Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Ma Touko 20, 2019 4:09 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Pe Joulu 25, 2015 3:10 pm 

Liittynyt: Ti Maalis 10, 2015 11:01 pm
Viestit: 24
Paikkakunta: Joensuu
Pyörä: R1200GS
Gessulla ajo märällä kelillä kyrsii, kun polven alapuolelta kastuu satavarmasti pienelläkin tihkulla. Ja nimenomaan sitä kurapaskaa joka tieltä nousee. Sadekamppeillahan tuo hoituu, mutta olisi kiva että sateessa voisi päästellä ilman että heti tarvitsee kaivaa sadehousut esiin takalaukusta.

Eilen ja tänään googlettelun perusteella löysin about tämmöisiä lisäkilkkeita uuteen gessuun, itsellä on vanhempi 2011 niin täytyy vielä sopivat kaivella siihen:

http://www.rs-motorcyclesolutions.de/fo ... 9893602021
http://www.rs-motorcyclesolutions.de/le ... 9893563821

Wunderlichin splash coverit sopivat suoraan 2011 malliin, mutta tahtoisin löytää vielä enemmän suojaavat. Voisin kuvitella, että jollakulla muulla on vastaavia tuskailuja joskus ollut, niin oletteko mitä tuotteita löytäneet tai oletteko itse väsänneet?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 25, 2015 4:48 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Syys 24, 2006 9:52 pm
Viestit: 1881
Paikkakunta: Luumäki
Jos sataa, niin kyllä se vesi pyörii joka paikassa, vaikka tuollaisia suojia virittelisikin. Eikö kannattaisi hankkia vettä pitävät varusteet?

_________________
Kunkusta sanottua:" Tämän tyyppisiä heppuja, jotka ovat omasta mielestään aina oikeassa on foorumit pullollaan. Pitäisi vaan vaieta tuollaiset häiriköt hiljaisiksi mutta kun ei voi."


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 25, 2015 6:25 pm 
Avatar

Liittynyt: To Huhti 20, 2006 12:53 am
Viestit: 2310
Paikkakunta: Oulunseutu
Pyörä: HP2E- FLSTN-KLX250S
Biimeriltä löytyy malleja joissa ei jalat kastu...
https://www.facebook.com/TheBMWMPower/v ... 7/?fref=nf

_________________
Weteraani kurapyöräilijä


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 25, 2015 6:43 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1339
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Vaihtoehtoja löytyy AINA, etenkin jos ite tekee.....! :lol:

Ostoskeskusten namikauppiaille ompi nämä irtonamulootat ongelmi, jopa niin, että net työntävät niitä lootiaan käytäville jos joku sattuisi tarvitsemaan niitä. No, ite oun näillä suojilla piästellyt jos ties ja missä, että hommansa net hoitaa, vaikka ei olekkaan BMW:n logoa, eikä BMW:n 108.00 €:n kappalehintaa. Värit silti BMW:n tyylikkään sininen, ja kirkas!

Kuva

Tarvitsee vain pistopuikon jolla pari reikää, sitten alapään ruuvit, (1 puoleensa, koska muovisen kaatumamuovin kiinnikeruuvi tukee ylhäältä, ja sitte jonkilainen tukikyhäelmä vain alas -. toimii!

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 25, 2015 8:48 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 22, 2008 3:07 pm
Viestit: 2199
Paikkakunta: Kempele
Pyörä: CRF 1000 L ja K75 Street tracker
Mulla on ollut ne Wunderlichin suoja 5 vuotta. Suojan ja sylinterin väliin jää rako, josta pääseen noin viiden sentin kuraraita lahkeeseen, säären puoliväliin. Suojat kestävät huonosti UV-säteilyä, ainakin harmaana. Olen joutunut parsimaan jo moneen kertaan alumiinipellillä.

_________________
https://www.youtube.com/user/mtubeist


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 25, 2015 9:19 pm 

Liittynyt: To Huhti 18, 2013 6:53 pm
Viestit: 246
Paikkakunta: Vantaa
Pyörä: R1200GS Adv.
) Mahdotonta. Jos ongelma on tuollainen, unohda moottoripyöräily ja rupea sohvaperunaksi. Syö makkaraa ja juo viinaa ) Ainakin myy Gessu parempaan kotiin ja leiki jollain kyykkypellepyörällä :lol: Hayabusasta voi aloittaa )

_________________
Eikä saada koskaan tietää rakastiko Hannu piparia vai Kerttua.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Joulu 27, 2015 9:08 am 

Liittynyt: To Syys 13, 2007 8:07 pm
Viestit: 22
..Ja lopettaa..taivas noita bemarimiesten ongelmia.Ostakaa wingi tai civic..

_________________
hoplaa


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Joulu 27, 2015 11:44 am 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 1:58 pm
Viestit: 518
Paikkakunta: Turku
Pyörä: Helkama
Tuleepa tylyä kommenttia.
Oman kokemukseni mukaan gessun suojia voi kyllä parantaa. Eniten hyötyä tulee etulokarin jatkeesta. Vakiolokarilla vesi ja kura lentää moottorin etuosaan ja saappaille. Jatkokappale on helppo tehdä kumista itsekin, mutta valmiita saa esim Stormilta.
Vanhemmassa gessussa 2004-2012 vettä ja kuraa roiskui myös takapyörästä, runko kun oli avoin. Itse leikkelin edelliseen pyörääni kumista suojukset runkoputkien väliin. Auttoi jonkin verran. Vesigessussa takapyörä on paremmin suojattu, tuollaisen etulokarin jatkeen siihenkin laitoin.
Sylinterien alle tulevia suojia kokeilin aikanaan 1100 gessussa, mutta hyöty jäi kyseenalaiseksi.
Kunnon saappaisiin kannattaa satsata. Alkuun käytin kalvollisia saappaita, joita mainostettiin vedenpitäviksi. Puolessa tunnissa vesi tuli läpi ja kun jalat kastuu, palelee koko mies. Viime vuodet olen käyttänyt Gore tex saappaita, joissa on pitkä varsi. Pysyy jalat paremmin kuivina, tosin nyt kymmenen vuoden jälkeen tihkuttaa jostakin ja olenkin katsellut uusia.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Joulu 27, 2015 7:07 pm 
Avatar

Liittynyt: To Huhti 20, 2006 12:53 am
Viestit: 2310
Paikkakunta: Oulunseutu
Pyörä: HP2E- FLSTN-KLX250S
Ei tosikoille :lol: Jos on kieli poskella kirjoitettu niin kieli poskella pitää lukeakkin. :lol:
Vakavasti puhuen komppaan Kunkkua ja hyvät kamppeet on paras suoja. Sotkeutuu ne mutta tankatessa huoltsikalla, kotiin tullessa ym voi letkuttaa lahkeet puhtaaksi.
HP:ssä sotkeutuu tosi vähän kun sylinterit suojaa mutta enskalla kuraantuu sitten ainakin polviin asti.

_________________
Weteraani kurapyöräilijä


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Joulu 28, 2015 4:18 pm 

Liittynyt: Ti Maalis 10, 2015 11:01 pm
Viestit: 24
Paikkakunta: Joensuu
Pyörä: R1200GS
Jepjep, sadekamppeet löytyy ja niitä ahkerasti käytän. Suosittelen netin käytön lopettamista, jos ei pysty olemaan turhuuksia vuodattamatta. Idea on sitä pahinta paskaa estää iskeytymästä kamppeisiin polven alle, kun kuluttaa normaalia rankemmin pintaa rikki. Kiva toki, jos pikkusateesta ei tarvitsisi välittää ja voi painella ajopuvussa ilman sadehousujen kaivamista takapoksista. Kaipa noita wunderlitsejä voisi kokeilla alkuun, kun ovat varmasti tyhjää parempi.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Joulu 28, 2015 4:28 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Syys 24, 2006 9:52 pm
Viestit: 1881
Paikkakunta: Luumäki
elpaso kirjoitti:
Suosittelen netin käytön lopettamista, jos ei pysty olemaan turhuuksia vuodattamatta. Idea on sitä pahinta paskaa estää iskeytymästä kamppeisiin polven alle, kun kuluttaa normaalia rankemmin pintaa rikki. Kiva toki, jos pikkusateesta ei tarvitsisi välittää ja voi painella ajopuvussa ilman sadehousujen kaivamista takapoksista.


Mikä on toiselle turhuutta, voi toiselle olla tarpeellista todellisuutta, ota näistä sitten selvää. Edelleen olen sitä mieltä, että ainoa toimiva keino on hankkia kunnolliset housut ja saappaat. Vesi ja kura kun tuppaa pyörimään sen verran tehokkaasti siinä jalkojen ympärillä, ettei siinä oikein minkäänlaiset suojat auta.

_________________
Kunkusta sanottua:" Tämän tyyppisiä heppuja, jotka ovat omasta mielestään aina oikeassa on foorumit pullollaan. Pitäisi vaan vaieta tuollaiset häiriköt hiljaisiksi mutta kun ei voi."


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Joulu 28, 2015 5:48 pm 
Avatar

Liittynyt: To Huhti 20, 2006 12:53 am
Viestit: 2310
Paikkakunta: Oulunseutu
Pyörä: HP2E- FLSTN-KLX250S
elpaso kirjoitti:
Jepjep, sadekamppeet löytyy ja niitä ahkerasti käytän. Suosittelen netin käytön lopettamista, jos ei pysty olemaan turhuuksia vuodattamatta. Idea on sitä pahinta paskaa estää iskeytymästä kamppeisiin polven alle, kun kuluttaa normaalia rankemmin pintaa rikki. Kiva toki, jos pikkusateesta ei tarvitsisi välittää ja voi painella ajopuvussa ilman sadehousujen kaivamista takapoksista. Kaipa noita wunderlitsejä voisi kokeilla alkuun, kun ovat varmasti tyhjää parempi.Alotuksesta saa käsityksen että kysely koskee kastumista ja jos se koskee myös kulumista niin edelleen komppaan Kunkkua. Laatukamppeet kestää kulumista ja pitää kuivana. Tuota kuraongelmaa on monenlaista joten vastaustakaan ei ole vaan yhtä oikeaa. Kun toinen on huolissaan pienestä lahkeiden likaantumisesta niin toinen ei huolestu vaikka olisi yltä päältä turpeessa. On ymmärrettävää että vaikkapa hotelliin on nolo mennä kuraisena ja jättää se hirmu kuralammikko respan eteen ja tuntea henkilökunnan tiukan tuijotuksen porautuvan selkään kuravanan jatkuessa aina huoneeseen asti :oops: . Minä majoitun mielellään mökkeihin niin tuo edelläkuvattu ei ole monestikkaan ongelmana. Kotioloissa ongelmaa ei tietenkään ole lainkaan ja reisuun voi varustautua jo lähtiessa sopivalla vaatetuksella. Minulla on sadekamppeet olleet varmaan vuosikymmenen varastossa kun asut on kehittyneet niin toimiviksi. Kestäviäkin ne on sen voin kokemuksesta kertoa, täällä ei varmaan monikaan työkseen ne päällä ajele kesät talvet kuten minä ja jos huolehtii vetoketjuista nekin kestää parhaassa tapauksessa koko puvun iän. Taisi omat housut (Rukka,Halvarsson,Klim,MP-asu) saada puutarhaletkun pesun liki joka päivä (poislukien pari viikkoa heinä-elokuun vaihteessa kun parantelin itteeni) tälle sulanmaan kaudelle joka olikin poikkeuksellisen pitkä ja märkä, silti ei jalat kastu yhdessäkään parissa edes kotipihalla letkutuksessa ja jos kastuu niin menee hylkyyn kun niitä saa vielä uusia, painepesuria en toki enää käytä kun on kalvoasuja. Klimin kuorihousuille erityismaininta, kätevät pukea pitää vettä ja hyvät tuuletukset, alle vaan sopivasti kosteutta siirtävää ja merinovillaa kelien mukaan. Ketääkin vaikka nokkakolarin toisen pyörän kanssa jossa polvisuojat/polvet hajoaa ja reidet saa ikuiset hermovauriot, kankaaseen ei silti tullut mitään jälkiä ja gorekalvokin toimii :lol: . Rukka/Halvarsson taas on kylmemmällä kelillä/ keveissä hommissa lämpimälläkin mukava kun alle riittää urheilualusasu, eikä kylmä/sade lannista jos vaikka keli muuttuisi kesken reissun. Ymmärrän lisäsuojan tarpeen, Wanhankin ikkunavirityksille on naureskeltu mutta kun on ikää karttunut niin ulkonäköseikat on toisarvoisia ja mukavuus menee helposti sen edelle, etenkin kun on aina lähdettävä (enskalla,mönkijällä tai kelkalla ja harvemmin mutta onneksi joskus myös autolla) oli pakkasta tai satoi.
Netinkäytön lopettaminenkin on käynyt mielessä mutta taidan jätää sen herkkähipiäisille tosikoille :lol:

_________________
Weteraani kurapyöräilijä


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Joulu 28, 2015 9:03 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Syys 25, 2005 11:46 am
Viestit: 1443
Paikkakunta: somero
Pyörä: GS 12 Lc & Cbf 600 s abs , cbr 125r
[quote="ATC"][quote="elpaso"]Jepjep, sadekamppeet löytyy ja niitä ahkerasti käytän. Suosittelen netin käytön lopettamista, jos ei pysty olemaan turhuuksia vuodattamatta. Idea on sitä pahinta paskaa estää iskeytymästä kamppeisiin polven alle, kun kuluttaa normaalia rankemmin pintaa rikki. Kiva toki, jos pikkusateesta ei tarvitsisi välittää ja voi painella ajopuvussa ilman sadehousujen kaivamista takapoksista. Kaipa noita wunderlitsejä voisi kokeilla alkuun, kun ovat varmasti tyhjää parempi.[/quote]

ATC:, painepesuria en toki enää käytä kun on kalvoasuja.

Miksei painepesuria kalvoasuille? Mulla on vielä tänä päivänä tää kuvien asu , kalvot pitää ja puku toimii , vaik on kovassa käytössä ollut. Puku on vuosimallia -07 tai -08 , ei ny juur muista.


Liitteet:
1.painepesurilla pesua.jpg
1.painepesurilla pesua.jpg [ 276.9 KiB | Katsottu 5837 kertaa ]
2.painepesurilla pesua.jpg
2.painepesurilla pesua.jpg [ 285.24 KiB | Katsottu 5837 kertaa ]

_________________
Any bike can be taken off road. The question is:
How much fun did you have doing it
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Joulu 29, 2015 5:19 pm 
Avatar

Liittynyt: To Huhti 20, 2006 12:53 am
Viestit: 2310
Paikkakunta: Oulunseutu
Pyörä: HP2E- FLSTN-KLX250S
No se kun ei tuo emäntä meikäläisen kampeita pese kuin pesukoneella eikä ajokamppeita silläkään niin itte pitää kamppeet viruttaa kotiin tullessa. Taitaa tulla liian läheltä painesuihku jos omin käsin pruuttaa päällykankaaseen laminoidulle kalvolle ja kun pienipalkkaselle nuot coreasut on kalliita niin ei vaan raaski kokeilla tuommoista kestävyyttä. Toisaalta lähtee hyvin ihan vaan pikku harjauksella ja letkulla ihan päällä ollessa. Muistan kun -80 luvulla oli paikallisen Shellinpitäjän kanssa diili että voitiin aina ajoretken päätteeksi pestä paineella sekä pyörät että ukot ja pääsi puhtaana kotio, no sen ajan kamppeet ei vettä pitäneet eikä kalvojakaan ollut käytössä joten märkänä sitä oltiin aina satoi eli paistoi, mutta oli mukavaakin. :lol: Ollaan jo aiheesta toisessa notta näistä kamppeitten pesusta taitaa Wanhan osalta piisata, loukkaa vielä jonkun tunteita. :oops: :lol:

ps:Riimiä käyp kyllä katteeksi, nätti pesuri ja oikein valettu pesupaikkakin :lol:

_________________
Weteraani kurapyöräilijä


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com