Pohjolan Kurapyöräilijät
http://matkaendurot.net/phpBB3/

KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.01.20
http://matkaendurot.net/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=38273
Sivu 1/4

Kirjoittaja:  mchuurre [ Su Marras 06, 2016 3:09 pm ]
Viestin otsikko:  KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.01.20

Vuoden 2017 Aurora Borealis Biker Meeting tullaan järjestämään yleisön pyynnöstä jälleen etelämpänä, kuin koskaan ennen, paitsi viime vuonna, eli piämmä sen taasen Kuhmossa. Tarkoituksena on saada mukaan ja matkaan poikkeuksellisen runsas ohjastajakaarti, (jopa yli 14 ohjastajaa tai jutaajaa), koska siirtymiseen ei tarvinne varata yhtä "ylimääräistä" ajopäivää, paitti nikki "roof":n, jos Espoosta lähet tulemaan..?

Samalla kertaa järjestetään järjestyksessään jo toinen Talavi- Talavisotajutaus, jos vain halukkaita on sinnekkin tulossa?

Aika: Jutauspäivät ovat 20.-22.01.2017, perjantaista - sunnuntaihin. Pitäisi olla piukkoja pakkasia juuri tuolloin! Aivan kuten viime vuonnakin, tukikohdassa ainakin talaven kylmin päivä, (-31,5´c), sattui juuri tuolle
perjantain starttipäivälle, ja vielä 4h:n ajon jälkeen, ekalla tauolla, lukemat olivat Siilinjärven Shellillä -28´c... .

Paikka: Kuhmo, Matkakoti Parkki.

Varustus: Vapaa, mutta pakollinen; talviajokelpoinen huollettu mp, talaviajokypäri, pakkasmittausmittari-, sarja- tai instrumentti, termari suotava, valolaite, ja kaikkia muutakin ylimääräistä taas, jota ei reissulla kuitenkaan tarvita! :grin:

Majoitus: Matkakoti Parkissa, hinta 1hh 34 € / 2hh 68 € sis. kuuman saunan, runsaan aamiaisen, keittiön varusteineen, Wifi. Jokainen varaa huoneet itse, maksu saavuttaessa. Kortit käypi myös!

Ilmoittautuminen: Paikan päällä. (Talvisotamuseokäyntihalukkuudesta 2 viikkoa ennen!).

Tiedottaminen: Alkuaan meinasin jotta o paree, et tästä ei puhuttas muille, ettei net valakotakkiset lähe meitä vastaa tulemmaan jo Kajjjaanista asti, ko ite kirkolla ompi vain se ensivasteyksikkö, ja sitä ko ei tohtis häiritä, ko muutenkin niiil o muitaki hommia. Mut äskö ko aattelin uuvelleen, et mitä josko kuitennii, saattasi muutammaan papirossitoimitukseen vähä vihjaistakki, jotta jos ei heil oo muuta tekemistä ja konkurssi ompi jo toimituksen ovella koputellu muutenni, ni ei kait tuo haittoo ennee, vaik tuloo sit iha paikapiäle ihimettelee?
Kerjuulle ei myä aleta, mut jakkara aina alle tarjotaan!

Ohjelma:
Perjantaina; Saapuminen iha ommaan tahtiin, mieluusti jo ennen klo 19:00, jolloin mp:n voipi tarvittaessa ja mahdollisesti vielä saada sisäsäilytykseen. Kypärin irroitus muije jutaajien ja työkalujen avustamana, ohjastajan irroitus satulasta ja heti net välittömät sulatustoimenpiteet käyntiin! Jutaajan tunnistaminen, (jos mahdollista), & elvytystoimenpiteet jatkuvat..., pöyrän sammutus, jos vielä käypi, huoneiden vast.otto, jutaajan raahaaminen saunaan, jossa sulatushommat jatkuu & ruokailu, haastattelu, lääkitykset, jne. Jotta ihan riittävästi on programmia iltaan!

Lauantaina; Aamiainen, Talavi- Talavisotajutaukseen lähtijät pyörille, käynnistysyritykset, ajosessio Kilpelänkankaan muistomerkille jossa seppeleen lasku, kynttilän sytytys & virsi vuoden 1939 sotilaan virsikirjasta, ryhmäkuvaus, juhlalounas nuotiotulilla Kuusijoella, Saunajärven entisöidyt korsut, tutustuminen Kannaksen motin sotalöytöihin "Motti"- esittelytilassa. Paluumarssi jos vain on enää mahdollista. Jutaajien elvytys-, sulatus-, ja lääkitystoimenpiteet Parkissa, sauna & ruokailu, revontuli-ilmatähystysvuorojen jako, jne.
ABBM:n osallistujilla kylmäkäynnistyskisa, vedenkeittokisa, akun elvytyskisa, tms.

Sunnuntaina; Aamiainen, lumityöt, pyörien paikallistaminen ja merkitseminen, & etsintäpartiot liikkeelle, kaivaus- ja käynnistysyritykset paluumatkaa varten, pukeutumiseen varattu aikaraja 2h, koska huoneiden siivous aloitetaan puoleltapäivin.
Mahdollisuus Talvisotamuseossa käyntiin myös, mutta ilmoitus halukkuudesta vaaditaan ennakkoon!

Mahdollisuus jatkaa möötteä hieman reilummankin jutauksen myäte, eli osa porukoista kun suattaapi jatkaa jutaustaan pitkin itärajaa Raatteen tien ja Kuusamon kautta ties mihi? Osa ainaki kuulemma Jiämeren rannalle asti, kaukaiseen Pykeijjan kylään, jossa saunomista ja uimista. Tiätty vain jos Herra tahtoo niin, ja pyärät pyärii pakkasessa vielä tuollakin korkeuvella....ja kartaani tai ketjut kestää?

Muuta: Järjestäjä ei vakuuta osallistujia millään tavalla, eikä ota vastuuta kalustorikoista, vast. Kerrankin ABBM:n kalustotappiot olivat prosentuaalisesti mitattuna 33.3%! :blink:
Yritän sopia Kuhmon autohuolto- ja tarvikkeen sekä Neste-Kuhmon kanssa pyörien sisäsäilytysmahdollisuudesta piukkojen pakkasten aikana, (rajalliset tilat!), jolloin ajosessiot ovat mahdollisia. Huoltohallit sijaitsevat aivan Parkin vastapäätä, tai kevyen krh:n peruspanoksen lentomatkan päässä. Joku kova Kainuun pesäpalloilija nakkaa käskranaatinkin tommosen matkan heleposti!

Kuva

Runsasta osanottoa kumpaan tahansa möötteen, tai sekä- että, toivottaen: Thuliliivin lämpöisesti Tervetuloa !:thumbup:

Tässäpä viime vuoden turinaa ja viteota, tosin viteot jatkavat vielä ilmestymisiään, kun eivät kaikki ole vieläkään valmiina.....

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kirjoittaja:  empperi [ Su Marras 06, 2016 6:54 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Tullaan jos hengissä ollaan :)

Kirjoittaja:  Timo57 [ Su Marras 06, 2016 9:47 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Tulossa ollaan (ettei mene varustelukierrekään ihan hukkaan) ja tarkoitus olis myös jatkaa...

Kirjoittaja:  Vette [ La Marras 12, 2016 7:13 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Tulossa ollaan.

Kirjoittaja:  nasta-arska [ La Marras 12, 2016 7:22 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Juu. Kiitoksia vaan VP kutsusta. Eiköhän sitä taas koeteta jonkunmoinen pikkuporukka täältä Savostakin sinne Kuhmoon kerätä :wink: !
Itsellä ainakin jo kalenterissa varattu!

-arska-

Kirjoittaja:  mchuurre [ Su Marras 13, 2016 10:37 am ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

nasta-arska kirjoitti:
Juu. Kiitoksia vaan VP kutsusta. Eiköhän sitä taas koeteta jonkunmoinen pikkuporukka täältä Savostakin sinne Kuhmoon kerätä :wink: !
Itsellä ainakin jo kalenterissa varattu!

-arska-


Jovvain HIANO juttu kerrassaan Arska & Hessu(-t), että Kv.Os. Savokin, on taas tiänpiälle tulossa! Onkin jo kahdeksan, ( 8 ), jutaajaa jonossa, että eikäköhä met tästä jonninlaene kokkoontuminen aikaan saaha heleposti! Nii lähelläki, verrattuna Nikkaluoktaan! :lol:

Kirjoittaja:  mchuurre [ Ke Joulu 28, 2016 4:15 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Tämän hetken tilanne ompi yhdeksän, ( 9 ), jutaajaa vahvuuskirjan sivulla, ja vasta etulehteä täytellään! :thumbup:

" Ja lunta joka paikka täynnä, että riittää!" ( - Matkakoti Parkin emäntä - ) :lol:

Kuva

Oheisena Kuhmolainen- lehden toimittajan kuvalinkki....:orgmp:

Kirjoittaja:  mchuurre [ To Joulu 29, 2016 3:54 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Ja sitten se meän paistomakkarapuolikin tuli kuntoon.... S-Market Kuhmo, kun tarjoaapi net "perinteisesti", ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, jättäkää sinapitkin sovinnolla kotio! :jippikaijee:

Kirjoittaja:  mchuurre [ Su Tammi 01, 2017 11:20 am ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Kuhmolaisen toimittaja haluaa kuulemma ehdottomasti tulla myäs paikalle! Meinas, jotta " ai teitä tulee useampiki?" :D

Palkintopystit on sitten jälleen luvassa, ainakin seuraaville sitten kans, viime vuoje tapaan:

- "Pisin jutaaja", ( ei mitata ajosaappaijjen kanssa...)
- "Nopein jutaaja", (kuka ompi ollut ovenkahvassa ekana...)
- "_______", joka selviää vasta paikanpäällä, ja temperaturet vaikuttavat tähän.... :shock:

Kirjoittaja:  mchuurre [ Pe Tammi 06, 2017 11:46 am ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Nyt sitten ko temperaturet on saatu viimein kohilleen, (Kuhmo -30´c nyt!), ja kun luntakin Kuhmossa ON, niin sitten vuan Jutaajat plääniä ajoreitteihinne, jotta menoliikenne haittaisi mahdollisimman vähän muuta liikennettä!

Liikenteenohjausta ei ole viranomaisilta tähän harjoitukseen tilattu, syystä että useimmat jutailevat kuitennii sivuteitä pääteiden liikennettä näin rauhotellakseen, (ja tiätty rengasvalinnoistakin johtuen!=).

Mutta jos kolonna-ajoreenin, tms. muiden syiden takia haluaisitte ajoseuraa, niin oheisen karttakuvankin perusteella, (Huom. vain Etelä-Suomen osuus näkösällä!), voitte miettiä reittiänne ja taukopaikkojanne tarkemmin! Tai miksei, ajoreittien varrellakin tukikohtaansa pitelevät, voitte suorittaa surinahavaintoja joukkojen ryhmittyessä ajoreittejään pitkin kohteeseen....

Tuo "pollukka" kartalla, on SJP, yhtäkuin: Savon Jutaus Pataljoona, tai sitten Kv.Os.Savon Jutaus Pataljoonan osat, tai ainakin pelkkä Kv.Os.Savo, joten hyvinniin sen kautta Jutaillen, pääsisitte te muut Jutaajat kolonnaan völöjyyn, uskoisin, jos piätte hoppusta?

Ja mitä muihin vielä ilmoittautumattomiin tulee, muuta kuin viestiä tähän suuntaan, niin lisätään karttakuvaan lisää pyäriä tahi "pollukoita" enempikin! :;):

Liitteet:
aBBMKARTTA.JPG
aBBMKARTTA.JPG [ 215.7 KiB | Katsottu 5120 kertaa ]

Kirjoittaja:  mchuurre [ Pe Tammi 06, 2017 2:19 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Yep- yep, ja sitten VVJP:n (Väylänvarren Jutaaja Pataljoona), osastojen liikkeet näkyville, elikkäs taas tuossa "pallukan" kohilta, rynnistää Kuhmon rintaman suunnille, (about 75%:n tehoasetuksin), täydennetty piikkirengas- erikoisosasto, tai jos hyvin käypi, niin ihan useampikin ryppäys, erilaisilla kokkoonpanoilla hätäseen perustettuja talavijutaajia.

Jotta jälleen vain sitten liikenteenohjauksen puuttuessa, kolonna pyrkinee pienimmille ajourille, jo pelkiltään harhautus mielessä, koska onhan Matkakoti Parkki, jo melekin täynnä, tai ainakin kohta puolillaan....

Liitteet:
aBBMKARTTA2JPG.JPG
aBBMKARTTA2JPG.JPG [ 137.33 KiB | Katsottu 5104 kertaa ]

Kirjoittaja:  timo [ Pe Tammi 06, 2017 8:30 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Mielenkiintoista meininkiä.
Ensikertalainen kuitenkin kysyy; voiko paikalle tulla ilman raskasta jeesustelusuojavarustusta?

Kirjoittaja:  mchuurre [ Pe Tammi 06, 2017 8:52 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

timo kirjoitti:
Mielenkiintoista meininkiä.
Ensikertalainen kuitenkin kysyy; voiko paikalle tulla ilman raskasta jeesustelusuojavarustusta?


Aivvvvan kaikki ovat kutsutut! :D

Kylymästi tai sitten lämpimästi tervetuloa vain völöjyyn Timo!

Kirjoittaja:  Torsti [ La Tammi 07, 2017 5:43 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Käykäähän Raatteen Portissa. Sopimalla avoinna, eikä maksa maltaita. Kajaanista löytyy myös Ase- ja varusmuseo, joka on avoinna lauantaisin.

Kirjoittaja:  nasta-arska [ La Tammi 07, 2017 6:05 pm ]
Viestin otsikko:  Re: KUTSU: ABBM 2017 & Talavi- Talavisotajutaus II 20.-22.0

Kahteen kurahousuun , elikkä neljään lahkeeseen ,taitaa tänäkin vuonna tämä Savon Prikaati typistyä :cry: ; elikkä Heikki tulleepi Joroisista näillä näkymin..minun
lisäksi. Vähän on vaiheessa..jos hän lähtee jo puolilta vkn ja käy ottamassa vielä vauhtia Jäämeren rannalta ja sitten kunnolla ku saa taas pallit jäähän..laskettelleepi alas Kuhmoon?
Meikäläisellä ylimääräiset lomapvt kuluteltu jo ja tuohon Honda-merkkiinkin kun tuo luotto vähän niin ja näin :? ..joten tuskin pääsen siihen völjyyn joten ajelen perjantaina Parkki Paikoille :) . Kurvailemma sit porukalla takas kotimökeille.
Vaan kelit sanelee kuulemma Heikin reissun, jos kurakeleille menee ( laittaa nääs alle ihka uuden 325 piikkisen "satapiikin " taakse..) taikka Siperian pakkasille...ei saata sinne ylös lähteä. Sillon ajellaan porukalla "Kumhoon" :P

Sivu 1/4 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/