Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Ke Marras 13, 2019 8:58 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Pe Huhti 20, 2012 1:20 pm 

Liittynyt: La Huhti 26, 2008 6:59 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Tampere, Pyynikki
Pyörä: BMW R 1100 R
Tämmöisen ajattelin tehdä viikonloppuna. Kuvan annos on BMW Motorraddaysilta -11.
Kyseessä on siansorkat, perinneruokaa parhaimmillaan.


Liitteet:
p7020581.jpg
p7020581.jpg [ 63.18 KiB | Katsottu 3500 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Syys 23, 2012 4:41 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Pariloidut veriset ja savuiset pihvit.

Tulipa hommattua hienot pihvit marmoroituneesta 8 viikkoa raakakypsytetystä naudan ulkofileestä. (Mausteina: savu, mustapippuri, öljy ja merisuola.)
Virittelin kunnon puuhiillosta ja kuumentelin valurautaritilää (arina). Odotellessa kunnon hiillosta, keksin joutessani "kylmäsavustaa" pihvit.
Puoliksi palanut leppäpuun halko tiiviiseen astiaan öljyttyjen pihvien kanssa (iso kattila, savustuslaatikko tms.)
n.45 minuuttia ja pihvi on saavuttanut hyvän paistolämpötilan sekä saanut pinnalle mukavan savustetun maun.

Hyvin kuumennetulla valurauta-arinalla saa öljyttyihin pihveihin komeat ralliraidat. (Huom! pihvi imee lämmön parilasta, käännä pihvi uuteen kuumaan paikkaan parilalla)
Ja kun pihvi on esilämmitetty, mediumiksi paistamiseen ei sitten kovin montaa hetkeä heilahda.

_________________
"Ikuisuus projekti"
http://www.matkaendurot.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=6369&st=0&sk=t&sd=a


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Syys 23, 2012 5:32 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7337
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Juhana kirjoitti:
Japanilaiset on kehittänyt uuden reseptin,ja samalla ehkä ratkaisseet maailman ruokapulan:

http://www.iltasanomat.fi/videot/ulkoma ... 98504.html


Japanissa kehitetty ja Suomessa testattu :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=abPpwve4yE0

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Syys 23, 2012 6:01 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Koheltaja kirjoitti:
Juhana kirjoitti:
Japanilaiset on kehittänyt uuden reseptin,ja samalla ehkä ratkaisseet maailman ruokapulan:

http://www.iltasanomat.fi/videot/ulkoma ... 98504.html


Japanissa kehitetty ja Suomessa testattu :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=abPpwve4yE0



Off topic! Ruoanlaitto on vakava asia :wink:

Tuo sopisi paremminkin "Leikkikenttä" -osastolle.

_________________
"Ikuisuus projekti"
http://www.matkaendurot.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=6369&st=0&sk=t&sd=a


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Syys 23, 2012 6:12 pm 

Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 5:03 pm
Viestit: 792
Paikkakunta: Enontekiö
Pyörä: 540Exc/1400Zzr/60Yz
Makkaran korvike:

- lehmän sisukkaa
- vähän pannulla kärähtäneitä sipulia, porkkanaa, lanttua yms. rehuja, siis oikeesti paahtuneita
- lehmä, kanttarelli tai mitä sattuu fondia
- loraus cokista
- muutama siivu pekonia
- kunnollinen minigrippussi
- muutama coctailtikku

Lisäksi voipi heittää jalopeenotahnaa tai muuta maustetta sekaan, noi on makuaioita jos tykkää vaikka tulisemmasta.

Paahdat (ei haittaa vaikka kärähtää) rehut ja heität pussiin, leikot lehemästä jotain 4cm kanttiinsa olevia soiroja ja heität pussiin, lorautat sitä fondia ja cokista sekaan, imaset pillillä liiat ilmat pois pussista. Annat muhia sen pari tuntia ja kääräset pekoniin, tökit tikuilla kiinni, paistat niinku makkaratkin muttei miksikään kumeksi ja ylikypsäksi vaan nopee muutaman minuutin paisto ja sitten voipi halutessaan dippailla vaikka siellä marinaadipussissa tuota ja kattoo kuolaavia makkaranpaistokavereita.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Syys 24, 2012 8:35 am 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 15, 2007 10:12 pm
Viestit: 1164
Paikkakunta: Nummela
Pyörä: R1200GSA LC, Husqvarna Rödmyra 118cc -51
Grillikausi jatkui vielä viikonloppuna, possun sisäfile pilkottuna sopiviksi suupaloiksi, reilussa öljyssä avotulella paistettuna, sekaan runsaasti mustapippuria ja soijakastiketta - ei muuta...puolet tulee melkein syöty makua tarkisteltaessa..
Maistuu just siltä kun näyttääkin... :lol:

SS


Liitteet:
sika_1.jpg
sika_1.jpg [ 154.51 KiB | Katsottu 3302 kertaa ]
sika_2.jpg
sika_2.jpg [ 128.69 KiB | Katsottu 3302 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Loka 13, 2012 5:26 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4892
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Pe.illan vohvelikestit :oops:


Liitteet:
Tiedoston kommentti: Sotkua
kuvat 13.10.2012 001_600x450.JPG
kuvat 13.10.2012 001_600x450.JPG [ 79.52 KiB | Katsottu 3188 kertaa ]

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Loka 13, 2012 5:32 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4892
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Tänään, omia omenoita salaattiin ja jälkkäriin.Riisipuuron jämät,kermavaahtoa,omenoita,hunajaa.
Possua tummassa kaljassa savipadassa tietysti ja kauden vihanneksia pannulla kärtsättynä,kera lidiln maustevoin.
Punaviinikastike,pakkasesta vanhan paistinliemen jäännökset ja siihen Jukkapekka Chenetiä,kanian mausteyrttisekoitusta ja sipulirouhetta Lidistä,tottakait.
Nautitaan. Kera hyvän kevyen klassisen musiikin Vuodenaikojen Syksy sopii hyvin

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Loka 13, 2012 7:14 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Viestit: 7337
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Pyörä: T7
Viikonloppuna pitää vähän hemmotella ja taas tuli tekaistua mirkun päikkäreiden aikana ranskalainen omenapiirakka, tarte tatin. Resepti on joku ikivanha ja netissä siitä näyttää olevan monta eri versiota. Aivan törkeen hyvä jälkkäri ja helppo tehdä vaikka ei mikään jauhopeukalo olisikaan. Piirakka pitää olla hieman lämmin ja siihen jätskikökkäre päälle sekä muutama noro kinuskikastiketta. Ei sitten ole mikään laihduttajan jälkkäri, voita ja sokeria on riittävästi mutta sou not? Jaahans, ei kun iltapalalle että pääsee kolmannen kerran tänään jälkkärin kimppuun :P

_________________
Kylätason kurapyöräilijä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Loka 14, 2012 2:32 pm 

Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 9:01 pm
Viestit: 195
Paikkakunta: Rovaniemi
Pyörä: R1200GS Adv
Hirviaika on luksusta. Ulkofilepala esilämmitetty huoneenlämpöön, mustapippuria reilusti pintaan. Voissa ruskistus erittäin kuumalla pannulla fileet joka puolelta, poltetaan pinta kunnolla kiinni. File uuniin paistomittarin kanssa. Paistetaan kunnes sisälämpö 55 astetta. Suolaa reilusti päälle ja folioon varttitunniksi. Lisäkkeiksi pannulla paistettua porkkanaa ja valkosipulipuikuloita...

_________________
Kurapyöräilijä, tuo oman elämänsä reittimestari!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Loka 15, 2012 12:51 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4892
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Tuo hirvi on harvojen herkkua.Ainakaan työkavereilta ei ennätä meikäläisen pannulle asti lihaa koskaan :oops:

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Loka 15, 2012 1:28 pm 

Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 9:01 pm
Viestit: 195
Paikkakunta: Rovaniemi
Pyörä: R1200GS Adv
Kyllähän nykyisillä lupamäärillä nuo lihat tulee tehokkaasti käytettyä...

_________________
Kurapyöräilijä, tuo oman elämänsä reittimestari!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 28, 2013 1:50 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4892
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Viikonloppuna palapaistia,sikaa,nautaa ja hevosta,äkkiruskistus pannussa.Pataan paloina ja mukaan porkkanaa,lanttua,hillosipulia,sipulia ja valkosipulia.Tarjoillaan punajuuriviipaleiden kera ja huuhdellaan alas


Liitteet:
Tiedoston kommentti: tällä
images.jpg [7.78 KiB]
21 kertaa

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Kesä 22, 2013 12:03 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4892
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Liitteet:
SAM_0848_800x600.JPG
SAM_0848_800x600.JPG [ 128.9 KiB | Katsottu 2690 kertaa ]
Siitä juhannusateria lähtee

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Kesä 22, 2013 3:43 pm 
Avatar

Liittynyt: La Heinä 23, 2005 12:32 pm
Viestit: 1700
Paikkakunta: Teisko
Pyörä: Honda st 1100 pan europa
Vähän on köyhät antimet itsellä kirjolohta & perunaa & kyrsää ja salaattia juomana toimii kalja tääl sitä ollaan autiotuvalle vahasenkosken tupa kohta menmään saunoon.... kohta voisi tehrä miestä väkevemän paukun :)

_________________
Kyllähän se siitä olisi pitänyt mennä lisää mutaa tekee gutaa..
Pöhlöjä videoita
http://www.youtube.com/user/arvaa03


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com