Pohjolan Kurapyöräilijät
http://matkaendurot.net/phpBB3/

Avon Trekrider
http://matkaendurot.net/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=39533
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  mek [ Ke Kesä 21, 2017 8:37 am ]
Viestin otsikko:  Avon Trekrider

Onko täällä Suomessa vielä kukaan ehtinyt kokeilla näitä Avon Trekridereita? Advrider.comissa on muutama lupaava kommentti. Märkäpito asfaltilla tuntuu olevan usein se ongelma tämäntyyppisille renkaille, esim. Heidenau K60 ja Mitas E07 eivät ole siitä juuri kehuja saaneet. Toki kulutuskestävyys ei ole edellä mainittujen tasoa näillä Trekridereilla, mutta kymppitonnin tuntuisivat ehkä hyvinkin kestävän, jos 3500 mailin kohdalla on puolet pinnasta kulunut.

Hintakin olisi kohtuullinen, mprenkaat.fi:stä saa setin alle reilusti alle kahteen sataan. Jos en olisi jo ehtinyt ostaa TKC70:ä, niin kokeilisin näitä seuraavaksi.

Karoo 3 takarengas on nyt 8500 km jälkeen melko finaalissa, eturenkaassa nappulaa jäljellä 2-4 milliä keskellä, riippuen mistä nappulasta ja miltä reunalta mittaa. Kuluneisuudestaan huolimatta ovat vielä yllättävänkin hyvät ajaa. Jos kestäisivät vähän paremmin, voisin jatkaa samanlaisilla.

Kuva

Kirjoittaja:  hviik [ Ke Kesä 21, 2017 10:06 am ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Eilen tuli paketti kotiin: 150/70-17 ja 110/80-19
Kokemusten hankkiminen menee elokuulle, kun silloin tarkoitus startata kesälomareissuun kohti Romaniaa.
Kulutetaan vanhat Anakee 2:t loppuun ennen tuota.
Hyvän näköinen kuvio, "katumaisempi" kuin Heidenau K60:ssä, odotukset korkealla...

Kirjoittaja:  hviik [ Su Heinä 16, 2017 8:22 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Eilen sain väännettyä Trekriderit Yamahan alle ja tänään tein rouva kyydissä parinsadan kilsan "sisäänajon".
En pysty antamaan absoluuttista raporttia renkaan ominaisuuksista, mutta vertaan niihin renkaisiin, jotka itsellä tuon Teneren alla ovat pyörineet: Heidenau K60 Scout ja Michelin Anakee 2. Molemmilla tuli ajettua se nafti kymppitonni. (ihan ensimmäiset kilometrit ajoin ensiasennus Bridgestoneilla, jotka olivat soralla karmeat).
Omat ajelut on tyypillisesti kaksi päällä, 80% vaihtelevaa asfalttia ja loput sorateitä. Ihan poluille en ole juurikaan tuolla mennyt.

Huomiot ekan lenkin jälkeen:
- hyvä asfaltti: Anakeeta tunnottomampi ohjaustuntuma. Hyvin samankaltainen kuin Heidenau

- huono asfaltti: erinomainen, ei reagoi railoihin eikä paikkauksiin oikeastaan yhtään. "Auranterän" urat joissa Heidenau meni aivan tunnottomaksi eivät tällä tunnu lainkaan. Misukkaan verrattuna levollisempi ajettava.

- soratie: Michelin oli irtosoralla aika levoton luikertelija. Heidenausta jäi neutraali mielikuva, joten se oli varmaankin ihan hyvä soralla:) Tää vaikuttaa samanlaiselta - yllätyksetöntä menoa myös irtosoralla.

Alle viidenkympin nopeudessa pitää samantyyppistä (tosin vaimeampaa) jurinaa kuin Heidenau.

Tällaiset ensikäden kokemukset kauniin ja kuivan kesäpäivän ajelujen jälkeen. Näiden vähäisten kokemusten perusteellä olen todella tyytyväinen rengashankintaan.

Kirjoittaja:  mek [ Ti Heinä 25, 2017 9:13 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Lainaa:
Over 9,000 kilometers and they still look like they have about 30% life left in front and back. I've been very impressed with the road manners and gravel, hard packed dirt and some mud. Good grip on wet roads, although I'm not racing and trying to get a knee down. They've made it across Canada and now I'll see if they'll make it back home.

My use so far about 1,200 kilometers of dirt and gravel roads. The rest are highway kilometers.


Advriderilta lainattua, vaikuttaa todella lupaavalta.

Kirjoittaja:  hviik [ Ti Heinä 25, 2017 9:32 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

On varmaan huonoin mahdollinen vertailukohta, mutta viikonloppuna käytiin "vävypojan" kanssa heittämässä soratielenkki. Hänellä Transalpissa ehtoopuolella olevat Metzeler Tourancet. Kokeiltiin toistemme pyöriä kymmenkunta kilometriä soralla. Hänen kommenttinsa pätkän jälkeen "eihän näillä renkailla edes huomaa, että ajaa soratiellä". No en viitsinyt vastata, että "sun renkailla kyllä huomaa" :lol:

Kirjoittaja:  mek [ Ti Elo 08, 2017 8:28 am ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Kestävät näkyvät olevan myös, Superfunkomatic ajoi Kanadan ympäri, 15 000 km näillä, eivätkä ole vielä ihan loppu. Ei kahta puhetta, Trekriderit testaan seuraavaksi, kunhan TKC 70:t ovat lopussa.

http://www.africatwinforum.com/forum/207961-post21.html

Kirjoittaja:  PJE [ Ti Elo 08, 2017 11:50 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

mek kirjoitti:
Kestävät näkyvät olevan myös, Superfunkomatic ajoi Kanadan ympäri, 15 000 km näillä, eivätkä ole vielä ihan loppu. Ei kahta puhetta, Trekriderit testaan seuraavaksi, kunhan TKC 70:t ovat lopussa.

http://www.africatwinforum.com/forum/207961-post21.html

https://www.reifen-pneus-online.de/moto ... -54-t.html

Kirjoittaja:  van seagal [ To Kesä 06, 2019 5:13 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Trekriderit meni tänään 650 V-Strommin alle. Lyhyen lenkin perusteella ei löytynyt mitään yllättävää. Renkaat ohjautuivat ja käyttäytyivät hyvin neutraalisti. Hieman enemmän tuottavat ääntä kuin ensiasennusrenkaat.

17.6 suuntaan Pietari-Murmansk väliä tutkimaan joten siinä tulee renkaille kunnon testi.

Kirjoittaja:  teris [ Pe Kesä 07, 2019 10:05 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Omassa V-strom 1000 Avonit ollut alla reilu 600 km. Ensivaikutelma on positiivinen, tuntuu toimivan ilman yllätyksiä niin soralla kuin asfaltilla. Märkäpitoa ei ole päässyt testaamaan.
Ei varmaankaan paras vaihtoehto kunnon sora räppäilyyn, mutta omaan sora touringiin tuntuu sopivalta ja toimii myös asfaltilla.
70-90 vauhdissa pitää karkealla asfaltilla "ulinaa" aikalailla samalla tavalla kun Anakee Wild.
Katsotaan kilometrien kertyessä tuleeko itselle suosikkirengas.

Kirjoittaja:  XL250R [ To Heinä 11, 2019 8:37 am ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Erinomaiset renkaat V-stromiin. Ihan sama onko kyseessä hiekka- tai asfalttitie, poikittaisia tai pitkittäisiä epätasaisuuksia/uria, pyörä kulkee täysin eleettömästi. Asfalttimutkiin tuli lisää kääntymisherkkyyttä, mutta silti suoralla riittävän suuntavakaa.

Mikäli oikein etsimällä etsii jotain vähemmän mairittelevaa niin jossain 60 - 70 alueella asfaltilla saattaa tuntua ihan pienen pientä nappaularengasmaista tärinää. Äänen kuulee vain silloinkin kytkin pohjassa ja kone tyhjäkäynnillä.

Ajosta märällä tai kulumiskestävyydestä ei vielä kokemusta.

Kirjoittaja:  teris [ Ti Elo 27, 2019 8:02 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Omalla kohdalla "kestotesti" päättyi n. 5000 km ajon jälkeen takarenkaan osalta. Joku metalliesine teki sen verran ison reiän takaseen ettei uskaltanut enää alle jättää vaikka koiranpaska paikka pitikin ilmat sisällä.
Tässä vaiheessa n. puolet takasen kulutuspinnasta hävinnyt ja eturenkaassa ei kulumaa juurikaan ollut.
Kilometreistä varmaankin 60% asfaltilla.
Hyvä yleisrengas V-Strommin alle. Pito hyvä normi hiekkateillä ja asfaltilla. Polut jossa märkää ruohikkoa otettava maltilla. Melu 70-90 nopeuksissa kohtuullisen kova.
Avonin tilalle taakse tuli Mitaksen e07+ kun uutta Avonia ei ollut nopeasti saatavilla. Ja itselle Mitas kyllä Avonin jälkeen pettymys varsinkin soralla. Avon toimi hyvin ihan normi katupaineilla ja vaikka Mitaksen paineita tiputti reilusti, niin ei ole samanlaista luottoa tullut soralla ajaessa. Asfaltilla ei eroa juurikaan tunnu olevan.

Kirjoittaja:  XL250R [ To Syys 26, 2019 6:36 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Avon Trekrider

Ääni 70 -90:n vauhdissa tuntuu riippuvan alustasta. Mikäli pinta on hiukankin karheaa, niin ääntä ei tule, mutta ihan sileällä assulla ja kovalla savisella hiekkatiellä ääni on kuultavissa visiiri ylhäällä.
Visiirin sulkeminen Bellin potassa vaimentaa äänen täysin.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/