui niin nopeati että ei siitä enää selvää saanut.
Joten soitin tuonne garminin huoltoon ja kyselin huolto mahdollisuutta useamman vuoden vanhalle laitteelle.
Sanoivat että heillä oli vaihto laite kuvio tuolloin tuohon siten että lähettivät laskun ja postin palautus lomakkeen sähköpostiin.
Ei tarvinnut lähettää kuin pelkkä navi pyörän sarjaa ei tarvinut purkaa eikä muutakaan siis pelkä navi pakettiin ja garminille.
kun tuo lasku oli maksettu noin reilun viikon päästä tuli garminilta paketti joka sisällsi pyöräsarjan autosarjan sekä uuden käyttämättömän 660 zumon johon life time kartta lisenssi siirrettiin

tämän kokonaisuuden hinnaksi taisi tulla kaikkine kuluineen noin 150€

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: Su Huhti 08, 2018 8:15 pm
Kirjoittaja mek
Juu, tiedän tuon vaihtolaitehomman. Sain tämän 390n vaihdossa kun 220 tilttasi. Laitoin kyselyä Garminille, katsotaan mitä vastaavat.

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: Ma Huhti 09, 2018 1:52 pm
Kirjoittaja mek
Tuli vastaus Garminilta. Lähetän huoltoon, kustannus 125 euroa.

En ota sitä riskiä, että alkaisin itse aukomaan. Uusi 395 LM kuitenkin maksaa yli 400 ja käytetyt 390 LM:tkin yli 200.

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: La Huhti 14, 2018 10:37 am
Kirjoittaja Ilmari
Moro. Enpä nyt varmaksi osaa sanoo, kuka osaa korjata mitäkin... Tuolta Vaasan firmasa saattais apu löytyä?

http://www.vekatronics.fi/index.php?pinc=1

t.Ile

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: To Huhti 26, 2018 7:48 am
Kirjoittaja mek
Zumo 395 LM tuli tilalle. Takuuhuollettu, uuden takuulla. "Väliraha" postikuluineen 125 euroa ja kaikki vanhan 390:n varusteet (telineet, virtalähteet, RAM-varusteet yms.) jäi itselle. Vaihdokkia ei heti ollut varastossa, sitä piti odottaa viikko.

Kyllä minun mielestäni Garmin hoitaa aivan loistavasti takuuasiat. 2012 ostin siis käytetyn Zumo 220:n, joka tilttasi 2015 omasta virheestä (karttapäivityksessä tietokone meni lepotilaan ja asennus jäi kesken). Silloin sain 39 euron välirahalla tilalle takuuhuolletun Zumo 390 LM:n.

Nyt tämä Zumo 390 LM lakkasi lataamasta telineessä, taas ihan omasta virheestä ja sain tilalle takuuhuolletun 395 LM:n uuden takuulla 125 euron välirahalla.

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: Pe Syys 20, 2019 6:50 pm
Kirjoittaja mek
Nyt se s***tana tilttasi tämäkin, taas karttapäivityksen yhteydessä. Sähköpostia Garminille, katsotaan mutä tuleman pitää...

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: Ke Loka 09, 2019 11:31 am
Kirjoittaja mek
Uusi 396 tuli ilman kuluja tiltanneen 395n tilalle.

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: Pe Kesä 04, 2021 11:01 am
Kirjoittaja mek
Jatketaan nyt tähän, kun en viitsi avata uuttakaan topiccia enkä tiedä, montaako tämä kiinnostaa. Talvella Zumon ohjelmien ja karttojen päivitys meni ok. Silloin oli käytössä Win 10 64 bit pöytäkone ja ADSL 8/2 vanhalla kuparikaapelilla. Tuo ADSL-yhteys on alkanut pätkiä viime talven aikana todella pahasti ja kun tänä vuonna alueelle on tulossa valokuitu, irtisanoin (kalliimman) ADSL:n ja otin tilalle 4G LTE modeemin.

Nytpä kävikin niin, että karttojen päivitys ei suostu toimimaan 4G yhteydellä, vaikka nopeutta on paljon enemmän kuin tuolla ADSL:llä eikä mitään rajoitusta tiedonsiirtomäärälle pitäisi olla. Karttojen lataus tökkää joka kerta 15,3 % kuten tuossa Garminin tukisivujen kuvassa.

https://support.garmin.com/fi-FI/?faq=G ... C0ULxHR2T6

Onneksi tuli samalla hommattua pöytäkoneen tilalle Win 10 läppäri, joten voin viedä läppärin ja Navin toimistolle ja hoitaa päivityksen ADSL-yhteydellä (10/10) siellä. Läppärillä on käytössä sama Windowsin mukana tullut Windows Defender kuin ex pöytäkoneellakin, eli siitä ei pitäisi olla kiinni.

Re: Zumo kuoli - melkein

Lähetetty: Pe Kesä 04, 2021 3:39 pm
Kirjoittaja mico
Tiedät varmaan ja olet ehkä tehnyt nämä jo, mutta sanottakoon kuiteskin... Jos sulla on modeemi, jossa saa taajuudet lukittua, mene cellmapperiin ja tsekkaa lähimastojen käyttämät taajuudet ja lukitse ne. Lukitse se myös 4g jos mastot tukee sitä. Tällöin loppuu se signaalin vaelteleminen huonoilla taajuuksilla ja nopeuskin paranee.