Akun huolto

KurapyöräWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Akun varaustasoa voi arvioida napajännitteestä. Akun pitää seistä ensin puoli tuntia ilman kuormitusta, jotta saadaan luotettava tulos.

Jännite Varaustaso
>12,7 V 100 %
12,5 V 75 %
12,2 V 50 %
12,0 V 25 %
<11,8 V 0 %

Jos jännite on paljon alhaisempi (esim. 8 V), on yksi tai usempi kenno todennäköisesti oikosulussa nesteen vähyyden vuoksi. Vaikka nestettä tämän jälkeen lisäisi, akku on luultavasti käyttökelvoton. Tarkan varaustason saa mitattua ominaispainomittarilla, jos akku ei ole suljettu. Akussa saa käyttää vain tislattua vettä, sillä tarkoitus on ettei vesi johtaisi lainkaan sähköä.

Tärkeimmät asiat akun kunnossapidossa:

  • Säännöllinen ennaltaehkäisevä lataaminen (myös kesällä)
  • Lataaminen oikein (katso alempaa)
  • Ei päästä varaustasoa tippumaan alle 20 %
  • Pitämällä keskimääräisen varaustason korkealla
  • Nesteen lisääminen tarvittaessa (jos mahdollista)

Nyrkkisääntönä akku tuhoutuu ylilataamalla erityisesti kuumalla kelillä (neste kiehuu pois) tai jättämällä se osittain varautuneena seisomaan pitkiksi ajoiksi (sulfatoituminen). Kylmällä maksimi varaustaso laskee.

Akun lataaminen[muokkaa]

Ladattaessa akku voi kehittää vetykaasua, joka on tietysti tulenarkaa. Eli kannattaa ladata akkua hyvin tuuletetussa paikassa.

Suositeltu latausvirta on n. 1/10 akun varauskapasiteetista, esim. 10 Ah akulle 1 A. Latausvirta ei ole niin oleellista kuin se miten laturi toimii. Halpislatureissa ei ole minkäänlaista jännitteen tunnistusta ja niillä pystyy pilaamaan akun ellei seuraa latausta. Nykykäsityksen mukaan hyvä laturi on nk. kolmivaiheinen, joka:

  • lataa akkua ensin laturin max. virralla kunnes jännite nousee n. 14,4 V:iin (12 V akku siis)
  • sen jälkeen pitää jännitteen tuossa 14,4 V:ssa ja mittaa virtaa
  • kun virta on pienentynyt n. 10 %:iin max. latausvirrasta, akku on täysi ja laturi siirtyy ylläpitotilaan
  • ylläpitotilassa pidetään akku 13,4 V jännitteessä tai annetaan lyhyitä varauspulsseja

Hyviä latureita ovat esim. Ctek, Optima, jotkut Mascot:n mallit ym.

Halpislaturilla ladatessa kannattaa kytkeä yleismittari kiinni ja seurata akun napajännitettä. Kun jännite nousee 14.4 V:iin asti, akku on n. 80 % täysi. Siitä eteenpäin pitää sitten ottaa varovasti ja kuunnella miten paljon akku kuplii. Kun kuplinta yltyy, akku on täysi. Jos akun jättää laturiin kiinni vielä tämän jälkeen, alkaa nestettä kadota nopeasti ja muodostuu vetyä. Ne kuplat ovat vetyä ja happea. Jossain ennen 15 V:ia kannattaa lopettaa lataus joka tapauksessa. Pahasti sulfatoitunut akku ei sitten ota varausta ja jännite nousee korkealle heti latauksen alussa.

Talvisäilytys[muokkaa]

Tärkeintä on ladata akku täyteen ja estää sen purkautuminen. Eli akku irti tai ainakin virtapiuha irti ja kunnon lataus kunnollisella laturilla. Nestepinta kannattaa tarkistaa ja tarpeen mukaan lisätä akkuvettä, jos se on tuossa akussa mahdollista. Akkua kannattaa latailla muutaman kerran talven aikana. Osittain varautunut akku sulfatoituu, joka tuhoaa sen ennen pitkää. Täyteen varattu akku ei jäädy, mutta 40 % varauksella akku jäätyy -18 asteessa ja tyhjä akku (alle 11,8 V) -7 asteessa. Akkua pitää säilyttää viileässä, koska itsepurkaus on silloin hitaampaa ja mahdollinen sulfatoituminen hidastuu.

Linkit[muokkaa]