Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Pe Elo 07, 2020 4:11 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: To Maalis 26, 2020 1:55 pm 

Liittynyt: To Maalis 23, 2017 12:31 pm
Viestit: 359
Pyörä: Bemari
Tuossa jo Kivetty-ketjussa asiaa sivusin, mutta ajattelin, että tälle olisi ehkä järkevää perustaa myös oma ketjunsa.

Monelle harrastajalle ryhmäajot ja ympäri suomen/maailman matkaaminen on moottoripyöräilyn suola. Itselleni myös. Kuitenkin nyt kun hallitus alkaa tosissaan kiristämään otettaan koronaviruksen hillitsemiseksi ja pyytelee malttia myös kansalaisilta, niin on hyvä muistaa koronasta ja moottoripyöräilystä muutama asia.

Koronan suurin ongelma on, että nykyinen terveydenhuoltojärjestelmä ei kestä tarvittavaa tehohoidon piikkiä, jolloin eristämällä yritetään päästä tilanteeseen, jossa näin karrikoidusti esittäen, ensin sairastaa uusimaa, sitten keskisuomi, sen jälkeen itäsuomi jne. Jotta tuo lähestymistapa toimisi, tarkoittaa sitä, että epidemiat pitäisi saada pidettyä paikallisina. Tässä kohtaa harrastuksessamme yleiset kokoontumiset, jossa osallistujia on ympäri suomen, ovat kaikkein vahingollisimpia tuon tavoitteen onnistumisessa. Tällöin yksikin oireeton koronan kantaja saattaa olla "nollapotilas" lukuisten toisistaan maantieteellisesti hyvinkin etäällä olevien epidemioiden alkuna. Vähän niinkuin tuo Levin koronalinko. Tuo taas on yhteiskunnallisesti erittäin hankalaa, etenkin Suomen suuruisessa maassa, jossa tarvittavien tehohoitolaitteiden ja tarvikkeiden tai potilaiden kuskaaminen pitkin maakuntia nopeasti ja tehokkaasti on erittäin haastavaa.

Lisäksi koronan iso ongelma on, ettei vieläkään ole tarkkaa ymmärrystä siitä, miten korona itseasiassa leviää. Villeimmissä arvioissa Korona voi levitä jo pelkästään samassa huoneessa olijoiden kesken. Yhteinen yöpymispaikka voi siis altistaa tartunnalle, vaikka joka jantterin makuupussit olisivat parinkin metrin päässä toisistaan. Toki korona voi levitä ihan vaan postipakettien ja muidenkin välityksellä, mutta kotosalla on ainakin olemassaoleva infra käsien pesemiseen ja muuhun välttelevään toimintaan. Sauna kerran päivässä ei ole oikein riittävä hygienian aste koronan kanssa ja vaikka korona ei lämmöstä ilmeisesti pidäkään, niin se ei siltikään ole mikään puhdastila, jossa mikään bakteeri ei ihmiseltä toiselle tartu. Lisäksi pitkin maita ja mantuja matkaava postipaketti on virukselle huomattavasti vähemmän otollinen levitysalusta kuin esimerkiksi ovenkahva, joten koronan tarttuminen ovenkahvasta on moninkertaisesti todennäköisempää kuin päivän verran maailmaa matkustaneen paketin kyljestä.

Korona itsessäänhän on kohtuullisen "vaaraton tauti". Kuolleisuus huitelee nykyarvioiden mukaan 1.5% kinttaalla, mutta näin matalaan kuolleisuusprosenttiin tarvitaan tehokasta sairaanhoitoa. Jos terveydenhuoltojärjestelmä ei pysy epidemian kyydissä, alkavat prosentit näyttämään aika paljon rumemmilta. Yksittäisen kurapyöräilijän ei kuitenkaan pitäisi olla kovinkaan huolissaan taudin saamisesta, vaan nimenomaan siitä, että hän ei tartuta sitä eteenpäin. Koronan pahin ominaisuus on siinä, että se tarttuu erittäin herkästi (paljon herkemmin kuin kausi-influenssa) ja tekee pahaa jälkeä riskiryhmissä. Itse en perusterveenä siis ole juurikaan huolissani itsestäni, vaan siitä että tartutan viruksen jollekin, jonka terveys ei ole yhtä hyvällä pohjalla kuin omani. Tämä on myös se perimmäinen syy miksi ihmisiä nyt yritetään eristää ja kehoitetaan pitämään etäisyyttä.

Itselläni suurin pelko on, että ihmiset eivät nyt ymmärrä pysytellä kotialueillaan ja valtiovallan on pakko ottaa vielä rajumpia keinoja käyttöön liikkuvuuden rajoittamiseksi. Tästä tuli ensimmäinen osoitus kun hallitus esittää koko uudenmaan maakuntaa suljettavaksi. Koska esitys on tehty yhteistyössä eduskunnan kanssa, mennee tuo läpi, jolloin kaikki muu paitsi välttämätön liikenne uudenmaan ja muun suomen välillä loppuu. Jos tuo ei pure, on seuraavaksi vuorossa kaikkien maakuntien sulkeminen ja jos tuokaan ei auta niin sitten meillä on ulkonaliikkumiskielto keskieuroopan tapaan ja sitten ei liikuta mopolla enää minnekään. Tällä hetkellähän rajoitustoimet suomessa ovat varsin kevyitä verrattuna esim keskieurooppaan ja suorastaan näpertelyä verrattuna aasiaan, vaikka meille kovin poikkeuksellisia ovatkin. Noihin peilatessa olisi tämän harrastuksen puitteissa suorastaan suotavaa, ettei valtiovallalle tule enempää tarvetta tiukentaa karanteenia. Pahoin kuitenkin pelkään, että ihmiset eivät ymmärrä omaa parastaan ja kesäkuuhun mennessä suomi on täydellisessä lukitustilassa, jossa ainoastaan välttämättömimmät liikkumiset ovat sallittuja. Tuo on kuitenkin se kaikkein huonoin skenaario kaikkien kannalta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: To Maalis 26, 2020 2:10 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Touko 20, 2005 9:33 am
Viestit: 599
Paikkakunta: Littoinen, Lieto
Pyörä: KTM 1190 Adv R
Hyvin kirjoitettu!! Olisit voinut laittaa allekirjoitukseesi ammattisi, niin ei kukaan kotona Sinua tuntematon "vaahtoa", että mitä toi höpöttää. Ammattitaustasi antaisi lisää rintaääntä kirjoitukseesi.....sikälimikäli itse muistin ammattisi oikein :wink:
Hyviä vointeja kaikille 8)
terv. Tapsa

_________________
"Going somewhere in the middle of nowhere" ex AT, 950Adv, SE, 990Adv Dakar


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: To Maalis 26, 2020 2:13 pm 

Liittynyt: To Maalis 23, 2017 12:31 pm
Viestit: 359
Pyörä: Bemari
Akilleus kirjoitti:
Hyvin kirjoitettu!! Olisit voinut laittaa allekirjoitukseesi ammattisi, niin ei kukaan kotona Sinua tuntematon "vaahtoa", että mitä toi höpöttää. Ammattitaustasi antaisi lisää rintaääntä kirjoitukseesi :wink:
Hyviä vointeja kaikille 8)
terv. Tapsa


No sanotaan näin, että ihan IT-työläinen olen. Eli sinällään ammatillista pätevyyttä ei moisen kirjoituksen tekemiseen ole :D


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: To Maalis 26, 2020 2:24 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Touko 20, 2005 9:33 am
Viestit: 599
Paikkakunta: Littoinen, Lieto
Pyörä: KTM 1190 Adv R
:D :D Muistini tylsillä luistimilla meni homma väärin....ammattisi siis :lol: :lol:
terv. Tapsa

_________________
"Going somewhere in the middle of nowhere" ex AT, 950Adv, SE, 990Adv Dakar


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Pe Maalis 27, 2020 9:56 pm 

Liittynyt: Pe Tammi 13, 2017 8:32 pm
Viestit: 3
Paikkakunta: kauhava
Pyörä: 1200 adeventure
Otetaan iisisti. Että ei olis koko kesä. Pilalla. Aika raju. Tauti .


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Pe Maalis 27, 2020 10:14 pm 

Liittynyt: Ma Joulu 18, 2006 8:00 pm
Viestit: 1911
Paikkakunta: Vantaa/Parikkala
Pyörä: SE & Montesa 315
Hyvin kirjoitettu ja vielä asiaakin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: La Maalis 28, 2020 12:44 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Loka 09, 2009 9:22 pm
Viestit: 1168
Paikkakunta: Rauma
Pyörä: Tiger 800
Asiallinen kirjoitus !

_________________
"Sataa saatana niin vitusti, koko ajan... menään vaan"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: La Maalis 28, 2020 5:22 pm 

Liittynyt: Ti Helmi 15, 2011 10:45 pm
Viestit: 279
Paikkakunta: Huittinen
Pyörä: BMW R 1200 GSA LC
Erittäin asiallinen kirjoitus.

Tilanne kehittyy kaiken aikaa ja taudin kuvaa onkin viime päivinä muutettu.
Aikaisemmin tuotiin esiin sitä että korona olisi vaarallinen ainoastaan iäkkäille ja riskiryhmään kuuluville mutta tätä käsitystä on viime päivien aikana muutettu. Työikäisiä on joutunut useita sairaalahoitoon ja tällä hetkellä tehohoidossa on 20 vuotias perusterve henkilö. Vaikka henki säilyisikin niin osalle jää pysyviä vaurioita keuhkoihin ja pahimmillaan joutuu olemaan loppuiän hengityskoneessa.
Maanantaina tehohoidossa oli 13 henkilöä joista 9 on nyt kuollut. Nyt tehohoidossa olevia on jo yli kolmekymmentä. Noudatetaan tunnollisesti annettuja ohjeita ja nautitaan kokoontumisajoista ja vastaavista sitten kun se taas on mahdollista.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Su Maalis 29, 2020 12:09 pm 

Liittynyt: La Maalis 04, 2006 8:58 pm
Viestit: 1275
Paikkakunta: Hamina
Pyörä: FE390,12GS
Melko pieni haitta kaikkeen muuhun verrattuna mutta pyörän myynti/osto vähän vaikeaa näinä aikoina.Lievää vaihtokuumetta,ei muita oireita.(Lompakolla hierottu otsaa ja ohimoita,vähän auttoi.) :|

_________________
(l)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Su Maalis 29, 2020 1:37 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7695
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Äsken kävin pienellä mopolenkillä pk-seudulla ja ero viime sunnuntaihin verrattuna iso, eipä ollut sutoja liikkeellä, ei mäkkäreiden ja kauppojen parkkikset täynnä, ei edes puolillaan. On kun joulupäivänä olisi ollut liikkeellä. Ulkoilijoita oli taas tavanomaista enemmän.

Hallituksen sanoma on mennyt perille ainakin pk-seudulla.

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Su Maalis 29, 2020 2:19 pm 

Liittynyt: Ma Maalis 13, 2017 10:58 pm
Viestit: 21
Paikkakunta: Espoo
Pyörä: XL700VA
Kiitos kirjoituksesta.

Soratiet ja kinttupolut pysyy tallessa, ei huolta.
Pidetään itsestämme ja läheisistämme huolta niin päästää ajelemaan jatkossakin ja ajokavereiden kanssa myös.

https://www.youtube.com/watch?v=9rUbSgHs5H4

_________________
TA-Petu


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Ke Huhti 08, 2020 11:33 am 
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 30, 2008 2:51 pm
Viestit: 85
Paikkakunta: Kajaani
Pyörä: xt350, XTZ 750, XV535
Erittäin asiallista tekstiä, kiitokset siitä. Meillä Kainuussa tällä hetkellä ollaan ainakin Yle:n tietojen valossa tilanteessa, jossa suuri osa varmistetuista tartuntatapauksista liittyvät henkilöiden kokoontumiseen harrastukseen liittyen. Se virus ei valitettavasti levitessään tiedä onko kyseessä virallinen järjestetty tapahtuma vai muuten vaan yhteen kokoontunutta porukkaa. https://yle.fi/uutiset/3-11295992


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Ke Huhti 08, 2020 1:47 pm 
Avatar

Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 10:18 pm
Viestit: 1319
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Pyörä: Ready To Push
Hyvä kirjoitus.

Tuon näkymättömän uhkan kanssa harmillisinta on se, että kukaan ei oikeastaan tiedä mitään, on vain laboratorio tutkimuksia, uskomuksia ja arvioita.

Eli saattaa olla että 30 ukon kokoontuminen ei aiheuta mitään. Mutta saattaa myös olla että yksi yksinäinen kulkija saa tartunnan huoltiksella, levittää sen kaupan kassalle ja edelleen joka paikkakunnalle jossa pysähtyy. Ja lopuksi vie kotiinsa ja työpaikalle.

Rajaamisen kannalta olisi varmasti paras, että jokainen pysyy kotonaan / kotiradalla - tai ainakin hankkii visiirikypärän ja pitää sen suljettuna joka tilanteessa kuten Stig konsanaan. Eikä missään nimessä loukkaannu mopoillessa, ettei kuormita terveydenhuoltoa.

Em'minä ainakaan mitään mistään tiedä - liian paljon näkökulmia. Mutta kyllä se joskus ohi menee ja silloin ois hyvä et kansa on vielä voimissaan henkisesti ja fyysisesti.

Hauis-hymiöitä kaikille.

_________________
Kylän kohoralla komiasti, vaikka mettällä vähä kompuroottiski.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Ke Huhti 08, 2020 2:17 pm 

Liittynyt: To Maalis 23, 2017 12:31 pm
Viestit: 359
Pyörä: Bemari
Kiitoksia kaikille, positiivisista sanoista.

Nythän taas näkyy valoa tunnelin päässä jos vasta-ainetestaaminen pääsee oikeasti vauhtiin tässä lähiaikoina. Voi hyvinkin olla että vasta-ainein varustetut motoristit pääsevät pian huristelemaan vapaammin pitkin suomea, ehkä jopa maailmaa.

Se on vielä sanottava, että kyseessä on todellakin pirullinen tauti, jo pelkästään siitä syystä, että tartuntaa on hyvin hankala varmentaa kotikonstein. Rehellisyyden nimissä olen itse tällä hetkellä epätietoisuuden vallassa oman lenssuni kanssa. Tällä hetkellä omaan oireiluun siis liittyy paljon koronalle tyypillisiä oireita, mutta on täysin mahdotonta sanoa olenko ainoastaan lieväoireinen koronapotilas vai onko kyseessä vaan ihan normaalia kausiflunssaa. Olen itse onneksi siitä onnellisessa asemassa, että oireista huolimatta voin tehdä normaalisti etätöitä kodin suojista. Itselleni tai edes yhteiskunnalle mahdollinen koronatartuntani ei siis ole kuin korkeintaan lievä harmistus. Vaikka mitään varmuutta sairastumisesta ei omalta osaltani ole, olen siitä huolimatta tilannut ruokaa kaapit täyteen ja harrastan ihan omaehtoista karanteenia vielä seuraavat pari viikkoa. Näin en vahingossakaan tartuta muita, jolle tartunta saattaa aiheuttaa huomattavasti enemmän oireita tai harmia normaaleiden päiväaskareiden hoitoon.

Valitettavsti kaikkien tilanne ei ole yhtä helppo, vaan mahdollinen tartunta saattaa pahimmillaan viedä pitkäksi aikaa tulot. Näin etenkin pienyrittäjien kohdalla, joilla on jo valmiiksi hankala tilanne. Yritetään siis olla tartuttamatta muita ja muistetaan ne turvaetäisyydet aina kun poistutaan kodin piiristä. Jos ei itsensä niin ainakin muiden takia.

Jaksamista kaikille, näissä poikkeuksellisissa oloissa. Etenkin lapsiperheellisille ja pienyrittäjille. Sivusta seuranneena en kadehdi kumpaakaan ihmisryhmää tällä hetkellä yhtään...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Korona ja kokoontumiset
ViestiLähetetty: Ke Huhti 08, 2020 2:30 pm 

Liittynyt: Ma Huhti 11, 2016 1:48 pm
Viestit: 67
Pyörä: Terra 650
Hieno kirjoitus Hobes.
Ja kun jatkoit kirjoitustasi. On todella tärkeätä suojella itseäsi, niin suojaat muitakin.
Sitä nopeammin päästään isoihin tapaamisiin ja normaaleihinkin tapahtumiin, kun noudatetaan ja huolehditaan nyt hyvin määräyksistä ja tilanteista.
Ride on motorcycle. Ja mielummin hiekalla...


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com