Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Ti Kesä 02, 2020 5:16 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: "TFTK-16"
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 5:00 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1524
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
TEASER: "TFTK-16"


Eli Teneriffan Täydennyskurssi 2016 käytynä, ja jos ei kovin hoppunen kevät ole edessä, niin tuleepi jälleen lyhyttä stooria Tube-videoitten, yms:n kera - yleisön pyynnöstä, tai jopa siitä huolimatta! :D

Sisältö lyhyesti:

Viikko ti- ti. Täydennyskurssi siksi, koska Los Gigantes jäänyt aiemmilla kerroilla vain pikakäyntiin, nyt BASE koko ajan siellä. Kuitekin liikkeellä joka päivä!

Aiemmat BASE:t: Playa de Las Americas, Puerto de La Cruz. Nyt saa saari riittää.....

Finnmatkojen pulju, hinta 270 € / hlö jos joitain kiinnostaa, sis. lennot -> <- Jet timen operoimana ja hotellimajoitus Tamaimo Tropical:ssa. Island Crab:illä.

Plan:
Vaimon ehdoilla mennään, eli "easy & nicely", ei pärrää, ei kypärää, ei edes GoPro:ta, vain kotilo koko viikoksi ja sitten keskitytään "Tenerife Pearl", Siam Mall- ostoskeskukseen, ja viehättävään Candelarian pikkukaupunkiin- jonkun syyn takia, (ei enää muista..:dunno: ). Lisäksi hieman ehkä patikointia vuorilla, ja shoppailua, liikkeitä, Zaraa, shoppailua, kävelykatuja, sanoinko jo shoppailua.....?

Eli ei mitään Teiden huipulle juttuja, ei rantalöhöilyjä (yäks!), ei Puerto- eikä edes Santa Cruz:in hienoille hiekkarannoille. Uikkarit toki mukaan, mutta action- lomaa kuitenkin, eli aamulla aamiaspöydän kautta ulos, ja menox! That´s it!

Pienessä mielessä toki kävi ne monet mp-vuokraamot, samoin Masca- ja Teno- vuoristot, mutta kun tuumailin, että katsotaan sitten paremmin paikan päällä....:;):

Voisihan sitä pärrän vaikka puoleksi päiväksi, tai peräti kokonaiseksi ottaa, kun joskus aikaisemminkin - eikös? Piänen, ei mitää ISOA, eihän noilla serpa-poluilla Tourinkia mentäs. YliGessukin olisi liikaa!

Finnamatkat ilahdutti muutamaa päivää aikaisemmin "lähtönne on aikaistettu"- viestillä, joka tietenkin tarkoitti sitä, että Finskin lennot JKL-HKI, piti muuttaa edelliselle illalle, ja edelleen sitä, että yöpyminen tapahtuisi Rantasipi- hotellissa, (98e). Juu- lomallahan tässä oltiin, joten viihtyisän hotelliyön jälkeen, saavuimme sitten kentälle jo hyvissä ajoin, päästäksemme istumaan Jet Timen koneen "lapsiosaston" penkkiriveillä, (row 5), 2 tuntia, koska ensin oli lentolaitteessa radiovikaa, sitten alkoikin tupruttaa lunta, sitten auramiehet tulivatkin uupuneina jo koneeseen sisään kaffeelle, (ja lämmittelemään?), ja sitten de-icing tehtiin sen 5 - 7 kertaa ja sitten sokerina pohjalla, ranskan ilmatila oli suljettu, (osittain), jolloin menetimme oman slottimme ja niimpä jatkoimme "lentomatkustus-treeniä", vielä yhden tunnin lisää!:boring:

Mutta lomallahan tässä oltiin. Lopultakin auramiehetkin taisivat löytää riittävän pitkiä aurauskeppejä, että päästiin nousuun.... Ja eihän tuossa reilun 3h + 6h:n siirtymässä sitten mitään ihmeellistä ollut saarelle pääsyssä.

Tamaimo - hotelli sisältyi tuohon matkaan, joten se ei ollut meidän oma valinta, (eikä taatusti olisikaan ollut!).
Ainoana vaatimuksena meillä oli, "quet room, please", jonka viestitin hotellille ennen varaustamme.
Saatuamme huoneen avaimen ja siirtyessämme hissillä oman huoneiston ovelle, en ennättänyt korttia lukiaan asettamaan, kun sisältä tulikin "tups", kolme brittiä meitä ihmettelemmään!??

Oli hetken oikein ihmettelykilpailu, mutta emme jääneet edes tuloksia kuuntelemaan, kun marssimme takaisin respaan, ja kas, oli tapahtunut virhe? No, lomallahan tässä ollaan, joten eihän siinä mitään muuta kuin pahoittelujen lisänä, sain puhuttua juomat molemmille, ja vieläpä huoneeseen tuotuna, joita tosin ei koskaan sinne tullut..... Mutta olimmehan lomalla!

Tuosta kotilosta sitten vielä tässä välissä:
Netistä varasin pari- kolme viikkoa aiemmin ihan "peruskaura- karvalakkiminin", eli mitä pienempi - sen parempi! (jaa miksikö? - no, saarella, tai spaniassa käyneet sen tietää..:;): )

Ilmastoinnilla kuitenkin - tiätty, ja sitten vielä 5- door. Mutta ei mitään ihme-/extra-/kaikenvara-/ufo-suoja-/airport fee-/delevery-/windows-/tyre-/eikä niitä kahtasataa muutakaan vakuutusta, mitä nettisivustokin jo väkisin yritti tilaukseemme liittää.

Ja kas: Citroen C1, 5- door, clima, koko viikoksi = 34 € :jippikaijee:

Tietenkin, olihan se "kai" tuo hinta, mutta kun olin joskus aiemmin manner-spaniasta saanut kotilon, ja vieläpä uuden ja hyvän, hintaan 6 € / vrk. tuumailin, että voisihan se joskus totetuakkin tuo hinta saarillakin...- vai voisikos ?:blink:

Lentoaseman Goldcar-tiskillä se sitten selvisi, tai melkein selvisi, tai ensi viikolla voi selvitä? Nimittäin, vaikka esitin netistä tulostamani Car Rental Voucherin, senjora naputteli paksuilla, mutta nopeilla sormillaan vuokra-automme hinnaksi jotain ihan muuta: 278 €, ja ties mitä siihen päälle? Saisin palauttaa sen kuitenkin tyhjällä tankilla!

"No Way!" Kuulkaapas hyvä senjora, meidän tilauksessamme lukee aivan eri lukema! Toisekseen, nyt me emme ota nuita kaikkia 327 eri vakuutusturvan lisäosaa autoomme, koska olin jo kotona ennen lähtöämme karsinut ne pois. Eikä teidän pelottelunne, siitä että joutuisin maksamaan aivan kaikissa tapauksissa:
- lasten raapimisjäljet, - banaaniterttujen putoamiset nokkapellille, jonkun 3:n tai peräti 18:n toista ulkopuolisen osapuolen aiheuttaman syyn takia, - eikä mistään muustakaan pelottelusta huolimatta, ISIS- tai meteorittisateen uhasta huolimatta. Ei mikään aihe nyt antanut peloitella meikäläistä! "That´s it!"

Senorita uskoi sen tapittavilla silmillään ja minäkin uskoin nyt saavani kotilon oikeaan- tai lähes oikeaan hintaan, koska korttilukijassakin vilahti varsin maltillinen lukema: 93 € tai jotain? Papereissa oli tosin aikas monet eri summat monilla eri riveillä, ja koska takanamme pidentynyt jono liikehti jo siihen malliin, tuumasimme että tämähän sujui kuten pitikin.....ja sitäpaitsi, lomallahan tässä oltiin!

jatkuu.....

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: "TFTK-16"
ViestiLähetetty: La Helmi 06, 2016 5:01 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1524
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Eilen tulikin jo sitten EconomyCarRentalsilta @-mailin, jossa todettiin, että ovat suorittaneet tililleni takaisin 41 €, joten tällä hetkellä kotilon hinnaksi on muodostunut 52 € / vko, että hyvään suuntaan mennään, mutta katsotaan vielä jatkoa...:D

Kotilo & pärrä- ajelut muodostivat tämän näköisen verkon viikon tuon ajalta, vaikka olimmehan vain lomalla.

Mutta se kotilo ei sitten ollutkaan Citroenin C1, vaan Toytotan Aygo, 12tkm kelattu, mutta muutoin kuten pitikin. Toimi erinomaisesti ja kaikki 5 door & clima tallessa jopa palautuksen jälkeenkin.

Hotellissa se toinen huone osoittautuikin paljon isommaksi, mitä vaimoni mielestä (kuvista päätellen), piti olla, mutta sehän vain passasi. Ne huoneeseen luvatut juomatkin sitten kuittasimme kätevästi, kun iltapäivällä noudimme respasta tv:n kaukosäätimen ja sivumennen kerroin asiasta, ettei ne löytäneet perille....:blink:

Respa ehdotti meille 2 x aamiaista juomien tilalle, mutta kun me olimme jo aamiaiset etukäteen varanneet, niin sitten ne vaihtuivatkin 2 x illallisiksi. No - mikä ettei! Ja koska olimme lomalla, emme saapumispäivänä ennättäneet, eikä tosin ollut mielikään lähteä hotellista merenrantaa kauemmaksi seikkailemaan ja sekin lenkki vain jalan.

Ilta tummui, ja kaskaiden armoton surina pääsi valtaamaa tienoon....:rakastunut:

jatkuu...

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: "TFTK-16"
ViestiLähetetty: Ma Helmi 08, 2016 12:17 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1524
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Hyvin meni eka yö, tai ainakin sinne aamu kolmeen- tai neljään, kunnes naapurihuoneistoon saapui, (äänistä päätellen muodostuneen mielikuvan perusteella), pari ylipainosta, runsaasti auringossa punaiseksi paistuneet, palaneet ja tatuoidut sekä iäkkäät eläkeläisbritit. Voi kamala sitä wanhan juopuneen naisen valitusta ja pomotusta miehelleen, ja sitä siinä sitten aikamme kuunneltuamme, pääsimme sitten mekin taas uudelleen uneen...mitäs tuosta, olimmehan lomalla.....z.zz.zzzzz.

Aamiainen oli sitten vastaavasti runsas, kuten pitikin ja sitten jo lähdimmekin ensimmäistä paikallistiedustelua suorittamaan Los Gigantesin keskustaan ja satama- alueelle. Mielessäni oli tietenkin jokin vastaantuleva pärrävuokraamo, tai vastaava. Vaimoni osaa lukea ajatukseni, mutta sanallakaan en mistään mopohommasta ottanut puheeksi, vielä......Jopa nopea ja iso scootterikin välttäisi, etenkin koska vaimoni ei niin hirveän ilahtunut ollut aiemmilla reissuilla Mascan kapeilla mutkateillä kotilonkaan sisällä - niin mitenkä sitten jonkun korkean YliGessun tms. ? :O

Olin ottanut mukaan ja matkaan parit wanhat ja tallettamani vuokrapulju esitteet, mm Topacion lehtisen, joka moneen kertaan taiteltuna oli jo melkein hajonneena taskun pohjallani. Siltä saisi "keskikokoisen" pärrän, esim aligessun normi- 75 € - 85 € hintaan, ilman km- rajoituksia. Mukaan tiätty naarmuisen ja lähes läpinäkymättömän visiirin ja ketjulukon, mutta ilman avainta....he hee.... Näinhän se yleensä täällä menisi! :jpstyle:

Esitteessä mainittu hintahan oli AINA vasta avaus keskustelulle, ja mitä notkeampi kieli, tai nopeampi ajatus, voisi hinta toki olla tuosta korkeampi / matalampikin, eli ihan periaatteessa "asiakkaan mukaan" Hóla!

Mutta nyt olimme lomalla, ja vieläpä vaimoni ehdoilla, eli mielestäni olisi varsin sopimatonta, ottaa heti ensimmäisenä päivänä, ja erityisesti ensimmäisenä kävelyretkellämme puheeksi koko vuokrapärrä-ajatus, vaikkakin KAS, tuo esitteen samainen vuokrapärräliike tulikin tuossa jo heti kohta kadunkulmauksessa vastaamme! :blink: Olipa tuotu iso Varaderorikin siihen turisteja houkuttelemaan ja sopivasti kahdella kypärällä varustettuna!

Kuva

Kiinteät avannon reunat - siistiä!

Kuva

Los Gigantesin kallioita...

Kuva

Hmmm.....joko eksyttiin?

Kuva

Melkein käsky: "Rent a Moto!" :;):

jatkuu.....

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: "TFTK-16"
ViestiLähetetty: Ti Helmi 09, 2016 3:47 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1524
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Mutta tässäkin asiassa, "maltti on valttia". Eli nyt vain katselemaan katutason- ja kellarien "tingelis-tangelis-voiettämitäkaikkee-ja tämmöstäkin-roinaa"- tuotteita. Löysin lehtikioskin tarjonnasta ihan oikeita pärrälehtiäkin, eikä ollut tyyriitä nekään. Alle 2 € kipale! Tuommoseen hintaan nuitahan ostelis ihan vaikka vain vessalukemistoksi!

Intialaisia elektoriikkakauppiaita ei Los Gigantesin alueella ollut kuin murto-osa, mitä Playa de las Americasissa, mutta täälläkin systeemi oli edelleen huvittavan tuttu:
- astelet kamerakaulassa puljun ohitse ja vaikka et mitään etsisikään, tulee heistä se toinen, eteesi ja jos ei kädestä ota kiinni, niin ainakin hirveät mainospuheet: "come to see!", "special price!", "only for you!", "best price!", "you want see this!", "yms. jne.

- ja JOS vain erehdyt antamaan heebojen tarttua kameraasi, alkaa mieletön pulina ja kysymysten tulva siitä, kuinka juuri heillä on erinomaiseen, (kehutaan yli taivaan ja maanääriä myöten!), kameraasi aivan KAIKKI mahdolliset ja mahdottomat lisävermeet - joita et edes tiennyt olevan olemassakaan! JA HALAVALLA ! ERIKOISHINTAAN! KAIKKI MIN - 75% OFF! ELLEI JOPA ENEMMÄNKIN!

- ja SITTEN jos vielä erehdyt antamaan kamerasi heebolle käsiteltäväksi, niin varaudu jäämään puljuun niin pitkäksi ajaksi, kunnes saat kamerasi takaisin. (systeemi pidättelee asiakasta ASAP!), tehokkaasti!

Mutta koska olimme lomalla, menin nyt minä itse, sen ensimmäisen heebon kasvojen eteen, ja sanoin hänelle suorat sanat: " I know the way: "Special price - only for you, - best price of the city- " ja jatkoin:

"I have been here before - so I know you" :jpstyle: "You tell me Special Price 10 €, but 30 min after, it´s 2 €" "That´s the way goes!"....... "Don´t even try with me - please!"

Silloin Intian heebot lähes lamaantuivat täysin! Kummankin katseet romahtivat alas kadulle ja ne huidottavaksi ja kiinnitarttuvaksi tarkoitetut tummat ja karvaiset kädet, menivätkin taskuihin.

Sen yhden nuoremman kaverin kanssa jatkettuani jutustelua, (omasta halustani), heebo avautui, ja kertoi avoimesti, kuinka economytimes is very poor.....ei nyt itkenyt, mutta kertoi kuinka raha ei yksinkertaisesti ei liiku. Kaikilla heillä on perheet kotona ja tavara ei tee kauppaa, kaikki vain wanhenee hyllyllä.....:dunno:

Mutta tuolta vaimoni jo tuleekin, nyt jatkettaisiin uimaan ja tiätysti meren aaltoihin, eikä mihinkään ammeeseen! "So long mr heebot!"

Ja kas, tuossakin oli parkissa jonkun vuokrapärrä! Oikein "Old School-mallinen!" :thumbup:

Kuva

Kuva

Ei käy kauppa ei.....:boring:

Kuva

"Rent Me!" - taas jo melekein kun käsky!

Kuva

Selvästi uintikelpoinen beach! - sinne!

Kuva

Kukaeka...

Kuva

Vuokrapärrrrrrrrä ?

jatkuu.....

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: "TFTK-16"
ViestiLähetetty: La Huhti 02, 2016 8:44 am 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1524
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Palasimme sandaalit läpyttäen takaisin hotellille, ja kas, reseptionin takaa löysin hotellin ilmoitustaulun, jonka vieressä oli lukemattomien esitteiden & pamflettien seinähyllykkö. Nappasin siitä muutamia vuokrapärrien esitteitä ja otin lopulta koko ison nipun mukaan huoneeseemme, jossa olisi enemmän aikaa tutkia Los Gigantesin pärrätarjontaa.

Kuva

Kotilohan meillä oli, että toki pärrän voisi vuokrata saaren mistä kolkasta tahansa, mutta siirtymät esim. Americasiin - saati saaren pohjoisosiin Puerto de la Cruziin, ei jaksanut kiinnostaa. Eli pärrä jos otetaan, niin sitten siten, että se on heti alla, ja samoin palautus illan pimeydessä. Että hotellimme olisi lähietäisyydellä.

Kuva

Hmmm. ihan perinteiset hinnat näyttäs olevan, about 78e - 85e / vrk, ja tiätty, mitä useammaksi päiväksi, sen edullisemmat hinnat. Mutta vaimoni mielipide oli nyt etusijalla ja itsekkin lämpenin ajatukselle, että vain yksi vuorokausi, tai jopa vain aamusta iltaan olisi tällä kertaa meille riittävä. Ainoa ropleemi oli nyt se, että kun ajatus vuokrapärrästä tuli konkreettiseksi oikeastaan vasta yläilmoissa, koneessa, joka sitten vielä vahvistui tänne perille päästyämme, ei mukana tietenkään ollut GoPro:ta, saati kypärää, johon sen olisi kiinnittänyt.....:dunno:

Plarasin esitenippua aikani, kunnes välistä tipahti lattialle ohut lähes olematon Sunloop:in esite, joka ei suuremmin edes mielenkiintoiselta vaikuttanut, PAITSI kuin että siinä vilahti mustalla pohjalla tuttu logo: GoPro !


Mikäs tämä tälläinen Sunloop oikein oli, ainakin se mainosti GoPro:ta ?

Mutta eihän sillä ollut edes prätkiä laivueessaan! Ainoastaan joitain scoottereita, ja Teneriffan saarella käyneet tietää, minkälaiset korkeuserot täällä on ja vallitsee. Tukkonahan tuommosella olisimme, etenkin kun kakspäällä paineltas menemään - kaasu pohjassa - ja ties miten sininen savu perässämme, vaatteet haisiva vielä viikkoja sen jälkeen, jne....no way! Mutta tuo GoPro, sen saisi kätevästi samasta paikasta!

Kuva

Kuva

Tuli ilta, ja päätimme käyttää lähjaksi saamamme illalliskortit, ja olihan juhlasali katettu ja valmisteltu oikein viimoisen päälle. Ei ollut onneksi pukukoodia tuonne, joten ihan vain shortsi- kauluspaita- meiningillä pääsimme sisään, ja tuli kyllä syötyä kerrassaan. Raahauduttuamme takaisi huoneeseemme, heitin vaimolleni heittona, että: "Mitäs tuumaisit jos kokeiltas scotteria?", ja vaikka en edes muista, vaimoni vastausta, jäi ajatus 125cc:n valkoisesta "lelusta" hautumaan mieliin, koska olimmehan lomalla.....z.zzz.zzzzz.zzzzzzz. :boring:

Aamiaisen jälkeen oli aikomus kierrellä Teiden ja saaren korkeimman tien, (TF 21 & TF 24), kautta saaren kaakkoisosiin, pieneen ja kauniiseen kylään nimeltä Candelaria. Siellä kun olisi niitä Teneriffan- helmikauppoja, tms. joista me miehet, emme vain tiedä mitään, mutta ne on kuulemma aikas "hottia". Ja niinhän me tehtiinkin, mutta koska scootterit oli nyt jäänyt mieleen, (tai paremminkin se GoPro), niin ehdotinkin että ajellaan nyt sen Sunloop- vuokraamon kautta, kyselläksemme hieman tarkemmin noista mopoista jne. Koska esitteen mukaan, eihän se ollut kuin parin km:n päässä hotelliltamme!

Scootterin olin vuokrannut pariinkin otteeseen aiemmin, ja kovista ennakkoluuloista huolimatta, esim Barcelonasta 4- 5 v sitten vuokraamani 250cc:n peli, oli todella oivallinen kapine Andorran kapeille, (ja jäisille!), vuoristoteille, lähiympäristöineen, jolla päästelin menemään sen viikon verran. Samoin Munchenistä vuokrattu BMW:n, silloinen uutuusmalli C 650 GT, oli alppiteillä aivvvvan mahtavan soiva peli, olkoonkin että se mutkatiellä niin tärkeä polvituki olikin kateissa. Mutta Grossglockneria ja Tonalepassoa myöten sillä pystyi painelemaan aivan surutta, jopa muiden pärrien joukossa! Kiihtyvä automaatti - ai että kun tuli vielä hyvät fiilikset mieleen!

Niin, mutta nyt kun kyseessä olivat 125cc:n mopedit, niin näinköhän tuosta tulisi yhtään mitään, tuumailin vielä kun lähestyimme Sunloopin "showroomia".....olihan nämä aikas uuden näköisiä kyllä! Hmmm...katsellaampa hieman tarkemmin ja mites ne GoProt ? Ilman sitä ei ainakaan tulisi mitään diiliä! Mutta toisaalta, miten me muutoin saisimme ajomme talletettua, koska ei GoPro:ta mikään muu pärrävuokraamo lainaisi, eikä olisi mitään mieltä ostaa GoPro, vain yhtä matkaa varten!

Kuva

Kuva

jatkuu....

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com