Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Ke Syys 18, 2019 2:48 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2014 7:30 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
Viestit: 2407
Paikkakunta: Eura,Loei
Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
Näin kesällä ruuan on hyvä olla kevyttä,mutta joskus se saattaa suorastaan hyppiä silmille :lol:
Nuorimmainen tuossa jo vesi kielellä odotti,itelle ei oikein nuo enempijalkaiset maistuneet...

Liitteet:
Heinäsirkkoja slurps.jpg
Heinäsirkkoja slurps.jpg [ 235.34 KiB | Katsottu 6489 kertaa ]

_________________
Projektikuvat


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2014 7:52 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Loka 10, 2004 9:04 pm
Viestit: 4799
Paikkakunta: Vantaa
Pyörä: BMW R1100GS
Juuri lukemassani kirjassa Mark Lindemann, Suuri moottoripyöräilijän käsikirja, oli neuvoja miten ruokaa valmistetaan moottoripyörän lämmöllä.

Mm. Prätkäpavut
Valmistelu
- revi paperietiketti irti liha- ja papupurkista. Iske purkkiin pieni reikä, jotta paine purkissa ei kasva eikä purkki räjähdä
Valmistus
- Kiinnitä purkki letkunkiristimellä pakoputken alkukäyrään. Varttitunnin kypsytys kaasu puoliteholla luultavasti riittää.

Oli siellä muitakin reseptejä. Suosittelen kirjaa, siinä on vaikka mitä.

Pekka
:shock: :shock: :shock:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2014 9:20 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7233
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat :P

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2014 9:22 pm 

Liittynyt: La Maalis 08, 2014 6:49 pm
Viestit: 121
Pyörä: Triumph Bonneville
Pihvejä ja maissia voin kera 8)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2014 9:25 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Loka 10, 2004 9:04 pm
Viestit: 4799
Paikkakunta: Vantaa
Pyörä: BMW R1100GS
Koheltaja kirjoitti:
Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat :P

HÄ, siis mitä Hornetteja?

Pekka
:shock: :shock: :shock:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2014 9:30 pm 

Liittynyt: La Maalis 08, 2014 6:49 pm
Viestit: 121
Pyörä: Triumph Bonneville
Pekkavee kirjoitti:
Koheltaja kirjoitti:
Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat :P

HÄ, siis mitä Hornetteja?

Pekka
:shock: :shock: :shock:


Niitä Hondan moott..... Marinoituija broilerin siipiä 8)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2014 10:09 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7233
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Jos ei ole grilliä niin uuni toimii samalla tavalla.

Kuva

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Heinä 07, 2014 12:21 am 
Avatar

Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 7:30 pm
Viestit: 1542
Paikkakunta: tervakoski
Pyörä: KTM 530 exc-R
Vaimo kokkaa

_________________
aina tavoitettavissa ?
0440800172
kimmokecki@gmail.com


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Heinä 07, 2014 11:12 am 

Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm
Viestit: 1586
Koheltaja kirjoitti:
Jos ei ole grilliä niin uuni toimii samalla tavalla.

Kuva


Niihin kaveriksi http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_s ... g_Foods%29 tai jos tykkää tulisemmasta niin jotain tulisempaa (=pahemman makusta). Jälkipoltto (seuraavana päivänä) on yleensä aika epämiellyttävää mutta se on kärsittävä jos haluaa hornetteja syödä :)

Ja valmistustavoista; jotkut ravintolat (jopa texmex puljut) pistää marinoimattomia siipiä rasvakeittimeen, suolaa ne, sekottaa kastikkeen sekaan ja tekee semmosta tulisen makusta mössöä jossa maistuu rasva. Yleensä ne ei maistu kuin sille tuliselle kastikkeelle.
Paaaaljon parempia saa jos uunissa on kiertoilmagrilli. Hornetteja (marinoituja) pellille ja kiertoilmagrilliin 250 asteeseen kunnes ovat saaneet hiukka rapeaa kuorta. Tälleen tehtynä nahka on rapea mutta liha ei ole kuivaa. Itse en sotke soosia sekaan vaan dippailen tarpeen mukaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Syys 28, 2014 7:20 pm 

Liittynyt: La Maalis 12, 2011 2:05 pm
Viestit: 1500
Pyörä: 1190Adv R, 660Rally, 640E+G/S
Ajopäivän päälle lättyjä!

_________________
Ormajoki - Extreme hard adventure team


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Loka 01, 2014 5:34 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7233
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Juuri otin banaanipiiraan pois uunista ja laitoin tarte tatinin uuniin. Tänään ainakin veli kohellus saa piirakkaa ihan varmasti, ja vielä vanilija jätskin kera :mrgreen:

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Loka 25, 2014 9:10 pm 
Avatar

Liittynyt: Ma Kesä 05, 2006 6:09 pm
Viestit: 426
Paikkakunta: suurhollola
Pyörä: ON
Illansuussa peuravasa joutui eräksi, kohta sen maksa on mun suussa.


Liitteet:
20141025_202859.jpg
20141025_202859.jpg [ 141.81 KiB | Katsottu 5766 kertaa ]

_________________
Entiset: DR 600 -> NX 650 -> TA 650 -> XT 600 -> DR 800
Nykyiset: XT 600Z , YZ 250, XRV 750, DR650SE
Sanottua: Jokainen metsästyspäivä lisää elinaikaa samanverran, elän siis vanhaksi.
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Loka 25, 2014 10:37 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
Viestit: 1531
Paikkakunta: Päntäne
Pyörä: Laku
Tynnyrisaunan kiukaalla kypsennetty Kylmäsen poropalviryynimakkara ei ole hassumpaa. Ja olutta päälle.

_________________
Make & Laku
Where ever you go, there you are !


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Loka 25, 2014 11:02 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
Viestit: 2407
Paikkakunta: Eura,Loei
Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
Mää kun oon tälläne hitaan puoleinen,niin alottelin jouluvalmistelut,ja paistoin kinkun :mrgreen:

http://1drv.ms/1w5oeJM

_________________
Projektikuvat


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Loka 27, 2014 10:22 am 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Minä sain juuri hirven sisäfilettä kimpaleen.Siitä jotain kivaa itsenäisyyspäiväksi.
HIRVEN SISÄFILE (Ravintolakoulu Perhon ohje)
1 kokonainen hirven sisäfile
kirkastettua voita
suolaa ja pippuria myllystä

Ota liha lämpimään vähintään tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kuumenna voi pannulla ja paista fileen pintaan kauttaaltaan kaunis väri. Kypsennä uunissa kunnes sisälämpötila on 45 astetta raaka, 54-55 astetta medium ja yli 60 astetta kypsä. (tosin olen nyt oman kokemukseni mukaan hieman skeptinen noistakin astemääristä). Mausta file suolalla ja pippurilla ja anna levähtää n. 8-10 minuuttia folioon käärittynä. File viipaloidaan sopiviksi pihveiksi.

Jatkan tämän kypsennysasian tutkimista ja palaan asiaan varmasti tuonnempana. :-)

PUOLUKKAKASTIKE:
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kirkastettua voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 dl sokeroitua puolukkasurvosta (tai tuoreita kokonaisia)
2 rkl fariinisokeria tai tummaa siirappia
1 tl riista- tai häränfondia
rouhittua mustapippuria tai 1 kokonainen pitkäpippuri
suolaa myllystä

Kuori ja hienonna molemmat sipulit ja kuullota voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, puolukat, fariinisokeri/siirappi, fondi ja mustapippuri. Keitä niin, että nesteestä on jäljellä 2/3. Siivilöi ja tarkista maku, lisää maun mukaan suolaa tai fariinisokeria. Kastiketta voi hauduttaa vielä hieman kokoon jos se tuntuu ohuelta.

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com