Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on La Marras 16, 2019 3:24 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Su Tammi 22, 2012 7:24 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Loka 09, 2009 9:22 pm
Viestit: 1178
Paikkakunta: Rauma
Pyörä: Tiger 800
Tuliset mausteet, eli mikä repii kuin 2-tahtinen ? :lol: :lol: :lol:

_________________
"Sataa saatana niin vitusti, koko ajan... menään vaan"


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Helmi 18, 2012 6:15 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4892
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
No,nyt,vähän vanhentunut juustokimpale,avot,siinäpä juustokeiton ainekset,suurustettu kasvisliemi ja tuo sinne muhimaan,loistava alkukeitto.
Sitten taas savipataan tummaa olutta possunniskanpala ja keittovihanneksia.
Pakkasen kätköistä 09 vuosimallin karviaisia ja pulukoita löytyi.Kattilaan ja litra vettä ja pehmeäksi keittäminen,survominen ja sokerit ja mannasuurimot perään,jäähtymään ja kylmänä kuohkeaksi vatkaus,loistava jälkiruokapuuro on valmis.
Kiaken kruunaa Koffin Classic Goumet olut.Nam,nam :lol:

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Maalis 07, 2012 1:31 am 

Liittynyt: Ke Syys 16, 2009 2:52 pm
Viestit: 113
Pyörä: YZ250
tänään näytti jääkaappi ns. tyhjältä päivällistä varten ja aikaakaan ei liikaa ollut.

Eli täytetyt cannelonit aineista mitä kaapista löyty:

canneloneja ~12kpl
kuivattuja sieniä liotettuna (tänään tattia)
soijarouhetta (koska jääkaapissa ei sitä lihaa ollut)
sipuli+valkosipuli
kasvis fondia
vuohenjuustoa vajaa puolikas paketti
tomattimurskaa tölkki
kermaa ~2dl
juustoraastetta sopivasti
pippuria
suolaa

sipulit pannulle ja kuullotus, lisätään sienet + soijamössö valmistettuna ohjeen mukaan (soijan sijaan normaalisti jauhelihaa),
pari minuuttia poreilua, sen jälkeen pikkasen tom.murskaa + vuohenjuusto pannulle, lämmitellään sen verran että juusto sulaa.
Maustetaan oman maun mukaan pippurilla, fondilla ja suolalla.

tökitään mömmö canneloni putkiin, putket ladotaan vuokaan siten että ovat kiinni toisissaan.
Päälle kaadetaan loppu tom.murska ja kermat. viimeiseksi sopivasti juustoraastetta koko komeuden päälle.

Uuni 225C about 25-30 min...

Akallekin kelpasi


Viimeksi muokannut S_A päivämäärä Ke Maalis 07, 2012 3:00 am, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Maalis 07, 2012 2:55 am 

Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm
Viestit: 1586
Hornetteja 900g. Muutaman vuoden söin jotain halpis Liekkisiipiä kunnes huomasin et Hornettien mauste on ihan eri kuin liekkisiivissä. Varmista vaan ostaessa ettet ota jotain helvetin hunajamarinoituja. Nuo kypsennettään 245C kiertoilmagrillissä (joissain uuneissa löytyy) ja aterioidaan kera Poppamiehen wings kastikkeen.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Maalis 09, 2012 11:39 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4892
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Myös hornetit uunissa,kypsänä ja lämpöisenä leikkaan niistä lihan salaatin joukkoon ja salaatti:jäävuorisalaattia revittynä,päärynä kuutiona ja aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyssä, siivuttuna,parmesaania mausteeksi,nam,kaiken kruunaa Torres Vina Sol jäähdytettynä hyvin,kyllä elämä on ihanaa,jälkiruoaksi viennettasiivu,jossa loraus lakkalikööriä päällä.

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Maalis 10, 2012 12:09 am 
Avatar

Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:05 am
Viestit: 271
Paikkakunta: Vantaa
Pyörä: XR600R
Ja täällä olis marinoimattomia siipiä marinoitumassa buffalo wings soosissa. Noi marinoimattomat hakkaa kyl hornetit about 100-0, saa ainakin täältä pk seudulta jumbon ja tammiston sittarin lihatiskiltä. Noi kun tyrkkää uuniin ja paistelee rapeiks, sitten sulattaa voita ja sekottaa sitä toho soosiin ja heittää wingsit sekaan. Maistuu huurteisen kanssa aika hyvälle.. Jotku tykkää aurajuustodipistä noitte kaverina mutta omasta mielestä ei tartte. Soosin ja voin suhteella saa sitten säädeltyä tulisuutta, ite oon tykästyny tähän soosiin:
http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_id=848


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Maalis 10, 2012 1:38 am 
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 04, 2009 5:44 pm
Viestit: 67
Paikkakunta: Parikkala
Pyörä: R1200GSA
Pääsiäis viikoksi mennään taas, kelkkojen kanssa, kaverin kämpälle Savukoskelle, Tulppion suuntaan ja joka vuosi ollaan panostettu hyvään ruokaan.. nyt meinattiin savustaa kodalla biisonin sisäfilettä sellanen 1.5kg köntsä.. :P tutulle teurastajalle tuli sopivasti muutama biisoni teuraaksi ja se laittoi meille sisäfilkkua vakuumiin raakakypsymään! :mrgreen:
Yleensä kodalla ruoan laitossa kuluu aikaa ja tarvitaan ruoanteko ruokaa.. esim shasliki vartaita ja hyvää punkkua.. kyllä sitä lomaa taas kelpaa odottaa!!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Maalis 11, 2012 1:00 am 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Maustamattomia upporasvapaistettuja isokokoisia siipiä, Hakaniemen hallista.
Taitavat olla "vähän" kookkaammista broilereista irroitettuja? Varmaan kolmekertaa isompia kuin nuo valmiiksimarinoidut tapaukset.
Juu, ja se hunajamarinoitu on jotain aivan... :evil: kyllä kyrsii huuhdella niitä vesitysmaustelitkuja pois, se oksettava hunajamarinadin maku ei lähde edes uittamalla :evil:
(Oulunkylän K-Mustapekasta saa pieniä ja maustamattomia)

Paistoaika on vielä vähän hakusessa, mutta kelloa katsomatta ehkä jotain n. 10-15min / n. 180 asteessa vaikuttaa kohtuu hyvältä.
Ei siis kovin ruskeaa pintaa tai öljyssä kelluvuutta,menee ehkä turhan rapsakaksi.

Heti paiston jälkeen päälle ripoteltava oma(kuiva)mausteseos:
Mitä lie valmista vähäsuolaista broilerimaustetta, topakkaa Curryä, paprika- sipuli- ja valkosipulijauhetta, hienoksi jauhettua merisuolaa, korianteria, varovainen hyppysellinen kardemummaa ja kanelia.

_________________
"Ikuisuus projekti"
http://www.matkaendurot.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=6369&st=0&sk=t&sd=a


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Maalis 11, 2012 3:20 am 
Avatar

Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:05 am
Viestit: 271
Paikkakunta: Vantaa
Pyörä: XR600R
Vauvalammasta, tattirisottoa, karamellisoitua sipulia (vähä kärähti ku pääs lopussa kuivaks) ja kirsikkatomaattia. Piti tuohon vielä punaviinikastiketta mutta tuli nii pahan makusta että heitin pois.

Kuva


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Maalis 31, 2012 3:06 pm 
Avatar

Liittynyt: Ti Elo 03, 2010 9:42 pm
Viestit: 674
Paikkakunta: Lahti
Pyörä: 8Gessu
Tänään oli broileripäivä. Maustamattomat ohutleikkeet lihanuijalla entistä ohuemmiksi, limenkuorta raastaen pintaan ja pannulle voi/öljyseokseen. Nopea paisto kummaltakin puolelta ja pintaan mausteita maun mukaan. Nyt laitoin mustapippuria, habaneroa, currya, suolaa ja lopuksi pintaa puristaen limen mehua. Kaveriksi jasmini riisiä ( riisin keitinveden sekaan hieman korianteria ja suolaa ).

Palan painikkeeksi Chileläinen luomupunaviini. Rypäle oli Merlot, nimi 35 South B.O.

Jälkkäriksi Greve xxl juustoa samaisen punkun kera.

_________________
Kaikki on kaunista, kun silmä tottuu.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Huhti 06, 2012 5:26 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4892
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Auberginepihvejä,eli pitkittäin siivuiksi,itketetään suolalla ja sit marinaadiinsoijaa,oliiviöljyä,kanian yrttiseosta ja pannulle.Karitsan kyljykset kahvimarinadissa myös pannulle,demi-glace kastikepohjaa kattilaan ja minttuhyytelöä perään.Tallinnan tuliaisborschia kattilaan ja huuhtelen lasipurkin vedellä,missä se borssi oli,huuhteluvesi myös mukaan kattilaan.Sorbettia,eli vanhoja hillon loppuja,kaksi valkuaista ja sokeria,vähän likööriä ja pakkaseen.Juhlapääsiäisateria on valmis.kaiken kruunaa Kumalan Cabernet sauvignon,chiraz ja mustikkalikööri.NAM

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Huhti 06, 2012 8:42 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Mulle uusi ja aika hauska tuttavuus! Sweet Potatoe, eli Bataatti.
Ei oo sukua perunalle, mutta maistuu sellaiselle porkkanan ja perunan makean perverssille risteytykselle.

"Upporasva"paistelin reilussa öljyssä paistinpannulla bataattiviipaleita perunan tapaan.
Merisuolaa pintaan ja sisältä pehmeät ja pinnalta rapeat lisukkeet lautaselle.
Tuota giganttisen perunan näköistä juuresta täytynee ostaa jatkossakin ja kokeilla erillaisia valmistustapoja.
Ps. Saa laittaa vinkkejä.


Pääsiäispaistiksi valmistuu leppäpuilla hitaasti (rosee/medium/n.57C :ksi) loimusavustettu n.2kg. naudan entrecote-paisti.

_________________
"Ikuisuus projekti"
http://www.matkaendurot.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=6369&st=0&sk=t&sd=a


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Huhti 07, 2012 11:22 am 
Avatar

Liittynyt: Ti Elo 03, 2010 9:42 pm
Viestit: 674
Paikkakunta: Lahti
Pyörä: 8Gessu
Lainaa:
Ps. Saa laittaa vinkkejä.


Joskus kodassa / grillissä laitoin bataattia viipaleiksi folionyyttiin. Folion sisään reilusti öljyä suolaa, pippuria ja vaikka tilliä. Tämä toimii perunallakin.

_________________
Kaikki on kaunista, kun silmä tottuu.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Huhti 08, 2012 10:37 pm 

Liittynyt: Ke Syys 16, 2009 2:52 pm
Viestit: 113
Pyörä: YZ250
Bataatti toimii foliossa; kunhan ei kypsennä aivan lössöksi... (eli vaati paljon vähemmän mitä peruna)
tillin korvaisin vaikka tuoreella timjamilla...

Ja parasta mitä bataatista saa on alkukeitto/sose
eli bataattia 1-2 kpl
pari pottua
1 sipuli
kasvis fondia
suolaa tarpeen mukaan
vettä

keitellään kypsäksi, valutetaan ja sen jälkeen tehoseoittimella soseeksi...
takaisn kattilaan ja maustetaan kermalla(noin 1dl), valkoviinillä(sopivasti :) ) ja timjamilla, pippurilla... Chili terävöittää kivasti muuten niin makeaa makua.

keitellään hetki ja vedetää nassuun vaalean leivän kera...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Huhti 10, 2012 6:16 pm 
Avatar

Liittynyt: Ti Elo 03, 2010 9:42 pm
Viestit: 674
Paikkakunta: Lahti
Pyörä: 8Gessu
Lainaa:
Bataatti toimii foliossa; kunhan ei kypsennä aivan lössöksi


Juu se on tarkkaa puuhaa kuin pärekaton kulotus, ettei mee överiksi. :mrgreen: Bataatti tosiaan menee ylikypsänä mössöksi. Toki joku voi tykätä siitäkin.

_________________
Kaikki on kaunista, kun silmä tottuu.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com