Pohjolan Kurapyöräilijät
http://matkaendurot.net/phpBB3/

Vastustamme moottoripyöräveroa!
http://matkaendurot.net/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=37915
Sivu 1/3

Kirjoittaja:  mara50 [ Su Syys 04, 2016 2:11 pm ]
Viestin otsikko:  Vastustamme moottoripyöräveroa!

Hallituksen verokaavailut ottaa päähän. Lievästi sanoen. Ehdotan, että ensi lauantaina ja sunnuntaina osoitamme mieltämme hallituksen mielivaltaa vastaan, missä tahansa sitten moottoripyörällä liikummekin. Loin facebookkiin tätä varten tapahtuman, ei tarvitse lähteä kauas kotinurkilta, ja ajankin voi valita itselleen sopivimman. Tässä FB:ssa oleva teksti:

Osoitamme että vastustamme hallituksen kaavailemaa moottoripyöräveroa. Lähdemme ajoon ensi lauantaina ja/tai sunnuntaina (10.syyskuuta ja 11.syyskuuta) iltapäivällä, pysähtyen tien varteen turvalliseen paikkaan klo 13, klo 14 ja klo 15 viideksi minuutiksi. Ajopaikan voi valita mistä tahansa Suomesta. Sanomaa tehostaa näkyvä lappu "Vastustan moottoripyöräveroa!". Tapahtuma jakautuu kahdelle päivälle ja useaan kellonaikaan, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua. - (FB:ssa : https://www.facebook.com/events/629348953905784/ )

Jakakaa tietoa ja osallistukaa nyt ihmeessä. Jos tunnette jonkun kansanedustajan, niin pieni keskustelu hänen kanssaan olisi myös paikallaan.

Kirjoittaja:  Kunkku [ Su Syys 04, 2016 4:54 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Typerintä mitä olen aikoihin kuullut. Kun ottaa huomioon, mitä moottoripyöräily noin yleensä maksaa, mikä laittaa itkemään n. 100€ vuosittaisesta kulusta? Minusta olisi paljon tyylikkäämpää sanoa, että jos Suomen talous tätä vaatii, niin mukana ollaan!

Kirjoittaja:  Koheltaja [ Su Syys 04, 2016 5:12 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

+1

En oikein jaksa innostua tästä "huviveron" itkemisestä kun katsoo mootoripyöräilyn kokonaiskustannuksia vuoden ajalta.

On aika kornin näköistä parkkeerata 20000€ maksava moottoripyörä tien varteen ja heiluttaa kylttiä tai banneria verotusta vastaan. Jos moottoripyöräily on tästä verosta kiinni niin ehkä on parempi myydä mopo pois ja vaihtaa harrastus halvempaan jos mopon pitäminen on satasesta-parista kiinni.

Kirjoittaja:  Jokke Espoosta [ Su Syys 04, 2016 5:55 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Koheltaja kirjoitti:
Jos moottoripyöräily on tästä verosta kiinni niin ehkä on parempi myydä mopo pois ja vaihtaa harrastus halvempaan jos mopon pitäminen on satasesta-parista kiinni.


Pistän popcornit tulille... :wink:

Kirjoittaja:  Peltsi [ Su Syys 04, 2016 6:01 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Ei Suomen talous tällä tuu hullua hurskaammaksi. Nähtäväksi jää saako tällä edes katettua keräyskustannuksia kun vaatiihan tämä paljon lisää suojatyöpaikkoja valtion toimistoihin. Uskomaton määrä palaveria muita kokouspalkkioita ennenku tää on menosa mihinkään.

No lopputulema on vääjäämätön ja omalle hermostolle on helpompi aatella tämä vaan huviverona ja maksaa menemään. Muusta kulutuksestahan se on pois ja siten tuskin auttaa Suomea nousuun.

Kirjoittaja:  Koheltaja [ Su Syys 04, 2016 6:12 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Jokke Espoosta kirjoitti:
Pistän popcornit tulille... :wink:


Ei kannata, ei tässä ole mitään vääntämistä. Harmaantuva parta on jo opettanut että joillekkin asioille ei voi mitään ainakaan jälkeenpäin, tievarsimielenosoitukset ei tule vaikuttamaan A: yhtään B: mihinkään. Tällaiset tienvarsimielenosoitukset tekee harrastajia pelkästään säälittävän ja naurettavan näköisiä kun tien varsissa keikutaan (kymmenien) tuhansien arvoisilla harrastevälineillä ja osoitetaan mieltä satasen verosta. Mieltä pitäisi osoittaa ennen päätöksiä eikä sen jälkeen, ja sekin suunnata oikeaan paikkaan eikä tienvarressa kylttejä heiluttamalla.

Siihen en puutu onko vero perusteltua vai ei, ja paljonko siitä jää kulujen jälkeen kassaan. Nämä mielenosoitukset asian osalta on vaan yhtä turhia vaikutukseltaan kuin Titanicin pohjan reiän paikkaaminen laastarilla.

Kirjoittaja:  Pekkavee [ Su Syys 04, 2016 6:32 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

On tosiaan aika hassu idea lähteä kylttejä heiluttelemaan jonnekin bussipysäkeille moottoripyörän vieressä.
En osallistu.

Tässä yhteydessä kukaan ei varmaan huomaa, että hallitus alentaa tuloveroprosenttia, joka vaikuttaa todennäköisesti enemmän kuin tuo moottoripyörävero.

Pekka
:shock: :shock: :shock:

Kirjoittaja:  mara50 [ Su Syys 04, 2016 9:21 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Noniin. Ahkerimmat vaikuttajat ovat puhuneet, eikä oikein näytä kiinnostavan. Kyllähän tämä on ihan vapaaehtoista, voipi pysyä kotona piilossa ensi viikonlopun, jos kauheasti hävettää. Henkilökohtaisesti en yllä kommentoineista tunne kuin Pekan,jota pidän merkittävänä mp-alan vaikuttajana ja kouluttajana. Kiitos kommentistasi, osaltasi voisit tuoda mp-alan mielipiteen esille vaikkapa menemällä puhumaan pääministerin kanssa. Eipä sekään tähän verotuspäätökseen ehkä enää vaikuta, mutta vastaisen varalle.
Sillä olkoonkin maksettava huvivero ehkä pieni, on odotettavissa veronkorotuksia vaikkapa vuosittain, kun pää on saatu auki. Se on nähty monenmonta kertaa, niin auto- kuin muissakin veroissa.
Tai ehkä sitten vaan yhteisesti mukaudumme kaikkeen mitä meiltä vaaditaan? Mitenkäs olisi veronluonteinen sisäänpääsymaksu mp-liikkeisiin... :roll:

Kirjoittaja:  VAK [ Su Syys 04, 2016 9:48 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

olisi saanut olla ennemminkin se makeisvero. Makeiset aiheuttavat hammashoito- ja liikalihavuuskustannuksia yhteiskunnalle. Moottoripyöräily ja etenkin enduropyöräily sitä vastoin parantaa terveyttä (mielenterveyttä ja fyysistä terveyttä)

Mä ainakin tulisin vieläkin hullummaksi, ellei pääsisi ajamaan :D

Onhan vielä mahdollisuus harrastaa punakilpisellä, ellei halua veroa maksella.

-ville

Kirjoittaja:  Kunkku [ Su Syys 04, 2016 9:50 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Siitä olen samaa mieltä, että makeisveron poisto tuntuu käsittämättömältä. Hyvät on olleet karkkien myyjien lobbarit eduskunnassa!

Kirjoittaja:  bisti [ Su Syys 04, 2016 10:13 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Makeisveron poisto tehtiin sen takia että EU:n mukaan se oli laiton. Eli kyllä ne lobbarit on olleet siellä Brysselin suunnalla. Sieltä otetaan mistä helpoimmalla saadaan, autoilijat on jo lypsetty niin kuiviin niin nyt sitten keksittiin tämä. Ihan kuin se ajoneuvovero ei olisi ollut tarpeeksi...

Kirjoittaja:  Ilmari [ Su Syys 04, 2016 10:43 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Tää on kyllä laimein mielenosoitus mistä oon kuullut. Meidän pitäisi parkkeerata mopot keskelle tietä ja keskeisille kulkuväylille koko päiväksi. Tästä seuraisi ruuhka, sekasorto, kaaos, joukkotappelu yms. Ja näkyvyyttä tulisi mikä ilmeisesti on homman tarkoitus. Tuolla pusikkoon pysäköinnillä ja bannien heiluttelulla joku pääsee korkeintaan kymppiuutisten loppukevennykseen.

-ile-

Kirjoittaja:  Zwäng [ Su Syys 04, 2016 11:32 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Käsittääkseni tuo makesivero olis sopinu eu:lle jos se oltaisiin ulotettu myös kekseihin ja leivonnaisiinkin.. Ei talous kaadu satasen veroon (tosin t3 mönkkäristä tulee ehkä toinen satanen). Maksaisin tuonkin veron mielelläni ellen tietäisi että sekin vähä mitä siitä valtiolle byrokratian jälkeen käteen jää menee partalasten elättämiseen eikä suinkaan tiestön ylläpitämiseen (tästä on aivan turha aloittaa väittelyä koska ko. kuluerä on vajaa miljardi tänäkin vuonna eikä lähivuosina kovin äkkiä alle puolen miljardin laske per vuosi.)
Joku mainitsi tuloveron alennuksen. Itsellä tuo tuloveron alennus menee nousevaan kiinteistöveroon, nousevaan ajoneuvoveroon sekä uuteen mönkijän ja pärrän veroon + kohoavaan polttoaineen hintaan. Tappiolle jäädään. Keskiluokkaa on hyvä kurittaa vielä hetken mutta pian jää pää vetävän käteen kun ei ole mistä kurittaa. Ja kaikki tämä kuritus on poissa kotimaan markkinoilta ostovoiman alentumisen myötä.
Autoveroa alennettiin ja kas verotulot nousivat ja autotoliikkeet saivat uusia ylihintaisia vuosihuoltoja. Rikesakkoja nostettiin ja kas sakkotulot tippuivat alle puoleen budjetoidusta minkä vuoksi seuraava askel sakkokertymän saavuttamiseksi on laskea ylinopeuden rajaa 2km/h (ai niin liikenneturvallisuushan on virallinen syy).
Joskus voisi koittaa ihan päinvastaisiakin toimenpiteitä kotimarkkinoiden avaamiseksi..

Offtopiciksi vähän meni :oops:

Kirjoittaja:  JanneK86 [ Ma Syys 05, 2016 4:16 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

Pakko kommentoida mistä helvetistä te huvikäyttöä väännätte. Kyllä minulla on ihan työväli käytössä jne muut on extraa. Onko huvivene samakuin kalastus alus?

Ne laski tuloveroa? Ei jumalauta mitä lampaita, juurihan niitä nostettiin ja nyt ne piilotetaan ja otetaan muualta. Eli samaa paskaa kokoajan pyörittävät.

Itse asiaan ilellä oli oikea asenne ei mitään hamehelma tyyliä.

Kirjoittaja:  Koheltaja [ Ma Syys 05, 2016 7:51 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Vastustamme moottoripyöräveroa!

JanneK86 kirjoitti:
Pakko kommentoida mistä helvetistä te huvikäyttöä väännätte. Kyllä minulla on ihan työväli käytössä


Ajatko mopolla ympäri vuoden töihin, vai pelkästään valoisana kautena?

Sivu 1/3 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/