Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on To Syys 19, 2019 8:16 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: La Touko 30, 2009 6:52 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Nyt (vasta) alkoi grillikausi!

Meny:
Amerikkalainen savuporsaan grillikylki, pekonisavusienillä :shock:


Eli grillikylki maustevedessä esikeitettynä (n.25min.). Sitten väri päälle ihan tavallisessa nestekaasugrillissä, jossa pienessä peltipurkissa savuaa jotain lastuja, leppää, tervaleppää tai katajaa. Lihan päälle sivellään näitä hauskoja, nyt jo paremmin kaupasta löytyviä, makean savuisia amerikkalaistyylisiä BBQ-kastikkeita (Hickory smoke, Sweet&Smoky...)

Lisukkeeksi niitä mausteisella tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä pekoniin käärittynä.

Grillataan rennosti yhdellä kädellä, olut toisessa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 30, 2009 9:31 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
No nyt possun sisäfilee naturel ja grillimakkaraa.Sipulia omenaa,paprikaa ja ananasrenkaita valkosipuligrillikastikkeella. Hamon serrano alkuruoaksi ja mustikarahkaa jälkkäriksi,kera Don leon valkkarin.Ja upea keli olla terassilla ja kokata ja syödä.Finland ,ten points. :lol:

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Kesä 17, 2009 11:08 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Emäntä täytti pyöreitä vuosia, joten askartelin juhlan kunniaksi voileipäkakun.
Täytteinä savulohi, saunapalvikinkku, maksapasteija, juusto. Täytteet omissa kerroksissaan, sekalaisissa mausteissa, majoneeseissa ja tuorejuustoissa.


Liitteet:
Voileipäkakku.jpg
Voileipäkakku.jpg [ 120.79 KiB | Katsottu 1565 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Kesä 18, 2009 1:15 am 

Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm
Viestit: 1586
Iskin pannulle pari wurstin bratwurstia ja kattilaan 200g Rasilaisen hapankaalia joiden päälle 2dl kuohukermaa. Annoin makkaroiden paistua kunnolla ja hapankaalin hautua 39 minuuttia. Hapankaalin sekaan heitin suolaa sekä pippurisekoitusta myllystä.

Lopputulos. Mielettömän hyvää.

Lopputuloksen olisi ruunannut vielä kunnon olut mutta menköön näin arkiruokana ilmankin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Kesä 18, 2009 3:30 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
No,nyt jussina on sähkösimo ja sen päällä Valmetin muurinpohjapannu kuumana.Grillauslistalla on omenaa,ananasta,nektariinia,kesäkurpitsaa,possun kassleria janaudan ulkofilettä,grillipekonia,sipulia,kartanon grillimakkaraa ja paprikaa.Jälkiruokana suklaakastiketta ja mansikoita kera muurinpohjalettujen.Sangre de toro huuhtelee ruoan alas ja livikon metsämaasikaliköör kruunaa jälkiruoan.Tuulik auttaa saamaan ruoanlaittoinspiraation,ellei,sit taluvvin viimeistään. :lol: Ja näin kuluu jussi syödessä,juodessa ja ruokaa laittaessa. :oops:

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Kesä 18, 2009 6:47 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Maalis 21, 2007 1:49 pm
Viestit: 412
Paikkakunta: Oulunsalo
Pyörä: Elefant 750
Huomenna aamupäivällä laitan rosvomonttuun tulet. Monttuun menee tällä kertaa kassleri, pari broileria, karitsan paisti ja mausteet ja jotain kasvista. Monttua lämmittäessä loimuu lohifile laudalla. Yksi file paistetaan uunissa samoin kuin marinoidut maalaislohkoperunat. Jälkiruuaksi vaimo aikoi paistaa raparperipiirakan jota maistellaan sitten vaniljakastikkeen kanssa.

Ja voi se olla että tulee maistettua *** jallua siivu tai kaksi.

_________________
MC Röklä – www.rokla.net ''Oisko ehkä Suomen kuuluisimpia pyöräkerhoja. Meni minne meni, niin aina joku puhuu Röklästä.''


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Kesä 18, 2009 8:01 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Menyy kuulostaa siltä että taitaa olla useampikin syöjä.
Tuota perunan marinointia täytyy kyllä kokeilla! Tarttuuko perunoihin hyvin makua? Saisi lisää vivahteita/vaihtelua muutenkin jo hyvän makuiseen perunaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Kesä 18, 2009 8:33 pm 
Avatar

Liittynyt: Ti Marras 20, 2007 6:28 pm
Viestit: 1138
Paikkakunta: Itäinen-Uusimaa
Pyörä: ...jos joku mopo toimii,niin xt?
Sottapytty kirjoitti:
Emäntä täytti pyöreitä vuosia, joten askartelin juhlan kunniaksi voileipäkakun.
Täytteinä savulohi, saunapalvikinkku, maksapasteija, juusto. Täytteet omissa kerroksissaan, sekalaisissa mausteissa, majoneeseissa ja tuorejuustoissa.

Kumpa itekkin kykenisin tuohon ...oikeen emäntä koristelulla jne.
Tuosta vaan juontui mieleen ilkikurinen kysymys:
Nykyisin kun on tuo "tosimies" eli ÄIJÄ-teema niin tapetilla,niin mikä on sitten "tosinainen" ?? :shock: ÄMMÄ ?? :shock:

Mua vaan jotenkin huvittaa koko "äijä" touhu..

_________________
Foorumin "sekakäyttäjä"


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Kesä 19, 2009 9:23 am 
Avatar

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:44 pm
Viestit: 345
Paikkakunta: Oulu
Pyörä: SE, 500exc
Sottapytty kirjoitti:
Menyy kuulostaa siltä että taitaa olla useampikin syöjä.
Tuota perunan marinointia täytyy kyllä kokeilla! Tarttuuko perunoihin hyvin makua? Saisi lisää vivahteita/vaihtelua muutenkin jo hyvän makuiseen perunaan.


Itse olen tykästynyt marinoimaan perunat chili, suola, öljy sekoituksella. Pari tuntia marinointia ja paisto uunipellillä. Tulee hyvää!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Kesä 19, 2009 10:22 am 
Avatar

Liittynyt: Ke Maalis 21, 2007 1:49 pm
Viestit: 412
Paikkakunta: Oulunsalo
Pyörä: Elefant 750
Sottapytty kirjoitti:
Menyy kuulostaa siltä että taitaa olla useampikin syöjä.
Tuota perunan marinointia täytyy kyllä kokeilla! Tarttuuko perunoihin hyvin makua? Saisi lisää vivahteita/vaihtelua muutenkin jo hyvän makuiseen perunaan.


On meitä kymmenkunta tulossa syömään.

Pottujen marinaadiliemeen ollaan laitettu: öljyä, valkosipulimurskaa, perunamaustetta, grillimauste, sweet chili sausea, makeaa teriyaki kastiketta (sitä siirappimaista). Nuita sopivassa suhteessa ja hyvä antaa olla kupissa muuan tunti. Ja kastike saa olla sen verran tönkköä että tarttuu pintaan. Ei se maku kai paljoa imeydy perunaan, mutta lopputulos maistuu.

Niin harjatut pestyt potut lohkotaan kuorineen ja paistetaan pellillä n.225C puolisen tuntia silleen sopivan kypsäksi.

_________________
MC Röklä – www.rokla.net ''Oisko ehkä Suomen kuuluisimpia pyöräkerhoja. Meni minne meni, niin aina joku puhuu Röklästä.''


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Kesä 19, 2009 11:12 am 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
x-mean kirjoitti:
Tuosta vaan juontui mieleen ilkikurinen kysymys:
Nykyisin kun on tuo "tosimies" eli ÄIJÄ-teema niin tapetilla,niin mikä on sitten "tosinainen" ?? :shock: ÄMMÄ ?? :shock:

Mua vaan jotenkin huvittaa koko "äijä" touhu..


Jos ja kun, tosiäijä on sellainen jäyhä miehen stereotyyppi, silloin tosinaisen täytyy olla sellainen stereo-bimbo joka meikkaa kaksi tuntia ennen kuin vie roskat ulos, tai itseasiassa tosinainen ei varmaankaan vie itse roskia ulos?

Ps. Voileipäkakku on helppo tehdä. Se on niinkuin työläämpää voileipää tekisi. Laittaa vaan sitä mistä tykkää väliin, ja leiville kevyt kostutus. Täytteet helposti "pureskeltavaan" ja levitettävään muotoon, eli esim. kinkku pieniksi paloiksi. Tärkeää on maistella joka välissä tuotoksiaan, siis niitä keittiötuotoksia. Siis kaikki ne maustetut majoneesi-tuorejuusto-kinkku sekoitukset tulee maistua hyvältä jo sellaisenaan.

Suunnilleen tunti meni tuollaisen isomman voileipäkakun tekoon ja koristeluun seuraavana päivänä n. puolituntia.

Edit: Niinjuu, ja tosimiestähän ei sillointällöin hintahtavasti majoneesilla ja paprikalla "hempeilyt" vaimolle ja sukulaisille pelota ;) Vai laittaisko oikea tosimies "Äijäkakkuun" koristeeksi makkaraa.. Sekin muuten voisi voileipäkakussa toimia oikein hyvin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Kesä 19, 2009 2:26 pm 

Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm
Viestit: 1586
Lampaat on teurastettu (ööh, en ite niitä varastanu ja pistäny lihoiks mut kuiteski) ja kypsymässä tuolla pihan perällä maakuopassa.

Tuosta maalaisperunasta tuli mieleen että kerran annoimme marinoitua niiden öljyssä liian pitkään jolloin lopputulos oli liian rasvaista. Nykyään heitetään öljy, suola ja basilika/oregano sekoitusta kippoon, perunat perään, kevyt sekoitus ja nostellaan perunat siten pois ettei loppu öljyä kaadeta myös pellille. Paisto 225 asteessa välillä käännellen.

Mut tulipa kokeiltua tuossa viime talvena upporasvassa paistamista. Perunasta kuorineen lohkoja ja pienissä erissä kuumaan paistorasvaan. Tulee mielettömän hyviä. Sipsejä pystyy myös tekemään kun vetelee juustohöylällä ohkasia lastuja perunasta mut paiston jälkeen ne lastut pitäis laittaa yksitellen talouspaperin päälle kuivumaan tai ne imee öljyn syvemmälle ja käy lötsöstymään pienen säilytyksen aikana (tunti-pari). On ehkä liian työläitä valmistaa mutta hyviä niistä tulee.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Kesä 19, 2009 11:38 pm 

Liittynyt: Ke Heinä 30, 2008 6:00 pm
Viestit: 497
Paikkakunta: Kannus
Pyörä: Transalp -99
naudan pippuripihvit tirisee grillissä!!!!!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Kesä 24, 2009 11:11 pm 

Liittynyt: La Huhti 22, 2006 12:02 am
Viestit: 73
Paikkakunta: Kokkola
Pyörä: KTM Adventure
.. No KerPele.. pakko tuohon on jotain lisätä

keskisuomalaiset tämän luultavasti tietää , sen Tappaiskeiton nimittäin.

ite pikkupoikana sitä mummun tekemänä maistoin ja maku vei mennessään.

Keskipohjanmaalla se on nimeltään Prätinäpaisti ja on ruisleivän kans sellasta
"äijäruokaa" että paras olla rennieta(tai muu närästyslääke) välittömästi otettavissa
nauttimisen jälkeen.

Eli kyseessä naudan sisäelimistä (maksa,sydän,munuaiset ja tuore vasikanlihasuikale)
valmistettu keitto jossa ei muita lisukkeita ole kuin suola,pippuri,maito,vesi ja edellä
mainitut.

JA AIVAN SAA..RIN HYVÄÄ

p.s. enemmän niitä kotimaisia perinneruokia 8)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Kesä 25, 2009 9:53 am 
Avatar

Liittynyt: To Syys 22, 2005 9:50 am
Viestit: 1130
Paikkakunta: Tampere
Juhannuksena pistin kilosen lohifleen karkea suolan kanssa folioon ja se grilliin...noin tunnissa valmistui itestään eikä tarvinnut koko vahtia ja käännellä, maksoi n 6,50eur ja kaksi äijää söi ittensä ähkyyn, sairaan hyvää.. :P

_________________
DR650 SEW+RM 250+Pappatunturi 1973+ Solifer SM 1980


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com