Wings-vaimentimet

KurapyöräWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wings[muokkaa]

Huhujen mukaan yhden miehen paja, jonka perustaja slovenialainen Marovic Gorazd oli aikaisemmin Acrapovicilla töissä. Jos vertailee putkia Acrapovicin malleihin voi huomata suurta yhdennäköisyyttä. Aiemmin vaimentimia tehtiin lähes malliin kuin malliin. Nykyään keskittyvät lähes yksinomaan Kotareihin.

Putkien hintoja ei löydy enää suoraan nettisivuilta vaan ne on kysyttävä suoraan Maroviciltä. Hinnat ovat kuitenkin huomattavasti halvempia kuin esim. Acrapovicin (noin 50%). Maksu tapahtuu käyttäen EU-tilisiirtoja, josta ei yleensä tarvitse maksaa mitään ylimääräistä jos tarvittavat tiedot löytyvät. Rahoilla kuitenkin kestää noin viikon "saapua" Sloveniaan. Vaihtoehtoisesti maksu PayPal:illa, joka näkyy vastaanottajalle välittömästi. Putkien toimitus DHL:llä, mikä kestää Marovicin mukaan 8-14 päivää, mutta oikeasti se on lähempänä sitä 14 päivää.

Putket[muokkaa]

Wingsin alumiini putki

Ennen putkia tehtiin alumiinista, hiilikuidusta ja titaanista. Nyt putkia saa enää titaanista valmistettuna. Putkissa on paikka DB-killerille, joka nimensä mukaisesti tappaa desibelejä. Vaikutus on suurin juuri kaasua avatessa. Ilman killeriä jytinät ovat todella miehekkäät. Putket ovat muiden tehoputkien tapaan absorbaatiovaimentimia eli kaasut pääsevät virtaamaan suoraan ulos putkesta (ilman killeriä). Ympärillä oleva vaimennusvilla vaimentaa ääntä matkalla. Putkien viimeistely on todella laadukasta työtä eikä kaikki tehdasputketkaan yllä samaan laatuun.

Tehon lisäys ilman muita virityksiä on minimaalinen. Yhdessä suuttimien ja ilmansuodatuksen parannuksella tehoja voi saada sopivasti juuri yläkierroksille. Muut hyödyt ovat pyörän keveneminen (paino alkuperäiseen putkeen verrattuna jopa 50%), paremmat äänet, ulkonäkö ja koneen käyminen viileämpänä. Putki päästää lämmöt läpi todella tehokkaasti. Pitkänkin ajon jälkeen putki on yhä käsinkosketeltavissa.

Linkit[muokkaa]

Wings-kotisivu