Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on La Syys 21, 2019 6:37 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Ke Maalis 04, 2009 11:05 pm 
Avatar

Liittynyt: To Syys 28, 2006 7:55 pm
Viestit: 592
Paikkakunta: ROLLOBABY<3
Pyörä: pyörätön
tänään tuli liekiteltyä pippuripihivit, tosin ulkovileestä, mutta kyllä sitä söi. jatkeeksi keiteltiin pannulla konjakkikermasoosit ja uunissa tuli maukkaat viipalepotut...

ja toinen minäni o kans pyöriny kymmenkuntavuotta tuola ravintolamaailmassa, köökin puolella...

eli tullee sillontällön kokattua jotaki ns. parempaa...tosin yleensä tulee vaan väännettyä hyvää ruokaa... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
MunaPussiRacingTeam!

Troy Lee:n kypärät ja vermeet!

LifeOfHösö

Ittekkö tekkee, ni saa mitä tullee...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Maalis 05, 2009 3:58 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Huomenna joutuu venyvään juhlaillalliseen,kun velipoika tulee kylään.Hän on kylläkin Buell-kuski,mutta,eiköhän sitä kestä jonkin aikaa.Menyy on savujuustokeitto,haudutetut vihannekset, ja possun kassler,punaviinihaudutettuna,pippurikastike ja jälkkärinä exotic hedelmäsalaatti,jota voi tehdä maun mukaan. :oops:

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Maalis 05, 2009 5:22 pm 

Liittynyt: La Kesä 25, 2005 2:43 pm
Viestit: 243
Paikkakunta: Kainuu
Pyörä: Dominator
Uunissa lohkoperunoita hyvissä mausteissa ja kanan rintafilettä. Jospa sillä huiko lähtis taas vähäksi aikaa.
Ja yleensä minusta saa melko helposti kaverin kalansavustus (mm. muikku ja lohi) ja lihan palvaus hommaan varsinki ihan oikeassa palvisaunassa.. Siitä parempaa evästä on kyllä vaikea keksiä!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Maalis 05, 2009 5:58 pm 
Avatar

Liittynyt: To Elo 03, 2006 9:55 pm
Viestit: 3756
Paikkakunta: Pargas
Pyörä: KTM 640 Adventure
HK sininen (kevyt välillä) ja kaljakori,eiköhän niillä pärjää :mrgreen:

_________________
Team kahajo

Kyll se siitä menee

http://www.youtube.com/user/TheJonkko?feature=mhsn

http://sites.google.com/site/dustywobblssnow/

http://picasaweb.google.fi/lekasora/


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Maalis 05, 2009 7:31 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
Viestit: 1531
Paikkakunta: Päntäne
Pyörä: Laku
Niin, joku aiemmin mainitsi ahvenfileet. Jos kalaonni sattuu suosia, niin ahvenet fileerataan ruodottomiksi (tämänhän kaikki osaa?) ja sitten joko savustetaan taikka paistetaan pannulla. Nam. Yksi konsti on myös kääriä pari vilettä pekonisuikaleeseen ja paistaa uunissa. Terveellistä ja ravitsevaa.

Mun mielestä lohikaan ei pärjää ahvenelle maussa.

_________________
Make & Laku
Where ever you go, there you are !


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Maalis 05, 2009 9:43 pm 
Avatar

Liittynyt: To Elo 03, 2006 9:55 pm
Viestit: 3756
Paikkakunta: Pargas
Pyörä: KTM 640 Adventure
Ehdottomasti ruodottomia ja valurautapannus noi ahvenfileet :wink:

_________________
Team kahajo

Kyll se siitä menee

http://www.youtube.com/user/TheJonkko?feature=mhsn

http://sites.google.com/site/dustywobblssnow/

http://picasaweb.google.fi/lekasora/


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Maalis 06, 2009 10:50 am 
Avatar

Liittynyt: Ma Syys 27, 2004 2:53 pm
Viestit: 3104
Paikkakunta: Tornio
Pyörä: KTM690R/SM
Lakupilotti kirjoitti:
...ahvenet fileerataan ruodottomiksi (tämänhän kaikki osaa?)


Tuon kokonen aukko on päässyt jäämään sivistykseen. Selitäkkö kuinka homma käy?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Maalis 06, 2009 1:11 pm 

Liittynyt: Pe Kesä 01, 2007 10:19 pm
Viestit: 427
Paikkakunta: Kontiolahti/Konnevesi
Pyörä: Honda nx650
:shock:
Tämmönen ruokatopikki täällä, ja mie yritän pysyä pois jääkaapilta!
Onneks sentään eri osiossa..
Meil taidan pääsääntösesti mie kokkailla, mut laatu vaihtelee. Joskus jaksaa panostaa, ja joskus vaan
sotkee jottai mössöjä, ipanat kyselee että "Äiti mitä tää on?" :)
Useampikin ihminen on sanonu että mie teen "mummolaruokaa", se lienee ihan hyvä? :roll:

Oma bravuuri taitaa olla semmonen lihapata: lihaa, (hirven tai naudan) paljon sipulia, lanttua, porkkanaa, paprikaa,
palsternakkaa ja punajuurta. Mausteeksi mustapippuria, suolaa, ja persiljaa. Mitä millonkin. (ja sitte lopuksi, jos kaapis on,
kermaa.. :roll: ) Helppo ja hyvä ruoka, eikä haittaa jos jää uuniin vähän pidemmäks aikaa. Ootelles voi heittää vaikka mopolenkin. :)
Jannen isä tuo Höytiäiseltä usein kuhaa, valmiina fileinä vieläpä.. Ne leivitän semmosessa jauho-curry(paljon)-sitr.pippuri-seoksessa, ja paistan pannulla. Muksutkin tykkää.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Maalis 06, 2009 1:19 pm 

Liittynyt: Pe Kesä 01, 2007 10:19 pm
Viestit: 427
Paikkakunta: Kontiolahti/Konnevesi
Pyörä: Honda nx650
Lakupilotti kirjoitti:
Mun mielestä lohikaan ei pärjää ahvenelle maussa.

Tämä pitkälti totta.
Muuan tuttu teki joskus "patakukkoa". Uuniastiaan, tais olla enempi korkea kun laakea, ladottiin
kerroksittain näitä ahvenfileitä (jos olikin ruotoja niin ne oli kyl valmiissa padassa pehmentyny), vähän suolaa, ohuita ruisleipäviipaleita(?), voita(?), ja taas ahventa, suolaa, leipää jne.
Muisti pätkii, en muista että oliko leipää väleissä, vaiko vaan päällä? No, pata muhi uunissa pehmeäksi, ja tätä herkkua
syötiin sitten niine hyvineen, leivän päällä. Naminami.

Ettei padassa sittenkin ollu vaan ne ahvenet, ja päällä leipäkuori? :roll:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Maalis 06, 2009 7:35 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
Viestit: 1531
Paikkakunta: Päntäne
Pyörä: Laku
Hmmm... tein joskus mökillä kalakukkoa ahvenista. Kuoreksi ruistaikina, ja sisälle noita fileitä ja vähän joka väliin metvurstinpaloja (sattui olemaan kantapaloja kaapissa). Ei hassumpaa evästä. Ainut hankaluus tuossa on tietää koska ruoka on kystä.

Taisi tästä kuvakin olla:

_________________
Make & Laku
Where ever you go, there you are !


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Maalis 27, 2009 7:15 pm 

Liittynyt: Ke Helmi 13, 2008 3:49 pm
Viestit: 38
Pyörä: BMW R 1200gs->1200 gs adventure
Hienoa nähä ettei tämä porukka kuole nälkään (eikä luultavasti janoonkaan..) mutta metsässä trangiaan pastaa ja purkillinen savuporokeittoa siihen ruisleipää niin kyllä lähtee.......... kotosalla sitten "kurmee" ruokia. :roll:

_________________
enzo


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Maalis 29, 2009 7:11 pm 

Liittynyt: La Kesä 25, 2005 2:43 pm
Viestit: 243
Paikkakunta: Kainuu
Pyörä: Dominator
Hirvenlihaa muutama kilo kuivamassa räystään alla matkaevääksi.. Ensimmäistä kertaa tekemässä niin saa nähä miten tässä käy, että onko kaikki oikein ja kunnossa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Maalis 29, 2009 9:13 pm 
Avatar

Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Viestit: 870
Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Pyörä: BMW G650XChallenge
Aijjai.. kuivaliha on herkkua!

En ole hirveä valmistanut, mutta näin televisiosta ohjelman, jossa laittoivat hirvipaistin perinteiseen suolakuoreen ja kuumaan uuniin (hiilloksen viereen). Tässä oli ideana se että kuori suojaa lihan pintaa palamasta ja kuivumasta sekä liha kypsyisi nopeammin. Liian hitaasti riistaa kypsennettäessä saattaa tulla maksaisaa makua.

Poronpaisteilla olen huomannut että on parempi laittaa pienempiä paisteja ja vähän kuumemmalla uunilla kuin esim. naudan paahtopaisti, jotta välttyy tuolta jännältä maksan maulta.

En käytä juurikaan suolaa, joten suolakuori jätti poropaistin aivan liian suolaiseksi meikäläisen makuun (merisuola, vehnäjauho, kananmuna)
Pitänee kokeilla seuraaviin poron paisteihin jonkinlaista taikinakuorta.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Maalis 29, 2009 10:20 pm 
Avatar

Liittynyt: Ti Syys 28, 2004 8:45 am
Viestit: 1610
Paikkakunta: Jyväskylä
Pyörä: none
Pasi kirjoitti:
Lakupilotti kirjoitti:
...ahvenet fileerataan ruodottomiksi (tämänhän kaikki osaa?)


Tuon kokonen aukko on päässyt jäämään sivistykseen. Selitäkkö kuinka homma käy?


Terve

Ensin nyljet affenen tuppeen. Niskan taakse viilto ja peukalo sisälle, rauhallinen veto pyrstöä kohden niin nahka lähtee tuppena pois.

Seuraavaksi puukolla selkäevän molemminpuolin viillot kohti vatsaonteloa, kylkiruotoja vältellen ja pyrstö normaalisti fileoiden. Sitten kun vielä leikkaa kylkievät riittävän kaukaa niin ei jää niitäkään ruotoja.


Riku

_________________
Honda XL600V -> kTm 640 Adv -> kTm 990 Adv -> none


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Maalis 30, 2009 10:33 am 
Avatar

Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Viestit: 4883
Paikkakunta: Keski-Suomi
Pyörä: 4xtohtori
Tänään HK:n sininen uunissa,juustolla,sinapilla ja ketsupilla höystettynä sipulipedillä.Kunnon äijäruokaa.Ensi viikonloppuna saa leikkiä grillimyyjää Jklän mp-näyttelyssä.Kun kuulun järjestävään kerhoon. :lol:

_________________
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com