Pohjolan Kurapyöräilijät
http://matkaendurot.net/phpBB3/

Magadan
http://matkaendurot.net/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=38327
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  sskog [ Ke Marras 16, 2016 11:27 pm ]
Viestin otsikko:  Magadan

Moi,

Onko kukaan ajanut Magadaniin lähi vuosina?
Lähinnä Road of bones:
Ajankohtana (kesä-,)heinä- tai elokuu ovat ainoat edes teoriassa mahdolliset kuukaudet?
Pisin matka ilman tankkauspaikkaa? R-504 tiellä siis.
Old summer road yksin ajaessa lienee pois suljettu reitti?

Kiitokset!

Sami

Kirjoittaja:  TuomasH [ La Tammi 07, 2017 9:08 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Magadan

sskog kirjoitti:
Moi,
Ajankohtana (kesä-,)heinä- tai elokuu ovat ainoat edes teoriassa mahdolliset kuukaudet?
Pisin matka ilman tankkauspaikkaa? R-504 tiellä siis.
Old summer road yksin ajaessa lienee pois suljettu reitti?


Moro, haaveilen aika-ajoin tuon reitin suorittamisesta, Google on hyvä apuväline asioiden tarkistamisessa.

Old Summer Road:

Reitti on helpompi ajaa talvella kuin kesällä. Haasteen luo talvella kylmyys, tie kulkee vain 100km päässä maapallon kylmyysennätyksen sijaintipaikasta. Joet, purot, lammikot ja kaikki rapakot ovat kuitenkin talvella jäässä. Alueen vuotuinen sademäärä on samaa luokkaa kuin täällä, jopa kuivempi paikoin (150-500mm/vuosi, Suomessa n. 600mm/v). Paksua lumipatjaa ei ole vastassa ainakaan alkutalvesta.

Kesäaika on arvontaa, vain kourallinen henkilöitä on selvittänyt reitin yksin. Yksi vesisade sopivaan kohtaan voi laittaa joet tulvimaan niin, että läpi ei pääse ilman toisten apua. Suurin osa silloista on romahtanut ja tuhoutunut kokonaan.

Kesällä käytettyjä metodeja ovat itsetehdyt ponttoonikellukkeet, joiden avulla pyörä saadaan kellutettua virtaavien vesistöjen läpi. Ponttoonilautan ylivienti n. 20-30km/h virtaavasta joesta on hengenvaarallista leikkiä, vesi on jääkylmää ja virta voi viedä mennessään. 2015 saksalaisporukka käytti vinttureita aina siihen jokeen asti, jonka yli ei enää päästy vinssaamalla. 24h/joenylitys, heidän Uralit kastuivat joka kerta ajokelvottomiksi.

Toinen vaihto on tilata paikallinen ajamaan maastokuorma-autolla perässä. Ruplia menee rutkasti sellaiseen. Sinne ei siis kannata lähteä yksin seikkailemaan, ei ainakaan kylmiltään. Suomi ei kelpaa testilaboratorioksi, eikä hyvä englanninkielentaito auta juuri mitään paikalla. Pitää osata Venäjää, osata korjata omaa pyörää purkkavirityksillä, koska sen dippaa siellä suomutavelliin useita kertoja. Tiet itsessään ravisuttavat pyörän rikki. Tähän päälle kaikki kommellukset, niin seikkailu on valmis.

Venäjän bensa-asemat löytää Google-haulla "Russian petrol stations poi", tulee useita hittejä joissa on joko kaikki tai jonkin ketjun kaikki asemat. Openstreetmap sisältää myös usein wikipedia-point of interestit, joissa on monesti bensa-asemat.

Lyhyesti kuitenkin niin, että Magadaniin pääsee Venäjän Liittovaltion ylläpitämää soratietä pitkin a ok perille. Old Summer Road: ryhmätyönä onnistuu, vaatii about sen mitä ihmiseltä ja pyörältä voidaan vaatia.

Kirjoittaja:  rasse [ Su Tammi 08, 2017 12:38 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Magadan

Jotain tutustumisen arvoisia linkkejä lontooksi josta löytyy tietoa, ja esim Adveriderin sivuilta löytyy aika paljon juttua aiheesta!

http://www.sibirskyextreme.com

Ja myöskin kannattaa tutustua Lyndon Poskitin Races to Places filmatisointiin, siinä taisi olla useampi episodi juuri BAM roadista ja RoB:sta ja OSR:sta. Lyndon Poskitt ja Lukas Matzinger ajoivat muistaakseni syyskuussa ja kelit oli tosi otolliset ja joet matalalla, mutta tosiaan heinä ja elokuu taitaa olla niitä "varmimpia" kuukausia, mutta kuten edellä jo todettiin niin yks vesisade ja reissu on pilalla. Joten mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmaa.


http://www.adventure-spec.com/blog/blog ... ry/videos/

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/