Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Ti Marras 19, 2019 7:38 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Su Joulu 27, 2009 10:29 am 

Liittynyt: La Maalis 05, 2005 12:13 pm
Viestit: 165
Paikkakunta: Pohjois-savo
Pyörä: NX650
[quote="Sottapytty"]"... savusulatejuustoviipaleita. Oma majoneesikaan ei ole lainkaan hankala tehdä, ja saa taatusti oman makuista... Mausteiksi majoneesille esim. valkosipuli- sipuli- paprikajauhe, sinappi, ketsuppi, suolakurkku/kurkkurelissi, worcestershire- soijakastike, grillausmauste, pippurit...
Vielä jos osaisi leipoa muhkeat sämpylätkin itse..."

Itte kun tekee, saa mitä tulee :shock:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Joulu 28, 2009 6:20 pm 

Liittynyt: Ma Heinä 25, 2005 4:44 pm
Viestit: 1160
Paikkakunta: Roi
Pyörä: 990 Adv
Sottapytty kirjoitti:
Vielä jos osaisi leipoa muhkeat sämpylätkin itse...
:P


Leipomista olen harjoitellut kylmillä ilmoilla...


Liitteet:
pienet leivät.jpg
pienet leivät.jpg [ 29.7 KiB | Katsottu 1822 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Joulu 28, 2009 11:14 pm 

Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm
Viestit: 1586
Ajovauhdin hidastamiseen on nyt tullu kokeiltua etanoita muutamana iltana kun tuli hommattua oikein etanapannut. Loistavia alkupaloja tulee ja paras kokeilu on tällä hetkellä seuraava; Laita kattilaan ihan vtusti voita. Huuhtele etanat (purkkimalli) kunnolla ja anna valua lävikössä. Murskaa voin sekaan runsaasti valkosipulia (miedontuu kypsentyessä). Itse laitoin noin 6-8 kynttä. Kun voi on sula laita etenanat mukaan ja kiehuta viisi minuuttia. Jätä jäähtymään kattilaan. Tällä välin raasta jotain (vaikka emmentaalia) juustoa hienoksi raasteeksi. Laita etanat etanapannun koloihin ja lusikoi runsaasti voisulaa jokaisen päälle. Murskaa aurajuustoa ja yritä kasata joka etanan päälle teelusikallinen. Lopuksi nosta paljon juustoraastetta keoksi jokaisen etanan päälle. Pannu näyttää nyt olevan kukkoroillaan juustoa mut se kyllä laskee uunissa sulaessaan. Pane 250 asteiseen uuniin kunnes sisältö kiehuu ja on saanut ruskean värin. Nosta suoraan syöjien eteen tirisevänä ja tarjoa kaveriksi vaaleaa leipää hieman paahdettuna.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Joulu 28, 2009 11:22 pm 

Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm
Viestit: 1586
Sottapytty kirjoitti:
Elikkä jauhelihaan vain mustapippuria ja suolaa, tiukka sekoitus, ohueksi lätyksi ja pannulle tai parilaan.


Se on totta että paras purilaispihvi tulee ihan vain lihasta. Joko poroa tai naudan paistijauhelihaa. Sekotetaan mukaan pippuria ja suolaa, otetaan reilun kananmunan kokoinen pallo leivinpaperille, nostetaan toinen leivinpaperi päälle ja painetaan pöytää vasten leikkuulaudan avulla taikina pihviksi. Saa painaa koko painolla. Lopuksi vedetään päällimmäinen paperi varovasti irti, nostetaan alimmainen paperi pihveineen lieden ääreen, heitetään pihvi papereineen ylösalaisin pannulle ja vasta nyt vedetään se toinen paperi pois. Tulee mielettömän hyviä ja koossapysyviä pihvejä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Joulu 29, 2009 12:29 am 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
TTA kirjoitti:
Sottapytty kirjoitti:
Elikkä jauhelihaan vain mustapippuria ja suolaa, tiukka sekoitus, ohueksi lätyksi ja pannulle tai parilaan.


Se on totta että paras purilaispihvi tulee ihan vain lihasta. Joko poroa tai naudan paistijauhelihaa. Sekotetaan mukaan pippuria ja suolaa, otetaan reilun kananmunan kokoinen pallo leivinpaperille, nostetaan toinen leivinpaperi päälle ja painetaan pöytää vasten leikkuulaudan avulla taikina pihviksi. Saa painaa koko painolla. Lopuksi vedetään päällimmäinen paperi varovasti irti, nostetaan alimmainen paperi pihveineen lieden ääreen, heitetään pihvi papereineen ylösalaisin pannulle ja vasta nyt vedetään se toinen paperi pois. Tulee mielettömän hyviä ja koossapysyviä pihvejä.


Tuo leivinpaperihomma toimii hyvin. Lisäksi pinon raakoja pihvejä voi pakastaa leivinpaperit välissä. Irtoavat jäisinä yksikerrallaan kohtuuhelposti.

Mielenkiintoinen hampurilaispihvi tulee myös rasvaisesta sikaniskasta. Siis sian/porsaan kassleria ohuena, pinta viilleltynä (pihvikoneen läpi ajettu) ja huolella marinoituna. Happamuus marinadissa mureuttaa entisestään "jauhelihapintaista" lihaa ja maut imeytyvät vuorokaudessa läpikotaisin pihviin. Öljyisen pihvin kunnolla liekehtien hiili- tai kaasugrillaus jättää pintaan herkulliset "karsinogeenit" eli sen oikean grillauksen maun. Läpikotaisinkypsennys sitten lopuksi rauhallisella lämmollä hauduttaen.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 31, 2009 6:26 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Menyy vuoden vaihteen kunniaksi.

- Pariloidut, savuisat, mustapippuroidut poropallerot sisäfileestä.
- Makean mausteista paprikamaissipaistosta.
- Perunamuusia.

- Mansikkajäätelöannokset murskatuilla pipareilla ja kermavaahdolla.
- Vastajauhettua Jamaica Blue Mountain kahvia.
- Ardbeg viskiä.


Laiska savustaja laittoi tälläkertaa savut lihaan pullosta:
Liquid Hickory Smoke
http://www.ed.fi/index.php?module_id=48 ... t_cat_id=6

Kuva viskipullosta! se pullo on siinä jossain...
:shock: http://www.nautiskelijat.net/wp/?p=57



Hyvää uutta vuotta kaikille herkkuperseille!
(Toivotus on kohdistettu myös miehille, jotka pitävät hyvästä ruoasta :lol: )


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 31, 2009 6:59 pm 
Avatar

Liittynyt: Ma Tammi 28, 2008 12:08 pm
Viestit: 451
Paikkakunta: Sydän-Häme
Pyörä: BMW, Ducati, Cube e-MTB
Tiramisun pyöräytin eilen, saksalaisella reseptillä valmistettua perunasalaattia on myös.. kyllä tämä tästä.

_________________
"..kai tässä ny ryyppää ku koneet hajoo ja lunta sataa.."


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Tammi 16, 2010 7:51 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Fish & Chips, ei tälläkertaa tarkoita kalapuikkoja ja lötköjä/kuivia uuniranskalaisia.

Pakaste ranskanperunoita ja kuhaa friteeraustaikinassa "vähärasvaisella" britti-tyylillä upporasvakeittimessä valmistettuna.

Olikohan se turskaa se alkuperäinen englantilainen Fish&Chips kala?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Tammi 17, 2010 1:26 pm 
Avatar

Liittynyt: Ma Syys 27, 2004 10:19 am
Viestit: 453
Paikkakunta: Ylöjärvi
Pyörä: KLE 500, ZRX1200R
Sottapytty kirjoitti:
Fish & Chips, ei tälläkertaa tarkoita kalapuikkoja ja lötköjä/kuivia uuniranskalaisia.

Pakaste ranskanperunoita ja kuhaa friteeraustaikinassa "vähärasvaisella" britti-tyylillä upporasvakeittimessä valmistettuna.

Olikohan se turskaa se alkuperäinen englantilainen Fish&Chips kala?


Useinmiten turskaa tai koljaa on(lähde: wikipedia). Itse olen kokeillut Fish&Chipsiä hauesta, leivitettyjä suikaleita ihan pannulla paistaen. Hyvää tuli.

_________________
"Kato iskä, tossa on oikeen kunnon tuplajouset",
- Pyynikin näkötornilla tuntemattomaksi jäänyt pikkupoika KLE:n oransseista haitarikumeista


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Helmi 10, 2010 12:23 am 

Liittynyt: La Huhti 22, 2006 12:02 am
Viestit: 73
Paikkakunta: Kokkola
Pyörä: KTM Adventure
:shock:
Ei s..tana, tai eetana, mutta kyllä Lakupilotti oli vähäniinku oikeessa,
on teillä herrojen herkut !
Missäs on ne oikiat ruuat ilman niitä globaalimaailmantalousmausteita ?

Kyllä se kokkaus oma lajinsa, mutta kyllähän se on niin että paras ruoka on se Kotiruoka,
jos joku epäilee, niin kannattaa kysyä vaikka koululaisilta (perunamuusi+lihapullat+uunimakkara+makaroonilaatikko+hernekeitto).

Omat kokkaukset lähinnä liha- ja kalaruokien kanssa, mausteina lähinnä suola ja sipuli, (joskus pippuri),
välillä näyttää siltä että kaikki ruuan valmistuksessa tarvittavat aineet on lueteltu jossakin
aamu-/iltapäivän kokkiohjelmassa ja ne pitäis kuulua jokaisen valveutuneen kansalaisen kaappiin.

Omia makunystyröitä hivelee sellainen "erikoisuus" kuin paistettu siansivu+perunat/muusi ja ruisleipä (jonka päällä mahd.aladoping)
ja sellanenkin ajatus vituttaa että se Berluskooni olikin oikeassa kun sano meidän ruoasta niin :evil:

Omat Suosikit: kalakeitto,paistettu muikku, savusiika,-lohi tai -ahven
keitetyt perunat,paistetut perunat,perunamuusi
uuniliha,paistettu kylki,joulukinkku,makkara ja aladoobi
porkkana,paprika,herne ja sipuli
SUOMALAINEN RUOKA ON AINA HYVÄÄ !


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Helmi 10, 2010 9:55 am 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
Viestit: 2407
Paikkakunta: Eura,Loei
Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
Huh huh,nälkä tulee kun tätä lukee.

Kaiken näköistä on tullu syötyä ja maisteltua vaikka varovainen olen.Varmaan eksoottisemmasta päästä jonkun elukan grillatut kivekset tuolla etelä brasilian viidakossa,oli ne varmaan jotain erikoista,kun ei niitä syöneet paikallisetkaan.

Mutta niinhän se on ,että ruoka ympäristö on enemmän kuin puolet mausta.Lihasoppa jossain koulun ruokalassa kurttusen keittäjän kauhasta ei paljon hetkauta suuntaan tai toiseen.

Mutta esim. pakkasella,muutaman tunnin reippailun jälkeen kun vaikkapa jossain laavulla virittelee valkean,ja särpii termoksesta eilistä ,mutta ennen termokseen laittamista uudelleen lämmitettyä lihasoppaa ,hieman nahkean jälkiuuni kyrsän kera.Ei vaan vatsa vedä,mitä suu haluaisi syödä :lol: Nokipannukahvin kyytipoikana mietteet,kuinka yksinkertainenkin voi joskus tuntua juhlalliselta :mrgreen:

_________________
Projektikuvat


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 11, 2010 12:40 am 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
JAK kirjoitti:
:shock:
Ei s..tana, tai eetana, mutta kyllä Lakupilotti oli vähäniinku oikeessa,
on teillä herrojen herkut !
Missäs on ne oikiat ruuat ilman niitä globaalimaailmantalousmausteita ?


ja sellanenkin ajatus vituttaa että se Berluskooni olikin oikeassa kun sano meidän ruoasta niin :evil:


SUOMALAINEN RUOKA ON AINA HYVÄÄ !


En tunnustaudu herraksi, korkeintaan helvetin hienoksi työmieheksi :lol: :wink:

Näitä eksoottisiakin on on kiva lukea ja syödä, esim. tuo etanapannu ohje, eikä vaikuta edes vaikealta. voi, valkosipuli ja juusto toimii aina. Kannustaa kokeilemaan, paitsi ehkä niitä kiveksiä?

"Globaali" vaihtelu kyllä virkistää ja palaaminen perusasioihin maistuu makuvierailun jälkeen aina entistä paremmalta!
Huomasin tuossa joitain vuosia sitten ruskistavani vehnäjauhot öljyssä ja maustavani ruskeaa kastiketta aivan liiaksi. Tajunnan palautus takaisin perusasioihin: Vehnäjauho, voi, sipuli, pippuri ja suola räjäytti makuhermot, oli sitten makkara- tai jauhelihakastike kyseessä.
Eihän sillä mauttomalla öljyllä saanut vehnäjauhoja maistumaan, joten yritin mausteilla paikata maun puutetta. Lopputulos oli usein aika "jännittävä" :lol:

Berluskooni on säälittävä tapaus. Suomalainen ruoka on hyvää, siinä maistuu selkeästi raaka-aineet.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 11, 2010 8:32 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 31, 2008 8:02 am
Viestit: 519
Pyörä: KLE, 250 EXC
En tiedä vielä mitä tulee, mutta uunissa muhii pötkö itsetehtyä kebabbia :shock: Elikkäs about 1,1 kg jauhelihaa (etupäässä nautaa), pippuria, pari lihaliemikuutiota ja valkosipulia olikohan 8-10 kynttä, vähän oliiviöljyä. Nelisen tuntia sadassa asteessa folioon käärittynä...

Odotellessa pyöräytin tomaatti- ja kermaviilikastikkeet. Kohta valmista.

_________________
Ei kai kukaan nähnyt..?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 11, 2010 8:48 pm 

Liittynyt: To Helmi 28, 2008 8:35 pm
Viestit: 411
Paikkakunta: Naantali
Pyörä: SLR 650 street tracker, Monkey 125
Se ois kanatortillapäivä. :lol: http://www.youtube.com/watch?v=GlLSdPxkYuw


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Helmi 12, 2010 12:29 am 

Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm
Viestit: 1586
Kebabbia tein kerran ja hyvää tuli. Ainut että sen grillaus sekä veistely terpeeksi ohueksi oli aika vaikeaa.

Usein parhaat mausteet on suola ja pippuri. Miksi marinoida lihaa kun broileri maistuu broilerilta, possu possulta ja härkä lehmältä kun ei peitä makua jollain cayenne, paprika tms. seoksella. Jotkut sitkeet palat saa toki marinoimalla mureutettua mut nuo kaupan marinadit peittää kyllä alkuperäisen lihan maun täysin.

Eksoottisia ruokia on kiva kokeilla. Se mikä täällä on eksoottista ja kallista on ruoan alkuperämaassa arkea. Viikonlopun messujen aikaan tuli vetästyä Lahden Santa Fe:ssä
--------------
53. POZOLE (L) 24.40 €
(Chilin ystäville)
Tulisessa meksikolaisessa kanaliemessä tarjoiltuna:
valkosipulia, chiliä, maissia, häränsisäfileetä, tiikerirapuja,
simpukoita ja katkarapuja. Riisiä sekä salaattia.
--------------
josta voisi olettaa ainakin hinnan perusteella jotain muuta kuin risottotyylisen ja melko mauttoman (ok, chili kyllä maistui) sörsselin. Tuossa oli siis kaikki nuo aineet heitetty sekaisin, keitetty hetki ja se on siinä. Taatusti tulinen kyllä.

Mielestäni ei oo huono homma ns. eksoottisetkaan ruoat mut tärkeämpää kuin alkuperäinen resepti tai alkuperämaa on ainesosien mahd. vähä prosessointi. Mahdollisimman luontaisista raaka-aineista siis. Pitäis kai palata takaisin siihen ns. perusruokaan mut kun ruokaa pitää tehdä niin miksei tekis joka ilta jotain erilaista. Tuolla on aika kivasti ohjeita www.kotikokki.net


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com