Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on La Helmi 23, 2019 12:20 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 44 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Su Loka 27, 2013 7:08 pm 
Avatar

Liittynyt: To Huhti 20, 2006 12:53 am
Viestit: 2303
Paikkakunta: Oulunseutu
Pyörä: HP2E- FLSTN-KLX250S
Sartre kirjoitti:
mico kirjoitti:
Mulla on nuvi 500 ja tuo reittipisteen kun ohittaa alkaa opastamaan automaattisesti seuraavalle tai en ainakaan muista mitään ongelmaa tuossa ja nuvi palvellut yli viisi vuotta...
Tyrellä pääasiassa tehnyt reitit, myös googlella.


Ongelmaahan ei siis ole jos reittipisteelle asti (tai edes sen tuntumaan) tosiaan päästään, mutta ongelmat alkavat siinä vaiheessa jos reittipiste on asetettu vaikka seuraaviin paikkoihin

a) Ojaan, joka on kartassa merkitty tieksi
b) Reittipiste on portin takana
c) Reittipiste on jonkun pihassa
d) reittipiste on yksityistiellä jonka varteen on lätkäisty kyltti läpikulku kielletty

Kaikki yllämainitut tapaukset on tulleet vastaan ihan tosielämässä ja jos reittipiste on osa sanotaanko nyt vaikka 500km reittisuunnitelmaa, niin jollei pistettä pysty mitenkään näppärästi ohittamaan niin loppumatkan navi yrittää ohjastaa takaisin tuohon reittipisteelle, jota ei koskaan saavutettu.

Jos vielä sattuu olemaan vaikka Lapissa, jossa välimatkat ovat tolkuttoman pitkiä, on reitille takaisin pääseminen välillä vähän turhan hankalaa, jollei tuota viallista reittipistettä pysty reitiltä poistamaan lennossa. Käytännössä reitti pitää aina keskeyttää ja asettaa navigoimaan seuraavalle reittipisteelle. Tai toki voi yrittää bongata kartalta vaihtoehtoisen reitin, mutta niillä zoomitasoilla, joilla metsäautotiet ja muut kapeat polut näkyvät ei oikeen tahdo saada kunnollista kokonaiskuvaa, jolloin homma menee enemmän tai vähemmän sokkona ajamiseksi.

Jos navin on kuitenkin asettanut navigoimaan seuraavalle reittipisteelle niin tämän jälkeen tietysti suunniteltuun reittiin palaaminen on kuttumaista, koska reitistä pitää poistaa kaikki ne pisteet, jonka kautta ollaan jo ajettu. Ja yhtäkkiä huomaat tökkineesi navia puolituntia tien vieressä vain sen takia, että löydät ohituksen sille yhdelle tietokoneella huonosti asemoidulle reittipisteelle. Tämä siis on ollut ongelmana kaikissa halvoissa naveissa, joita itse olen käyttänyt. Toki jos kalliimmilla naveilla reittiä osataan jatkaa lennosta niin sittenhän tässä ei varsinaisesti ole ongelmaa, mutta jotenkin täältä saatujen kommenttien mukaan se ei menisi ihan niin...


Omissa Garmineissa on vaihtoehto nimeltään kiertotie. Kun tuota painaa niin voi nätisti kiertää esteen ja jatkaa reitillä. Joissakin liikkeissä on tarjouksessa Garmin 620 GPSMap hintaan 400e, iso näyttö saa upottaa ja kestää kolistelua ja hyvät toiminnot venekäyttöön sekä tuki veneilykartoille, autopuoli on sama kuin Nuvi 550 mallissa. Olen tykännyt siitä vaikka siinä ei ole valinnaisesti automaattireitityksen poiskytkentää.

_________________
Weteraani kurapyöräilijä


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Loka 27, 2013 8:37 pm 
Avatar

Liittynyt: To Elo 09, 2007 7:54 am
Viestit: 1368
Paikkakunta: Savo / All Oceans
Pyörä: ELUKKA 57, ISO ELUKKA 660 RR, CAPO
jamba kirjoitti:
Mistäköhän löytyis ton automapan ostopaikka englanninkielellä? Oon löytäny vaan puolankielisiä nettikauppoja... niissäkin varmaan on joku täppi, mistä sais kieltä vaihdettua, vaan kun en löydä. :(

Automapa

_________________
Don't ride faster than you guardian angel can fly!
Osta enduro niin et tarvitse katua!
"Se voittaa jolla on kuollessaan eniten romua" (vanha suomalainen kansanviisaus)
...You know it's a bit windy when you get passed by your own dust...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Loka 28, 2013 6:41 pm 
Avatar

Liittynyt: To Loka 21, 2004 9:13 am
Viestit: 936
Paikkakunta: Somero
Pyörä: 1190Adv, 660SMC
TomTomko ei ole vaihtoehto? 48 välipistettä saa reitille, mikä mulla ei ainakaan ole ollut ongelma. Sen verran aina joutaa pysähtyä tupakille, että lataa seuraavan reitin, jos ensimmäinen 48 pistettä on jo tullut käytettyä ja 500km ei ole vielä tullut täyteen.
Tyrellä teen reitit. Algoritmi tosin on Tompassa ja Tyressä eri, mutta reissun luonteen mukaan joko läiskin Tyreen riittävästi pisteitä, että mennään sieltä mistä haluan ja navista päälle "lyhintä reittiä", tai sitten vähemmän pisteitä ja "nopeinta reittiä". Nopeimmat reitit eivät Tyressä ja Tompassa kovin kamalasti toisistaan poikkea.
Reittipisteen poisto tien päällä tapahtuu merkkaamalla se käydyksi. Jos reitillä on kieltomerkki eikä seuraava reittipiste ole lähelläkään, voi Tompalle kertoa, että reitillä on este ja se pitää kiertää, jolloin kone opastaa jotain muuta kautta seuraavalle reittipisteelle.
TomTomin laskentaa ja piirtoa hidastaa ainakin, jos kaikki mahdolliset POI-luokat on asetettu näkyviksi. Itse kytken niitä päälle tarpeen mukaan. Jos haluan löytää vaikka pankkiautomaatin tai apteekin, panen ne tarpeen mukaan näkyviin. Ei niitä joka reissu tarvita.
Maastokarttoja en ole kaivannut, koska maastossa ei saa ajaa. Tompan kartalla pienemmällä todennäköisyydellä joutuu luvattomalle alueelle.

_________________
Ketjuöljyn tärkein tehtävä ei ole takavanteen puhtaanapito


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Joulu 04, 2013 11:49 am 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 15, 2009 8:53 pm
Viestit: 243
Pyörä: Ducati MTS 1200Tour ja Streetfighter S
Mulla on kans ollut toi Garminin Gpsmap 620 citynavigator-kartoilla. Sehän on varsinaisesti venekäyttöön tarkoitettu, mutta toimii kyllä mp-käytössäkin (varauksin). Hyvä näyttö ja kestää vettä muttei tärinää. Mulla on kolmas kpl menossa. Ensimmäinen alkoi pätkiä (ilmoittaa akkuviasta), toisesta hajosi näytön lasi vaikkei siihen mikään osunut, nyt kolmas on toiminut toistaiseksi. Tosin senkin ripustukseen piti järjestää vaimennusta kun tuo "akkuvika" alkoi taas kummitella.

Houkuttaisi toi uusin Tompan Rider mutkatietoiminnolla. Itse en jaksa kovin tarkkaan suunnitella reittiä, joten tuo voisi olla hyvä. Lehdissä on kehuttu mutta onko joku kokeillut, luotan foorumilaisiin enemmän kuin lehtiin?

Mutta jos saisi johonkin laitteeseen toiminnon "vältä enimmäkseen asvalttia", niin sellaisen ostaisin heti.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Tammi 05, 2014 9:07 pm 
Avatar

Liittynyt: To Maalis 12, 2009 1:13 am
Viestit: 284
Paikkakunta: Hollola
Pyörä: Transalp, XL250, CB750
Yamato kirjoitti:
Reititystoiminto Automapassa on suorastaan nerokas. Tietokoneella ja navissa on tismalleen samalla tavalla toimivat softat, joten sekään ei ole kompastuskivi. Reitityksessä annetaan lähtö ja loppupiste ja kartan voi lätkiä täyteen kauttakulkupisteitä. Kauttakulkupisteet voi määritellä joko tarkaksi tai "kulje tämän alueen kautta" tyyppiseksi pisteeksi. Ei ole niin tarkkaa vaikka piste sattuisi keskelle suota, laite ajattaa lähimmän tieksi luokiteltavan kautta.


Siis mistä löytyy PC:ssä pyörivä Automapa? Pitääkö se ostaa erikseen? Onko hinta sama kuin Photonavissa pyörivän version?
Toinen kysymys: miten voi määritellä lähtöpisteen, kun Automapa haluaa näköjään välttämättä lähtöpisteeksi sen, jossa nyt ollaan eikä sitä, mistä aiotaan lähteä ajamaan. Eli haluaisin suunnitella reitin etukäteen muualla kuin siellä, mistä lähdetään.

Minäkö yksinkertainen? Nyt en ymmärrä!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Tammi 05, 2014 9:47 pm 
Avatar

Liittynyt: Pe Touko 25, 2007 11:29 pm
Viestit: 687
Paikkakunta: Lahti
Pyörä: 950 WC Adventure, 250 EXC-F
Lonely Lynx kirjoitti:
Siis mistä löytyy PC:ssä pyörivä Automapa? Pitääkö se ostaa erikseen? Onko hinta sama kuin Photonavissa pyörivän version?
Toinen kysymys: miten voi määritellä lähtöpisteen, kun Automapa haluaa näköjään välttämättä lähtöpisteeksi sen, jossa nyt ollaan eikä sitä, mistä aiotaan lähteä ajamaan. Eli haluaisin suunnitella reitin etukäteen muualla kuin siellä, mistä lähdetään.

Minäkö yksinkertainen? Nyt en ymmärrä!


Ekaan en osaa vastata, mutta toiseen:
Aluksi gepsi pois päältä: MENU->turn off gps
Sitten yksinkertaisesti valitsee kartalta paikan->näppää oikeaa alanurkkaa, ja valkkaa START
Sen jälkeen välipisteet samasta oikeasta alanurkasta -> VIA
Ja lopuksi loppupiste -> FINNISH
Tämänkin jälkeen pystyy vielä vaihtamaan starttipistettä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Tammi 05, 2014 10:13 pm 
Avatar

Liittynyt: To Maalis 12, 2009 1:13 am
Viestit: 284
Paikkakunta: Hollola
Pyörä: Transalp, XL250, CB750
Kiitos. Sehän on helppoa kuin heinänteko, kun sen vain osaa. Nyt odotellaan vain kesää ... tai lunta.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Tammi 05, 2014 10:53 pm 
Avatar

Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 11:43 pm
Viestit: 902
Paikkakunta: Sauvo
Pyörä: 990 Adv, ZX-12R
Muistaakseni automapan asennuksessa sai valita asentaako pc:lle vai muistikortille version x.

_________________
"Kuta huonommat ja mäkisemmät tiet ovat, sitä voimakkaampi täytyy moottoripyörän olla." [Moottoripyörä ja sen hoito, s 9, vuodelta 1924]


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Tammi 06, 2014 10:28 am 
Avatar

Liittynyt: To Maalis 12, 2009 1:13 am
Viestit: 284
Paikkakunta: Hollola
Pyörä: Transalp, XL250, CB750
Enpä muista tuota asennusta, mutta nyt kun kokeilin, sain ilmoituksen, että Automapa ei ole kelvollinen 32-bittinen ohjelma. Kokeilin sekä Vistassa että Win 7:ssa. Olisihan se mukavampi suunnitella reittiä isoolla ruudulla. OziExplorer toimii PC:ssä, mutta sehän ei reititä ja minulla on vaikeuksia nähdä pieniä karttamerkkejä. Saattaa vanha lähteä joskus ajamaan korkeuskäyrää pitkin...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Tammi 06, 2014 6:27 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
Viestit: 2407
Paikkakunta: Eura,Loei
Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
No garmin mobile-pc toimii läppäreissä,ja vähintään xp:n omaavassa tabletissa,eli täys windows:seissa ,bluetooth tai kiinteä gepsi tarvii olla

http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=4049

tuolla uusin päivitys versio,alle tarvitaan alkuperäinen.Tokihan tuon voi kaivaa netistä vähemmän laillisenakin...

_________________
Projektikuvat


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Huhti 25, 2014 4:22 pm 
Avatar

Liittynyt: To Maalis 12, 2009 1:13 am
Viestit: 284
Paikkakunta: Hollola
Pyörä: Transalp, XL250, CB750
Onko kellään tietoa, tallentaako Automapa ajetun reitin tiedostoon niin, että voisi jälkikäteen piirtää sen kartalle?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Huhti 26, 2014 9:54 pm 

Liittynyt: La Huhti 07, 2007 10:04 pm
Viestit: 1902
Paikkakunta: jokela
Pyörä: 900ss elefant+fe 501 Husaberg +TE610
jostain asetuksesta sen sai päälle.

_________________
Oletus on munauksen äiti...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Touko 07, 2014 7:42 pm 
Avatar

Liittynyt: To Maalis 12, 2009 1:13 am
Viestit: 284
Paikkakunta: Hollola
Pyörä: Transalp, XL250, CB750
No joo. siellähän se oli Automapan GPS settingsseissä melkein selvällä suomenkielellä: "Record track".

Hyvä juttu. Maanantaina matkaan...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Kesä 12, 2017 11:50 am 

Liittynyt: Ke Huhti 20, 2011 10:16 pm
Viestit: 885
Paikkakunta: Kuopio
Pyörä: SE
Mitähän filettä tuo automapa oikein tykkäis käyttää? miten saa gpx:stä automapassa toimivan reitin?


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 44 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com