Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Pe Syys 20, 2019 8:02 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Ke Loka 29, 2014 12:21 am 

Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 10:37 pm
Viestit: 62
Paikkakunta: Länsi-Vantaa
Pyörä: Honda TransAlp 600 ja Suzuki Intruder
Meillä vaimo kokkaa. Pääsääntöisesti näin. En oikeen ehdi kun kaljan ottaa jääkaapista kun vaimo on jo loihtinut mitä milloinkin. Hyvä näin, ehtii enemmän tuunata muuta mukavaa. Mutta pari juttua on ihan mun omaa erikoisalaa:

Teen seafood-risoton. Siksi koska jos en itse tee, niin en sitä milloinkaan saisi. Tämä on sellainen jossa pitää pyytää kaverit avuksi syömään, kun meillä muut on aika huonoja tällaista seafood kamaa syömään. Olen sen verran yksinkertaistanut, että siinä on selkeesti: mustekalarenkaita, seiti- tai lohikuutioita, isoja katkarapuja ja simpukoita (suolaliemi). Makua lisää pippuri, valkosipuli, sipuli ja tujaus kuivaa valkoviiniä. Muun valmistusohjeen löytää netistäkin.
Seafood paketteja saa valmiinakin kaupasta mutta jos laitan sitä kaikkein pienintä mustekalaa ja äyriäisiä, niin jää aika monella syömättä. Jotenkin tuo oma versio selkeimmillä lisukkeilla on vaan toimivampi ja makua kuitenkin on samalla tavalla - ehkä jopa paremmin.

Voileipäkakut; nämä on kivoja. Maistuu hyvälle kylmän oluen kanssa. Etenkin perjantai-iltaisin tuollaista on kiva väsätä, saahan siinä lasillisen jos toisenkin otettua ihan vaan luovuuden varmistamiseksi.

Graavilohi-ruisleipä; juu tämäkin on oikein sopiva pikkunälkään. Joku ruisleipäpala, siihen kiinni wasabi-tahnaa hieman, päälle normaali levite (Becel, voi..?), siihen graavilohiviipaleet ja pikku ripaukset sitruunaa/limettiä. Päälimmäiseksi pari viivaa majoneesia tuubista. A vot! Huuhdellaan kylmällä oluella.
Pari tuollaista auttaa kestämään yön yli.

Muuten pysyn kaukana keittiöstä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Marras 08, 2014 4:32 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Liitteet:
1415453508829.jpg
1415453508829.jpg [ 154.15 KiB | Katsottu 12686 kertaa ]
Siitä pitäisi syntyä. Pullo on kokin voitelua varten

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Joulu 24, 2014 1:33 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Palvikinkku,nam


Liitteet:
1419417175067.jpg
1419417175067.jpg [ 192.64 KiB | Katsottu 12507 kertaa ]

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Joulu 24, 2014 2:58 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
Viestit: 1531
Paikkakunta: Päntäne
Pyörä: Laku
Minä kypsensin tänä vuonna kinkun keittämällä, kuorrutus uunissa. Minä-muoto siksi, että rouva olisi halunnut paistaa uunissa. Tuli kyllä niin mehevää ja mureaa, ettei ikinä ennen. Lopputuloksesta ei pysty päättelemään, onko köntsä keitetty vai paistettu.

Se ongelma keittämisessä on, että pitäisi olla kylpytynnyri tai vähintään kotapata, että saisi jonkin kokoisen kinkun mahtumaan. Kolomekiloinen nippa nappa mahtui kymmenen litran kattilaan upoksiin.

_________________
Make & Laku
Where ever you go, there you are !


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Tammi 22, 2015 6:42 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7238
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Mökkiä lämmitelty ja takan hiilloksessa valmistui lounaaksi puolisen kiloa silakka fileitä, kaveriksi aurajuusto kermaperunat keittiön hellan uunissa ja lisukkeena pakastepussillinen sekavihanneksia. Palan painikkeena lumihanki kylmä koskenkorva ja jälkkäriksi iso lasillinen Stroh kermalikööriä, nam :P

Innolla odotan että pääsee iltapalan kimppuun, saunan ja hangessa pyöriskelyn jälkeen hellan uunissa haudutettua kasvisgratiinia ja naudan filettä. Muu perhe ei koskaan halua osallistua mökin lämmitykseen joten mä joudun hemmottelemaan itteäni ihan yksin, haittaakse? Ei mua ainakaan :mrgreen:

Kai se pitää yöksi laittaa karjalanpaisti uuniin hautumaan että porukat saa huomenna sapuskaattoria kun tulee mökille. Jos ei kelpaa niin saa tyytyä kämppäriin :lol:

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Huhti 20, 2015 12:22 pm 

Liittynyt: Ke Huhti 15, 2015 9:38 pm
Viestit: 9
Pyörä: KTM lc4 640 enduro
Jälkiuuni ruisleipää ja siihen päälle reiluhko sivallus voita,mätitahnaa,jalopeeno viipaleita,makkaraa ja juustoa ja juomaksi kylmää maitoa...ah että on hyvää! :mrgreen:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Kesä 13, 2015 7:03 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7238
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Tänään ei kokattu mitään mutta kävin siskon ja hänen miehen 60v synttäreillä missä heidän poika oli grillin ääressä. Siellä tirisi Harjun makkaratehtaan makkaroita eli hänen oman firman tuotteita, kävin sitten kaikki mukana olleet makkarat läpi lisukkeilla ja ilman. Harvemmin on tullut syötyä 7 eri makkaraa yhdeltä istumalta. Siihen jumalaisen hyvää täytekakkua päälle jota piti tietenkin hakea ainakin kerran lisää :P

Nyt voi sanoa että on kylläinen olo :mrgreen:

Mä ainakin tiedän mitä laitan seuraavalla kerralla grilliin kun meen mökille, on aikamoinen maku- ja laatuero isojen tehtaiden bulkkimakkaroihin.

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Elo 27, 2015 5:19 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7238
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Perunoita keittelin... :oops:

Kuva

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Elo 27, 2015 7:07 pm 

Liittynyt: Ke Loka 15, 2014 11:58 am
Viestit: 426
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 2019 KTM 690 Enduro R
Koheltaja kirjoitti:
Perunoita keittelin... :oops:

:shock:
Josko ensi kerralla aromipesässä leppoisa haudutus?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Elo 27, 2015 8:25 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
Viestit: 1531
Paikkakunta: Päntäne
Pyörä: Laku
Laitoin kilon herneitä likoon. Herkullista ja halpaa evästä tiedossa huomenna. Yksinkertaiset ruuat ovat siitä hyviä, että säästyy aikaa ajamiseen.

_________________
Make & Laku
Where ever you go, there you are !


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Elo 27, 2015 8:30 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7238
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
_JPA_ kirjoitti:
Josko ensi kerralla aromipesässä leppoisa haudutus?


Joo, pitää varovasti kurkata miten leppoisalla tuulella meidän aromipesä on... :mrgreen:

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Syys 01, 2015 9:00 pm 

Liittynyt: La Maalis 12, 2011 2:05 pm
Viestit: 1500
Pyörä: 1190Adv R, 660Rally, 640E+G/S
Yksi suosikkini on kaalisoppa.
Puoli kattilallista vettä, sianlihaa, puolikas kaali, sipuli ja muutama peruna. Mausteeksi kokonaisia pippureita, suolaa ja reilu töräys siirappia. Lihoille ruskistus, raaka-aineet sekaisin ja muutaman tunnin hidas keittely. Ei haittaa vaikka menisi pidempäänkin.

_________________
Ormajoki - Extreme hard adventure team


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Maalis 26, 2017 12:44 am 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Naudan Picanha. Eli, lehmän hännänheilutuslihas sieltä selän päältä.

Ensin grillissä rasvapuoli alaspäin n. puolisen tuntia, jotta 1,5cm. paksu läski alkaa sulaa, sitten muutamaksi tunniksi leppäloimusavustukseen.

Voe hyvää päevää kun on mainiota tavaraa! Verevä pehmeä paahtopaistimainen meininki, mutta lisänä upea rasvan pehmentämä täyteläinen maku!

n. 2 kg. pala. Kypsennyslämpötila n. 80-90C/muutama tunti. Kunnes lihan sisälämpö on n. 51C.

Pahoittelen lihaa halventavia huonoja kännykkäkuvia.


Liitteet:
NaudanPicanha.jpg
NaudanPicanha.jpg [ 97.95 KiB | Katsottu 7331 kertaa ]
Naudan_Picanha-51C.jpg
Naudan_Picanha-51C.jpg [ 80.74 KiB | Katsottu 7331 kertaa ]

_________________
"Ikuisuus projekti"
http://www.matkaendurot.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=6369&st=0&sk=t&sd=a
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Huhti 03, 2017 8:33 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 31, 2008 8:02 am
Viestit: 502
Pyörä: KLE, 250 EXC
Koheltaja kirjoitti:
Perunoita keittelin... :oops:


Vähän kun aikoinaan omat vanhemmat teki tomaattimuikkusäilykkeitä. Yksi purkki vuoti ja tukki yöllä painekattilan ylipaineventtiilin. Tuho ei ollut ihan tuollaista, mutta tomaattimuikkua oli aika laajalti keittiötä kun pannu poksahti. Hella kesti, mutta liesituuletin lähti..

Itse aloittelin sunnuntaina grillikautta ja käristin ribsejä ja purilaisia. Ribsit tietty ensin paistopussissa haudutettu ja grillissä päälle sopivan savuisaa BBQ-soossia. Mun puolesta saisi kesä jo tulla. Ei vaan ymmärrä miten nuo ribsit on jotain kympin/kilo, kun ulkofilettä saa jollain 7 eurolla. Pitänee ottaa oma sika..

_________________
Ei kai kukaan nähnyt..?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Joulu 26, 2017 6:46 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 22, 2008 3:07 pm
Viestit: 2265
Paikkakunta: Kempele
Pyörä: CRF 1000 L ja K75 Street tracker
Onneksi joulu on jo ohi, kylmäsavulohi-smetanapizzaa leivinuunissa...Kuva

_________________
https://www.youtube.com/user/mtubeist


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com