Pohjolan Kurapyöräilijät
http://matkaendurot.net/phpBB3/

Balcony Roads Bike Tour -18 ( Dangerousroads III ) Nice- Le
http://matkaendurot.net/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=41693
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  mchuurre [ To Elo 23, 2018 9:52 am ]
Viestin otsikko:  Balcony Roads Bike Tour -18 ( Dangerousroads III ) Nice- Le

Tämänkertainen Dangerousroads.com linkin innoittama reissu Nizzaan, oli jo kolmas perättäinen ja vastaava, koska kahden ensimmäisen reissun jälkeen, jäi aina jotain suunnittelemiani "parveke- ja ränniteitä" kokematta, tai sitten niitä en vain yksinkertaisesti ollut aiemmin pongannut. Ensimmäillä kerralla, ajankohta oli lokakuussa, joka oli alppiteitä ajatellen, hieman "riskaapelia", mutta ajankohta houkutteli, koska tuolloin olisi "off-season", jolloin mm. pärrävuokra,- lennot-, yms. hotellihinnoista puhumattakaan, olisi edullisemmat "high-seasoniin" verrattuina. No, tulihan se (odotetusti...), lumi sitten lopulta vastaan La Gravessa, joten kääntyä piti, eikä tuolloin vielä nuo 3 muuta upeaa Alpe d´Huez:in rinteillä olleet "rännitiet" olleet minulla tiedossa... .

No sitten toisella kerralla, kelit olivat tiätty liiankin kuumat, koska olihan se elokuuta, vaan silloinkaan ei tiedustelutoimiston väki, ollut tehnyt perusteellista työtä, jolloin mm Col de Tende, jäi ajamatta! ( se wanha, TOSI mutkainen osuus! ). Muutoinkin tuolla Grenoblesta länteen sijainneella ylängöllä, tuntui olevan enemmänkin "reikäisiä räystäs-, ja ränniteitä", vaan kun ei 5:n vrk:n ajopäivät tuntuneet riittävän joka paikkaan, niin jälleen jäi paikkoja ajamatta.... .

No nyt sitten tämän kertaisella reisulla, painopiste olisi Grenoblesta länteen, eli mm: Combe Laval Road, joka ensimmäisellä, eli lokakuun -16 reissulla jäi sumudymän takia osittain näkemättä, sekä
uusina: Les Grands-goulets road, Col de la Machine, ja Gorges de la Bourne.

Toki myös nuo jo tutuksi tulleet Les 2 Alpes, ja Alpe d´Huez:in rinteillä sijaineet soman näköiset rännit, olisivat toisena erityiskohteina. Tärkeimpinä niistä mainittakoon urat: D211A, D211B, D220, (aiemmin jo ajettu, vaan se sumu! ), sekä D219. Ja sitten fiiliksen mukaan, Italian puolelle, jostain ennen ajamattoman reitin kautta, joka olikin helppo ja ainoa valinta: Col Angel, joka kohoaa n 2750m:n korkeudelle.. .

Ja edelleen, fiiliksen ja jäljellä olevan ajan mukaan, "Col Sampeyre", joka ainakin erään Michelinin kartan mukaan vaikutti "riittävän vaaralliselta", sekä hankalalta, etenkin lähempänä Marmoraa, jolta vastaavasti olin ajanut samaan laaksoon alas viime elokuussa. Ja tietenkin se Tenda kaiveli mielessä.....josko Cuneon kautta sinne sitten lopuksi?

Selvää oli kuitenkin se, ettei Monacon kullanväriset Bentleyt, tai sähkönsiniset Maseratit, tai edes ne miinalaiva Pohjanmaan kokoiset jet-set- / miami vice- loistojahdit kiinnostaneet pätkän vertaa! Eikä siellä casinolla pelattavat automaatitkaan, "yksikätiset", joita olen nähnyt pelattavan 500.00€:n "pikkuraha-seteleillä"!
:blink:

Vaan suosiolla skippaisin jälleen nuo kristallit ja "bling-blingit", ja mielummin katselisin vaikkapa syrjäkylän vuoristopoluilla astelevaa, hampaatonta ja vapisevin askelin verkalleen etenevää, Tuareg-paimentolaisheimosta polveutuvaa 89- vuotiaan naisen vesikanisterin päänpäällään kantoa! Kuinka taitavaa, ja kokemusperäistä sekä kiireetöntä kerrassaan!

"Specksit" olisivat jälleen samat, kuin aiemminkin:
- Finnairin / Norwegianin lennot, (vain suorat!), JKL-HKI-NCE / NCE-HKI-JKL
- Vain reppurina, (kypäri kädessä, reppu selässä, ajovermeet päällä)
- Pärrä tutusta Bike Trip:istä! (huurushyväksyntä!), -10% Off!
- Power socket + laukut, ( 3 ).
- Pärrä suoraan kentälle- / kentältä.
- Viisi tai neljä ajopäivää, (lennoista & hinnoista riippuen?)

Tästä se taas lähtisi.....:orgmp:


Ja jos joku ihmettelee, miksi en ajanut tietä D25, joka olisi oikea "enduromiähen" aamunherätys, niin se oli jo ajettu...:thumbup:

Kirjoittaja:  mchuurre [ Pe Elo 24, 2018 9:28 am ]
Viestin otsikko:  Re: Balcony Roads Bike Tour -18 ( Dangerousroads III ) Nice

Traileria......jotta jotain tämmöstäkö? :lol:

Kirjoittaja:  mchuurre [ Ke Elo 29, 2018 9:42 am ]
Viestin otsikko:  Re: Balcony Roads Bike Tour -18 ( Dangerousroads III ) Nice

.....RAPPEL....

Kirjoittaja:  mchuurre [ Ma Touko 13, 2019 12:17 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Balcony Roads Bike Tour -18 ( Dangerousroads III ) Nice

Päätösjakso sitten jo viimekin kehiin:"Back to Nice"

Kirjoittaja:  Joukor [ Pe Touko 17, 2019 4:59 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Balcony Roads Bike Tour -18 ( Dangerousroads III ) Nice

Hieno reissu !

Mahtaiskohan löytyä 2019 syksylle vastaavalle lähtijöitä ?

Jouko

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/