Kampiakselin asentaminen

KurapyöräWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yksisylinterisen moottorin kampiakselin asentamisen suurin haaste on yleensä kampiakselin laakereiden tiukka sovitus niin kampiakseliin kuin kampikammion puolikkaisiinkin.

MP-huollon tapa[muokkaa]

Yleensä huolto-ohjeissa käsketään käyttämään erityisiä asennustyökaluja, joiden avulla asennus tapahtuu ikäänkuin prässäämällä osat paikalleen.

Kotikonstit[muokkaa]

Kotitallissa ei yleensä löydy huolto-oppaiden listaamia työkaluja, joten avuksi on otettava fysiikan lait. Aika pitkälle pääsee, kun muistaa että kylmä kutistaa ja lämpö laajentaa. Monesti kuitenkin unohtuu se, että lämpö laajentaa myös aukkoja eli kun kappaletta lämmittää, siinä olevat aukotkin laajentuvat. Jostain syystä maalaisjärki kun sanoisi, että lämpölaajeneminen päinvastoin pienentäisi aukon kokoa eli laajeneminen tapahtuisi aina tyhjään tilaan päin.

Laakerin asennus lohkoon[muokkaa]

Laita asennettava laakeri pakastimeen pariksi tunniksi. Kuumenna lohkoa uunissa 100-110 asteessa noin 30 minuutin ajan. Kylmä laakeri tipahtaa paikalleen lohkoon ilman voimankäyttöä.

Kampiakselin asennus lohkossa olevaan laakeriin[muokkaa]

Laita kampiakseli pakastimeen muutamaksi tunniksi, jotta suurimassainen osa ehtii varmasti jäähtyä kunnolla. Kuumenna lohkoa laakereineen 100-110 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kampiakseli menee paikalleen laakerin ilman voimankäyttöä.

Laakerin asennus irrallaa olevaan kampiakseliin[muokkaa]

Laita kampiakseli pakastimeen muutamaksi tunniksi, jotta suurimassainen osa ehtii varmasti jäähtyä kunnolla. Kuumenna laakeria 100-110 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laakeri menee paikalleen kampiakseliin ilman voimankäyttöä.

Erityistapauksia[muokkaa]

Yamaha XT/TT600 koneet[muokkaa]

Yamahan insinöörit ovat suuressa viisaudessaan rakentaneet XT/TT600 koneen kampiakselin siten, että vasemmanpuoleinen laakeri on prässätty kampiakseliin nokkaketjun rattaan taakse. Käytännössä vain lämpötilaeroja hyödyntämällä on mahdollista asentaa kampiakseli paikalleen ilman laakerin tarpeetonta rasittamista.

Kampiakselin vasemmanpuoleisen laakerin vaihtaminen on Yamahan ohjeista huolimatta helppo homma asiansa osaavalle koneistamolle ja se hoituukin helposti vaikkapa kiertokangen vaihdon yhteydessä. Laakerin vaihtamisessa on erityisen tärkeää huolehtia nokkaketjun rattaan asennon säilymisestä, koska muuten nokan ajoitukset ovat pielessä.

Käytännössä kampiakselin asennus sujuu samalla logiikalla kuin muutkin esitellyt tilanteet eli lohkoa lämmitetään ja kampiakselia laakereineen jäähdytetään.

Muut lohkojen laakerit[muokkaa]

Samoja periaatteita noudattamalla on tietenkin asennettavissa kaikki muutkin lohkojen laakerit.