Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Ti Syys 17, 2019 1:39 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Ke Heinä 22, 2009 6:17 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Ankanrintaa, uusia perunoita ja omatekemää maustevoita.

Suosittelen kaikille naudan sisäfileestä (medium) pitäville ostamaan vaikka seuraavalta laivaristeilyltä ankanrintaa! Hyvin samankaltainen herkkuelämys!
Punaista pehmeää lihaa hieman verta tihkuvana, ankan rinta on hyvin lähellä naudansisäfilettä ja hyvin kaukana lajitoveristaan broilerista.
Erillainen mutta yhtä helppo valmistaa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Joulu 05, 2009 11:01 pm 

Liittynyt: To Loka 09, 2008 9:18 am
Viestit: 33
Paikkakunta: Kotka
Pyörä: Transalp -04
Herätellääs tätäkin.
Tääkin kokkas.. pizzaa. :oops: tonnikalapizzaa,jauhelihapizzaa,kinkku-pekoni-tonnikalapizzaa,
ja kinkku-pekonipizzaa. :twisted:
Jokaiselle oma. uunipellilinen. Toiveidensa mukaan.
Minkähän takia kissat ja koira oli niin kaveria :?:

_________________
Hyvät ei hätäile


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Joulu 06, 2009 12:48 am 

Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm
Viestit: 1586
Tänään tuli tehtyä upporasvasssa paistettuja veneperunoita. Resepti on helppo; pistä 1,5l rasvaa kattilaan, kuumenna se lähes savuavaksi, heitä sekaan lohkottuja perunoita ja anna kypsyä kunnes ovat ruskeahkoja. Kaveriksi naudan ulkofile pihvit.

Yks toimiva ja kurapyörä resepti on pistää riisiä kiehumaan. Wokkipannuun hieman öljyä ja sekaan noin 6 rkl punaista currytahnaa. Paista tahnaa hieman ja laita sekaan maustamatonta broilerin fileesuikaletta 400g tai suikaloituja fileepaloja. Paista kypsäksi ja lisää 1 tölkki kookosmaitoa. Heitä sekaan 1 pussi jäisiä vihreitä papuja palasina sekä 1 lime viipaloituna 10 lohkoon. Hauduta hieman ja ala työntää kohti käkätintä. Itselle ainakin maistuu.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Joulu 06, 2009 9:40 am 

Liittynyt: La Marras 17, 2007 10:06 pm
Viestit: 74
Pyörä: KTM 300EXC
Naudan sisäfilettä on tullut syötyä perjantaina, eilen ja vielä tänäänkin itsenäisyyden kunniaksi.
Perjantaina hidas kypsennys uunissa n.600g palaselle ja loput tehty/tulee tehtyä pihveinä pannussa 1850g kokonaisesta fileestä. Joku voisi todeta ruokavalioni olevan yksipuolista, mutta minä en valita :P


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Joulu 07, 2009 7:41 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
No,tietysti perinteistä Karjalanpaistia kera keitettyjen pottujen ja sulhaspiirakat ja munavoi kera lohen ja leipäjuustoa kera lakan ja kermavaahdon.(Jäänteitä eiliseltä)Nyt sitten tulossa makaronilooraa,jota riittää loppuviikon töihin evääksi.Tulevana viikonloppuna sitten Raclette-illallinen. :lol:

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Joulu 09, 2009 10:08 am 
Avatar

Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 3:02 pm
Viestit: 233
Paikkakunta: JKL
Pyörä: cr250 -94 / domi
itsehän olen syönyt nyt atkins tyyliin oikeastaan vain pekonia ....mmmm....pekonia.... :mrgreen:

brittien aamupala kunniaan joka ruokailulla! :lol:

_________________
Surautuksia & Huollon ähinää


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Joulu 09, 2009 11:02 am 
Avatar

Liittynyt: To Syys 28, 2006 7:55 pm
Viestit: 592
Paikkakunta: ROLLOBABY<3
Pyörä: pyörätön
viimeksi sunnuntaina tuli veivattu porosta jotaki. paistelin sisukat ja ulkofileet kokonaisina medium miiiiinuxixi, kaverina oli uunijuureksia ja brenkkusoosia.

soosi oli se joka kruunas koko mäiskeen. keittelin nimittäin soosipohojaa karvan alta vuorokauden, että ois maut kohillaan. ihan perussetti-> grillivastuksen alla poltetut poronkylkiluut+ juurekset kattilaan, makuja ja vettä. keitellään hymyillen hetki jos toinen. siivilöjjään ja alotetaan kastikkeen keitto!


maistu 8)

_________________
MunaPussiRacingTeam!

Troy Lee:n kypärät ja vermeet!

LifeOfHösö

Ittekkö tekkee, ni saa mitä tullee...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Joulu 09, 2009 12:10 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
Viestit: 1529
Paikkakunta: Päntäne
Pyörä: Laku
On teillä herrojen herkut. Kun ei ole mokomiin oppinut, niin ei niitten päälle ymmärrä. Muusi ja lihapullat saa kyllä veden kielelle. Siihen vielä puolukkasosetta ja sinappia. Palanpainikkeeksi omatekoista punaviiniä.

:idea: :idea: :idea:

_________________
Make & Laku
Where ever you go, there you are !


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Joulu 13, 2009 2:53 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 10, 2007 12:24 pm
Viestit: 57
Paikkakunta: Vantaa
Pyörä: XTZ 750, FJ1200, WR 400
Parhaillaan hellalla porisee ex kolleegan reseptiä mukaileva lihapata.

Maken lihapata

5 Isoa sipulia
1 kg Karjalanpaistilihaa(50% nautaa ja 50% possua)
500 g Porkkanoita
2 Paprikaa
1-2 purkki herkkusieniä
300 g Lanttua
1 tuubi tomaattipyrettä
Pippuria
Suolaa

Liha putsataan ja paloitellaan reilun peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Porkkana, lanttu ja paprika paloitellaan. Sipulit lohkotaan ja lohkot puolitetaan. Ladataan pataan tai isoon kattilaan ensin sipulit, päälle kaikki muut tykötarpeet.

HUOM. ei saa lisätä yhtään nestettä!!! Sipuleista tulee enemmän kuin tarpeeksi nestettä.

Annetaan padan porista miedolla lämmöllä 2-3 tuntia, pari kertaa käydään hämmentämässä. Lisukkeeksi riisiä tai pottua.

Kannattaa tehdä koko setti, sillä huomenna ja ylihuomenna vasta maku parhaimillaan.

ps. pataa voi ja kannattaa "tuunata" oman maun mukaan, onnistuu aina.

_________________
Mieluummin kolme kuin kaksi tai yksi...

FJ 1200
xtz 850
WR 400


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 17, 2009 8:21 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 31, 2008 8:02 am
Viestit: 502
Pyörä: KLE, 250 EXC
Kinkkua! Ensimmäinen luuton 4-kiloinen on paistettu ja lähes syöty. Suosin useampaa pienempää, ettei pääse vanhaksi, tosin tuo ei taida viikkoa nähdä :lol: Luonnollisesti sulatetaan jääkaapissa ja sitten vähintään puolisen päivää huoneenlämmössä ennen paistoa. Sitten ekat puoli tuntia reilut 200 ja loppuaika noin 120 max. 75 on aika hyvä lämpö ottaa uunista. Meiran tai Auran sinappia ja nautiskellaan esimerkiksi ruisleivän kera noin sentin paksuina siivuina tai paljaaltaan. Mies ei vaan tarvitse muuta.

Edit: niin paistopussissa itse teen. Ruiskuoressa tulee ehkä vielä parempi, jolloin kuori lämpöshokin jälkeen. Pienenä hedonistina voisi julkaista myös monia muita sapuskoja, mutta joulu vaan on sama kuin kinkku ja maksalaatikko mulle.

_________________
Ei kai kukaan nähnyt..?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 18, 2009 12:24 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Nyt ryhdyn noudattamaan kiireisen ihmisen joulumenua,eli siinä neuvotaan,miten jouluruuat tuunataan kaupan valmisjutuista kotoisemman makuiseksi.Olen sitä jo vuodesta 1997 käyttänyt ja hyvin toimii.Kun tuo joululaatikoiden teko alusta alkaen on aika sotkuista,hidasta ja aikaavievää. :oops:

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Joulu 19, 2009 1:00 am 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
gixxerman kirjoitti:
Nyt ryhdyn noudattamaan kiireisen ihmisen joulumenua,eli siinä neuvotaan,miten jouluruuat tuunataan kaupan valmisjutuista kotoisemman makuiseksi.Olen sitä jo vuodesta 1997 käyttänyt ja hyvin toimii.Kun tuo joululaatikoiden teko alusta alkaen on aika sotkuista,hidasta ja aikaavievää. :oops:


Sotkuilulla ja "slow foodilla" on toki aina oma viehätyksensä, mutta tuunaaminenkin toimii todella hyvin, vaikkapa vain roiskeläppäpitsaankin.

Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa sisätiloissa savustamista, ja hyvin onnistui!

Ostin lohifileen, maustoin (Vaahterasiirappia, mustapippuria, sitruunatiivistettä ja merisuolaa myllystä) ja virittelin sen kahden (kohtuu tiiviisti) vastakkain asetellun ison samankokoisen rosterisen uunivuoan väliin, ritilän päälle = savustuspönttö.
Alemman uunivuoan pohjalle (folion päälle) laitoin leppälastuja. Aluksi annoin vuoalle kovan kuumennuksen lieden levyn päällä, siten että juuri sille kohdalle asetellut pohjalla olevat leppä tms. lastut alkavat savuamaan. Sitten koko "kotelomainen" vuokaviritelmä siirretään täysillä alalämmöillä olevan uunin pohjapintaa vasten n. 10-20 minuutiksi, jonka jälkeen voi sammuttaa uunista lämmöt pois uunista ja odotella vielä jonkun hetken (10-30min.) että kala on kypsynyt ja savuaromit siirtyneet.

Ajat ja uunilämpötilat ovat uunin- ja kalan koosta riippuvaisia. Haistele, maistele, sörki ja törki, että lopputulos olisi pehmeä, kostea mutta kuitenkin kypsä. Raa'asta kalasta saa mitä lie matoja. Vuoan ylimääräinen raottaminen poistaa maukkaita savukaasuja ja ylikypsentäminen taas kuivattaa kalan. Liesituuletin poistaa suurimman osan noista "pakollisista savuista"


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Joulu 20, 2009 5:54 pm 

Liittynyt: To Tammi 03, 2008 11:14 am
Viestit: 335
Paikkakunta: Valkeala
Pyörä: DL 650 V-Strom
Kuusenhakuretken menyy:

Iso kattilallinen jauhelihasoppaa ja nupiksi lettuja sen seitsemän sortin hilloilla.
Noin muuten kaiken sortin maastokokkailu (-kikkailu???) on aina hauskaa ajanvietettä. Trangiapelissä keitot toimii aina, ja vielä helpommalla pääsee retkimuonapussien kanssa, kiehauttaa puoli kattilaa vettä ja kaataa pussiin, varttuu yhden oluen juomiseen kuluvan ajan ja voilá!!

-Ei sillä että boikotoisin makkaraakaan :lol:

_________________
Älä sano, ettet osaa jos et ole vähintään paria kertaa kokeillut.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 25, 2009 5:07 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Perinteiset jouluruoat ,kinkku,rosolli,laatikot puurot ja kiisselit,ja uutuutena bataattilaatikko

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Joulu 26, 2009 9:15 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Vastapainona jouluherkuille maistuu kotitekoinen ja "vähä"rasvainen :lol:, pekoni-savujuusto-porohampurilainen. Elikkä jauhelihaan vain mustapippuria ja suolaa, tiukka sekoitus, ohueksi lätyksi ja pannulle tai parilaan. Savujuustoksi esim. Kuusamo tai Kippari savusulatejuustoviipaleita. Oma majoneesikaan ei ole lainkaan hankala tehdä, ja saa taatusti oman makuista... Mausteiksi majoneesille esim. valkosipuli- sipuli- paprikajauhe, sinappi, ketsuppi, suolakurkku/kurkkurelissi, worcestershire- soijakastike, grillausmauste, pippurit...
Vielä jos osaisi leipoa muhkeat sämpylätkin itse...

Hesburgerin kampanjaherkkuna tunnettu pekonin ja savujuuston yhdistelmä on mielestäni aivan mieletön, etenkin jos kyseisistä terveyteen vaikuttavista aineksista sattuu tykkäämään. Salaattiahan tähän purilaiseen ei tietenkään laiteta. Runsas tuoreen sipulin käyttö korvannee vihannekset :P


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com