Etuhaarukan huolto

KurapyöräWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suurin osa valmistajista suosittaa vaihtamaan haarukkaöljyt kerran vuodessa. Käytännössä vaihto kannattaa tehdä käytön mukaan. Vaihdettava öljy on normaalia yksiaste öljyä. Yleisimmät viskositeetit ovat 5W, 7.5W, 10W, 12.5W ja 15W. Samanmerkkisiä öljyjä voi sekoittaa keskenään, jotta saa itselleen sopivan "cocktailin". Esimerkiksi 1 litra 5W ja 1 litra 10W, tuloksena 2 litraa 7.5W. Keulan vaimennusjäykkyyteen vaikuttavat:

  • Putkien säädöt
  • Öljyn viskositeetti
  • Jousi
  • Öljyn määrä/ilmatilavuus putkessa

Stefojen vaihto[muokkaa]

Irroita iskari ja puhdista se. WP iskarissa avaa yläpää ja valuta öljyt pois. Avaa alapään ruuvi jolloin jousi paketti irtoaa. Jousen mukana tulee puolet öljyistä. Kampea varovasti stefan suojus pois. Irroita stefan sokkarengas ja nykäise sisäputki pois jolloin stefa irtoaa. Ota sisäputkesta leveä sokka irti ja vaihda uusi stefa. Kasaa osat sisäputkeen.

Laita sisäputki ulkoputkeen ja naputtele metallinen rengas pohjaan asti. Iskari on hyvä laittaa pitkällä rautalangalla kattoon ja toinen pää on pöydällä. Paina stefaa kahdella ruuvimeisselillä varovasti paikalleen ja asenna lukko sokka. Laita stefan suojus paikalleen.

Ennen öljyn kaatamista laita pohjaruuvi paikalleen. Mittaa öljyn pinta iskarin ollessa kasaan painettuna ilman sisäjousta. Tässä iskarissa se oli 140mm iskarin ylälaidasta öljypintaan. Noin 1,4litraa meni öljyä kahteen iskariin (osa taisi mennä lattialle). Laita jousipaketti iskarin sisään, samalla iskari putkea nostaen ettei öljyt tule ulos. Kierrä yläpään ruuvi kiinni ja varo ettei alapään ruuvi irtoa. Käännä iskari ja ota alapään ruuvi pois jotta näet että jousipaketin alapää asettuu kohdalleen. Kiristä alapään ruuvi. Jos kiristäessä iskaripaketti pyörii mukana niin paina iskaria kasaan tai avaa yläpää, josta saat pidettyä vastaan. WP 43mm KTM SXC 625 -03

Säätäminen[muokkaa]

Vanhoissa mopoissa ei välttämättä ole säätöä lainkaan. Uusissa USD-putkissa yleensä on puristumisnopeus yläpäässä ja palautumisnopeus alapäässä (mahdollisesti muovitulpan alla). Joissain malleissa on toinen putki puristusvaimennusta varten ja toinen palautumista. Tällöin säädöt ovat yläpäässä. Kumpi on kumpi selviää yleensä merkinnöistä DEC=decompression ja COM=compression.

Oikeita säätöjä ei ole olemassakaan vaan ne riippuvat tilanteesta, pyörästä ja kuskista. Kannattaa aloittaa vakiosäädöistä muuttamaan pari naksausta kerrallaan.