Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Pe Kesä 05, 2020 6:39 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Pe Joulu 04, 2015 6:27 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1526
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Huurre co. toimeenpanee ensimmäisen kolonna- ja yhdistelmäajokurssin talviajoa aloittaville- sekä siitä kiinnostuneille ohjastajille 07.- 12.12.2015 Finnmarkin läänissä, tiellä Rv 888.

Kurssilla tutustutaan kolonna- ajon turvallisuus määräyksiin ja menetelmiin, sekä eri yhdistelmäajosuoritteisiin, joita harjoitellaan erillisinä tai yhtäaikaisesti, eri etenemisnopeuksilla mm:
- aura- auton perässä ajo.
- ajo kolonnassa.
- ajo heikossa näkyvyydessä, (huuru & räntävisiiripyyhdintä = yhdenkäen ajo).
- ajo mittarinäkyvyydessä.
- valo- ja äänimerkit eri tilanteissa.
- turvallisuus tunturialueella runsaan lumen tulon vaikutuspiirissä.
- selviytyminen jyrkässä ylämäessä.
- peruuttaminen sekä käännökset jäisellä tienpinnalla.
- ajoneuvon takaisin tielle saattaminen & hinaus, (vain teoria osuus ja / tai varautuminen).
- kaikki em:t suoritteet pimeällä sekä voimakkaan sivu- ja / tai vastatuulen vaikutuksen alaisena.

Jäänmuodostus A2-luokka & ennaltaehkäisy- kurssiaiheet ovat siirretty keväämmälle, josta ilmoitetaan erikseen.

Harjoitteet tullaan suorittamaan normaali liikenteessä sekä omin pyörin, tieosuudella Ifjord- Bekkarfjord- Mehamn, mikäli tie on avoinna, (kelivaraus), ja kolonna-ajo on toiminnassa? Muussa tapauksessa, yöpyminen Börselvissä ja uudelleen yritys seuraavina päivinä. (Seurauksena pvä-määrä muutokset huom!).

Kurssimaksu:
Kurssi on ilmainen kaikille EAK- kurssin käyneille. Muussa tapauksessa osallistujalle maksetaan 2 Nok, käteen.

Kurssiohjelma: 07.12 Siirtyminen Ranualle, jossa yöpyminen. 08.12 Siirtyminen Kaamaseen, jossa yöpyminen.
09.12 Siirtyminen Lakselvin kautta Ifjordiin, jossa tankkaus, sekä rastiaiheiden aloitus välittömästi tielle Rv 888 päästyämme. Käytännön harjoitteet jatkuvat aina Mehamniin asti, jonne toivottavasti kaikki päässeevät perille. Siirtyminen Hurtigruten alukselle sekä pyörien laivaus klo 19:30, (MS Midnatsol), jossa harjoitteiden palaute, sekä jaetaan kurssitodistukset. Saunominen, jacuzzi, revontulet, ruokailu, yms. vapaata keskustelua. 10.12 Saapuminen Kirkkoniemen satamaan klo 09:00. Pyörien maihinnousu. Tutustuminen Storskogin tulliasemalla turvapaikan hakijoiden ajoneuvokalustoröykkiöön. Siirtyminen Näätämön tulliaseman kautta Saariselälle, jossa yöpyminen. 11.12 Siirtyminen Ranualle, jossa yöpyminen. 12.12 Siirtyminen kotitukikohtaan.

Oppilasmäärä:
Rajoitettu 12, (sääolosuhteiden varalta).

Ilmoittautuminen:
Yv / mchuurre@jippii.fi

Vakuutukset:
Järjestäjä ei vakuuta osallistujia.

Muuta:
Kurssille osallistuva mp on ehdottomasti varustettava nastarenkain, varoitusvilkuin sekä äänimerkinantolaitteella.
Kurssille osallistujalla on oltava ehdottoman toimiva GSM- puhelin, sekä vähintäin 2 taskuvalaisinta!
Lumilapiota & GPS- paikanninta suositellaan!
Majoitusten eikä laivalipun hinta ei sis. osallistumismaksuun.

Tie- ja keliseuranta:
- Biltrafikk i Finnmark
- Yr.no
- Saattueajo- ohjeet
(suositellaan tutustumaan etukäteen!)
- Webcams in Norway
- Kolonna- ajon startti

- MS Midnatsol

- Hurtigruten- alusten reittihinnat & varaukset, (etukäteisvarausta ei suositella äkillisesti muuttuvien keliolosuhteiden takia)Tämä kaikki tietenkin vain ja ainoastaan, jos Herra tahtoo ja elämme!

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Viimeksi muokannut mchuurre päivämäärä Ke Helmi 24, 2016 3:47 pm, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Joulu 06, 2015 2:30 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1526
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
TEASER rullaa jo..... :lol:

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 10, 2015 3:25 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1526
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Se tunne kun startti epäonnistuu, siihen ei totu koskaan......

Aamusta klo 07:30 laukut kiinni ja Gessu tulille. Kuutamo paistaa ja tähdet kirkkaana. Vain -1´c varjossa mutta mitäs siitä. Suunta otetaan kohti Ranuaa, kuten sovittu. Liikenne on vielä tähän aikaan aika olematonta, (siksi starttihetki!), ja 4-tien ylityskin onnistuu kuin elokuvissa. Normaalisti tai 30min myöhemmin tuossa Tukikohdan ja 4-tien risteyksessä saa odottaa TOSI kauan, kun kaikki ryntää toimistoilleen, halleille sekä yksiköihin, samalla kun etelästä pohjoiseen ja päinvastoin matelee uskomattoman pitkä ja katkeamaton valojono...

Mutta miepä selevesin nyt jo hiekkatien alkuun, (eräs oikotie), ja kun tulee parit autot vastaan, taytyy vaihtaa lyhkäsille ja sen jälkeen taas pitki.....MITÄ*! Kaikki apu- ja lisävalot pimeni!

Ei voi olla!.....ajelen pelkällä LED-päävalon turvin vielä parisataa metriä pähkäillen jatkaako aamuvaloisalle ja sitten johonkin levikkeelle tarkistamaan sulakkeita, vaiko täyskäännös vasempaan päin?

Pakko kääntyä takaisin tukikohtaan! En voi lähteä riskeeraamaan, jos valosta onkin jokin johto sulanut, tms. vaikka testiajot yms:t kaikki on sujuneet hyvin koekäyttöineen jne......ei ymmärrä!

Jovain on nolo homma valutella takaisin 4-tielle ja sitten kohti kotipihaa, etenkin kun tiellä varmasti ajelee tuttuja jo tuohon aikaan! Toisaalta, varmasti ihmettelee että ompas huurus jutaillut koko yön ja NYT vasta tulee kotia pitkältä jutaukseltaan, koska on taas nuin paljon roipetta Gessun päällä ja tarakalla

Tallin eteen ja poronnahkaa raottelemaan? Siellä mulla on kaikki sulakerasiat ja liitännät ja eikä aikaakaan, kun avasin juurikin oikean, wanhan - ajan sulakekotelon ja siellähän se vika oli! Koko posliinisulake oli tuhoutunut! Uutta vain tilalle ja sitten romut taas kasaan. Eihän tuohon operaatioon kulunut kuin about 45min ylimääräistä tööväilyä, mutta pääsen sitten taas matkaan, mutta nythän koko 4-tie olikin jo tukossa!

jatkuu......

Bensatilanteesta ei ollut tietoakaan, mutta keltainen valo syttyisi, kun jäljellä on varmuudella 70km, ja olihan edessä Laukaa, (20km), sitten Konnevesi, (45km), mutta yleensä olen totuttuun tapaan päässyt aina Vesannolle asti, jos valo ei vielä palanut - ja niin pääsin tälläkin kertaa. Hieman enne Konnevettä tiellä oli valkoista yön jäljiltä, mutta vain "valkoista" ja sekin keskellä kaistaa. No sitten hieman ennen- about 30km ennen Vesantoa, ropina lakkasi tilapäisesti, eli joitain kohtia oli selvästi jäällä, mutta vastaavasti ´hiekkaakin oli kylvetty etenkin risteysaluille.

Vesannon ja Teboil-tankkauksen jälkeen suunta kohti Keitelettä, ja ennen sitä tuli jostain syystä Keitele - Regatta mieleen, vaikka en ole koskaan ollut venemiähiä, saati merivoimissa. NIIN KOVAA tuulta alkoi nousemaan ensin idästä - kumma kyllä, mutta sitten Keiteleellä se puhalsi jo luoteesta ja olihan siinä hommaa, nimittäin kun keskipolannejäätä oli monin paikoin, jotka vaativat runsaasti jo sellaisenaan ohjausliikkeitä, mutta sitten jos ja kun tiedätte nuo meikäläisen kahvapussit, (luetaan kahvasiivet! ), niissä kun on purjepinta-alaa piänen lentokoneen siipien verran, niin niihin kun tuuli ottaa, niin oli aikas mielenkiintoista ohjastella kun häätyi tehhä korjausliikkeitä, mutta ei ollut yhtää'n varmuutta että kumpiko ne aiheutti milloinkin!

Eihän sekään nyt mikään uusi juttu ole, mutta ON se tuskaa välillä- vai onko sitä muuttumassa ns. "kermatakapuoleksi" näin vanhemmiten....ei kai nyt sentään!

Sitten Keiteleen jälkeen aivan sulalle Viitasaari- Kuopio tielle ja ropina taas jatkui! Sitten tuli vesisadetta, ja taas räntäsadetta, sitten vettä- ja kohta taas räntää, mutta vielä ei ollut visiirilämmityksen tarvetta kuitenkaan, koska temperaturet heilui todella substrooppisissa lukemissa edelleen +2´c ja tollei....

No sitten Pielaveden kiersin tarkoituksella ja matkalla Iisalemeen, oli tuolle välille tullutkin hivenen uutta lunta, (1cm), joka antoi taas hyvän reenin. koska nyt ei enää keskikaistan, eikä oman kaistan paannekoroketta nähnyt lumen alta, ja kun ei sitä siellä aina ollutkaan, niin väliin yllätti ihanan kivasti!

Iisalmea ennen, oli jo pakko pitää kaakao- ja voileipätauko, jotka taioin tiätysti omasta vyölaukustani. Kevyessä kenttävesisateessa siinä hiekkamontun ja viljasiilon risteyksessä ennätti mennä edes takas, aikas monta rekkayhdistelmää, ja voitte vain kuvitella taas kuinka pitkälle nuije rekkamiästen kaulat venyikään, vaikka aina ne sanovat, ettei hytistä mitään nää, ja kuolleita kulmia on joka puolella! Kyllä näillä ainakaan ei ollut mitään ongelmaa tähystää Germaniasta ja väärään vuodenaikaan saapunutta ulkomaalaista BMW-pyörinensä, (suulikkeistä nuo totamukset luin ja moneen kertaan)

Joulutortun jäämiä suunpielistä pyyhkiessäni, kiihdytin jo nastat ropisten Kuopio - Iisalmi pääväylälle, jossa olikin soma tuuli, koska tie on leveä ja menee monin paikoin peltoaukeilla aina Sukevalle asti. Siellä alkoi "sivutuulikurssin 6E- osio". Kajjjaani oli kuitenkin edessä, jossain tuolla suunnassa, ja jos jotain hyvää pitäisi keksiä, ei ollut kylmä, koska thuliliivit paahtoi max-asennolla, eikä ohitettavia turistibusseja- ei matkailuautoja - eikä jatkuvalla syötöllä vastaantulevia pärräohjastajiakaan, kun olisi niin hankala niitä moikkailla, ottaa lämpöisestä kahvapussista kesäsormikkainen käsi ulos ja taas kohta salamana yrittää usuttaa se siihen sisäänmenoreikään, kun ohjauksen korjausliikesarjat oli tuulen takia kesken, tai vasta osasuoritukset tehtynä....

(Tuo tuulen pakkaspurevuus vain ihmetytti, koska thuliliivin max-asentoa joutuu käyttämään talvisin vasta about -15´c ja enemmän olosuhteissa, että kumma juttu!)

jatkuu....

Jatkuu.... Sohjohigsidereita - lumijäähighsidereita - täytyy sanoa, että joka talvi ei mene tämän kaavan mukaan,, eli nyt kelit ovat kuin lopputalvesta, tai pikemmin kevväästä, jolloin tuon tyyppiset xx-highsiderit ja "UUUPS"-jutskat ovat jo selkäytimessä, mutta nyt kun ei ole edes uutukaiseen eturenkaaseen ennättänyt tottua, (tai Big Block on kyllä tuttu, ennestään, mutta ei tuolla nastoituksella..), löytää siihen tämän kuorman oikeita matka- rengaspaineita, eikä muutenkaan ennättänyt suorittaa ns. "talviajotutuksi"- kertausharjoitteita, tulee nyt kaikki "rastit" AIVVVAN väärässä järjestyksessä!

Vai miltäs kuulostaa, kun sen kaistavallin sohjon alla onkin se teräsjäinen korkea, eikä sen päälle ole enää mitään asiaa - vaikka vielä 20km sitten siinä ajelitkin. Muuttujia on tuulen lisäksi vielä nuo laattapaikkaukset, jotka ilmeisesti ostetaan sieltä, mistä halvimmalla saadaan, eli Lidl:istä.......

Ei, ei tämä ole mikään valituskertomus, vaikka kohta saattaa alkaa kuulostaakkin siltä, mutta kun:
- tieura, se saa mielestäni olla ihan minkä kuntoinen, rupinen, jäinen, sohjoinen, luminen, soramuru, tms. -pintainen tahansa, mutta kyllä sen täytyisi sentään olla tasalaatuinen!

- ei, en kaipaa liikennemerkkejä, en suolaa, en ureaa, en mitään, mikä tielle ei kuulu, mutta tieura täytyisi sentään olla tasalaatuinen

- joko mää sanoin että tasalaatuinen!


Sitten nää rajoitukset:
- Lapissa, liekkö aivan koko läänissä 100km/h, pimeää päiväläkin, ei valaistusta, porot tiellä ja aivvan valkoiset, (jäiset), tiet, ei suolaa OK!
- Etelässä 80km/h, valoisaa päivällä, katuvaloja siellä täällä, suolaa, ureaa, musta sulat ja kuivat tiet, EI OK!

Jäin noihin laattapaikkauksiin, (lakritsipaikat). Nuo ihanat, mustat about 25cm leveät, ja muutaman metrin mittaiset paikat, nehän jää talvisin tuonne polanteen alle, mutta nyt tilanne on aivan toinen! Erittäin mielenkiintoista on ajo noiden ja kaista-teräsjään välistä, arvuutellen, sopiiko renkaat ilman, että jommalle kummalle kantille heilahtaa, vaiko ei....mutta ohjaustankohan on juuri roikkumista varten ja kun luottaa vain siihen, että on se aina ennenkin mennyt suoraan, ilman sen turhempia puristeluja.

Kotiloilla matkaavat eivät voi kuvitellakkaan, miten helpolla he noitten lakujen yli pääsevät. Mutta mp:n nastarengas ohjastajat yhdessä palapaikkojen kanssa pysyvät matka-ajossa virkeänä, ja hyvähän se onkin.... Pulkkilan 13km pitkällä suorallakin voisi muuten tulla vaikka uni matkamiähe silmään, mutta onneksi sinne ja tänne kun ompi sijoitettuna noita lakrisilaattoja, on voimisteluliikkeet ilman tuuliakin taattuja!

Pimeällä mukaan tuleekin sitten se ihana virkeystason laajennus! Yhtään nimittäin ei tunne, oliko alla, eli äskeisen heilahdusliikkeen syynä teräsjää, lakrisipala, vaiko lauta pitkittäin, kaikki kun nuo tuntuvat kutakuinkin samalta.
Päälle ajelet, kun et nää niitä väistääkkään. Palataanpa asiaan....

Eli nyt jatkettiin Kajjjaanin keskusta kiertämättä, kohti Kohtiomäkeä, jonka jälkeen tie jo kääntyykin kohti Paltamoa. Siellä liikennemäärät jo helpottaa, eli ei tarvitse koko aika seurata takana kiinni ajavia kotiloita, olkoonkin että olin ajellut reilua 90km/h....YES, kohta alkaisi valkoiset tiet ja nastat pääsisi oikeaan tehtäväänsä! Mutta missä oli se luvattu aurinko? Ei ollut näkynyt muuta kuin sumua, vesisadetta ja tuulta. Muutamia lumisadekuurojakin oli matkalla, mutta huomisen päivän piti olla täyttä auringonpaistetta. Silloin olisi hyvä jatkaa Ranualta kohti Kemijärveä ja sitten edelleen Sodankylään.....etenkin, kun muistelin, miten upean lumivalkoinen ja kovapintainen, sekä kovavauhtinen tie jatkuisi Ranualta Kemijärvelle. Tuolla välillä tulisi juuri niitä "kicksejä", joita täältä olin tullut hakemaan

jatkuu....

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 10, 2015 6:15 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 18, 2007 9:14 pm
Viestit: 446
Paikkakunta: Pirkanmaa
Pyörä: Ewan McGregor -03
Mchuurre, sinä olet tolkun mies noin luonnossa ja juttujasi on mukava lukea.
En tiedä mikä on muiden mielipide, mutta mielestäni Kristus, Allah, Saatana ja muut uskonnolliset olennot (poislukien Joulupukki, joka ei ole uskonnollinen olento, vaan osa Coca Colan salaliittoa) voitaisiin jättää tämän foorumin päivittäisistä aihepiireistä pois tai perustaa niille vaikka oma keskusteluketju.


Viimeksi muokannut Nomad päivämäärä To Joulu 10, 2015 7:37 pm, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 10, 2015 6:20 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Elo 16, 2009 8:05 pm
Viestit: 1709
Paikkakunta: Espoo
Pyörä: BMWR1250GSA,KTM690EnduroR
Nomad kirjoitti:
En tiedä mikä on muiden mielipide, mutta mielestäni Kristus, Allah, Saatana ja muut uskonnolliset olennot (poislukien Joulupukki, joka ei ole uskonnollinen olento, vaan osa Coca Colan salaliittoa) voitaisiin jättää tämän foorumin aihepiiristä pois tai perustaa niille vaikka oma keskusteluketju.


Aivan samaa mieltä.

Tästä syystä tämä ko. mielikuvituksen tuotteita mainostava henkilö onkin hylkylistallani molemmilla foorumeilla joilla tätä masentavaa viestiään levittää! Ei tule viesti perille, ei sitten millään :lol:

_________________
https://www.juvander.fi/ilpo
AL-AND-AM-A-AZ-B-BIH-BG-HR-CZ-DK-EST-FIN-F-FL-GE-D-GR-H-IR-I-KZ-KS-RKS-LV-LT
M-MK-MD-MC-MGL-MNE-MA-NL-N-PL-P-RO-RUS-SRB-SK-SLO-E-S-CH-TJ-TR-TM-UA-USA-UZ


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 10, 2015 10:31 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 22, 2008 3:07 pm
Viestit: 2363
Paikkakunta: Kempele
Pyörä: R1250GS, K75 ST
Jokainen taaplaa tyylillään, hyppää ne rivit yli jotka ei miellytä.

_________________
https://www.youtube.com/user/mtubeist


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 10, 2015 10:40 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Kesä 14, 2009 10:52 am
Viestit: 1427
Paikkakunta: Valkeala
Pyörä: R1200GS
mek kirjoitti:
Jokainen taaplaa tyylillään, hyppää ne rivit yli jotka ei miellytä.


+1 eli juurikin niin. Enhän minäkään lue oransseja :oops:

_________________
treriksrøysare http://www.tommilindstrom.fi


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 10, 2015 11:37 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Elo 16, 2009 8:05 pm
Viestit: 1709
Paikkakunta: Espoo
Pyörä: BMWR1250GSA,KTM690EnduroR
Niinpä. Ei vaan nämä hörhöt mitään hyvää saa aikaiseksi kuten viime aikoina on saatu nähdä. Aivan sama millä nimellä tuota pääjehua kutsutaan, tuntuu aina iskevän hörhöiltä viimeisetkin älyn murenat maailmalle.

Siksi voisi kyllä pitää mölinät mahassaan ja hakeutua hoitoon.

_________________
https://www.juvander.fi/ilpo
AL-AND-AM-A-AZ-B-BIH-BG-HR-CZ-DK-EST-FIN-F-FL-GE-D-GR-H-IR-I-KZ-KS-RKS-LV-LT
M-MK-MD-MC-MGL-MNE-MA-NL-N-PL-P-RO-RUS-SRB-SK-SLO-E-S-CH-TJ-TR-TM-UA-USA-UZ


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Joulu 10, 2015 11:41 pm 
Avatar

Liittynyt: Ke Syys 29, 2004 9:23 am
Viestit: 2968
Paikkakunta: Sarkola
Pyörä: PELTOKYRPIÄINEN
mek kirjoitti:
Jokainen taaplaa tyylillään, hyppää ne rivit yli jotka ei miellytä.

Ei tarvitse hyppiä kun pysytään aiheessa. Aivan tyylittömiä ja turhia täällä kuten lapselliset välien selvittelytkin.
Muistaakseni foorumin säännöissäkin mainitaan tästä jotakin, eikä syyttä.
Luulisi jo tahdikkaiden- aikuisten ihmisten pelkällä terveellä järjellään käsittävän, että tällä puhtaasti moottoripyöräilyyn keskittyvällä harrastefoorumilla ei tahallaan pilata kenenkään imuilmaa. Tunnettu tosihan on, että siinä pelissä väistämättä jollakin menee putsari tukkoon.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 11, 2015 12:08 am 

Liittynyt: Ma Marras 30, 2009 5:27 pm
Viestit: 477
Pyörä: 701
timo kirjoitti:
mek kirjoitti:
Jokainen taaplaa tyylillään, hyppää ne rivit yli jotka ei miellytä.

Ei tarvitse hyppiä kun pysytään aiheessa. Aivan tyylittömiä ja turhia täällä kuten lapselliset välien selvittelytkin.
Muistaakseni foorumin säännöissäkin mainitaan tästä jotakin, eikä syyttä.
Luulisi jo tahdikkaiden- aikuisten ihmisten pelkällä terveellä järjellään käsittävän, että tällä puhtaasti moottoripyöräilyyn keskittyvällä harrastefoorumilla ei tahallaan pilata kenenkään imuilmaa. Tunnettu tosihan on, että siinä pelissä väistämättä jollakin menee putsari tukkoon.


+1 (pysytään aiheessa)
uskoo perkele vaikka rautakankiin,mutta turha sitä on toiselle kaupata.
Tulkoon kysymään jos on tarvetta,kyllä ne tarve kalut yleensä on kysymällä löytynyt.

_________________
-----------ajo omalla vastuulla-----------------


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 11, 2015 9:32 am 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1526
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Ranualle about 50km....

Paltamon kirkolle saavuttuani, alkoi kuten arvasin ja viimeinkin, valkoinen tie - YES! Nyt sain huoleti päästellä reilummin, ilman että tarvitsisi pelätä nastojen kuumentumista ja sitä kautta niiden irtoamista. Heti vain ylämäkeen kiihdytys ja nyt alkoi Puolanka lähestymään ihan eri tahtia, mitä äsken hissuteltiin..

Aikomus oli ennättää kohtuullisen aikaan yöksi Ranualle, eli semmosen 10h:n istunnon jälkeen, sen takapuoli vielä sieti porontaljan päällä - ilman Gessun omaa jakkaraa - ajoa! Tripissä olisi illalla lukemat 567km. En ollut varannut etukäteen mitään majoituspaikkaa, mutta viime talvelta muistin hyvin, ettei siellä hirmuisesti ollut vaihtoehtoja: Gasthaus Raunua, tai sitten Hotelli Ilveslinna. Ja nyt kun pakkasta ei kummosesti ollut edes luvassa, todennäköinen majapaikka olisi tuo ensiksi mainittu, jolloin Gessu saisi jäädä yöksi pihalle. Sen starttivarmuus kun on vain -16´c.

Molemmissa paikoissa olen aikaisemminkin yöpynyt ja vain hyvää sanomista molemmista. Ilveslinnan etuna on se, että esim viime talvena, kun temperaturet vajosi alas, aina -26´c aamulla ja varjossa, olin kuitenkin saanut puhuttua Gessun hotellin huoltokäytävälle yöksi lämpöiseen! Aamiainen on kummassakin paikassa luokkaa erinomainen, mutta Gasthausissa ei ole saunaa, - tai no, saunottu on toissatalvena heidän rantasaunassa kyllä, mutta sen lämmitys häätyy suorittaa itse ja se kun kestää sen pari tuntia Avantoakaan ei ole, jos ei itse sitä tee.

Mutta nyt edettiin vasta Puolankaan, jossa pitäis käydä myös tankilla. Keltainen valo ei vielä suinkaan palanut, mutta ihan vain varalta ja toisekseen, ei tarvitsisi sitten tehdä sitä pientä ja "ylimääräistä" lenkkiä Pudasjärven Nesteelle, koska Ranuan tien liittymä erkaneen km tai pari jo aiemmin Kuusamo - Oulu- tieltä käännyttässä. Puolangan keskusta oli piäni, ihan kuten tuollanen piäni keskusta voi olla. Shell- huoltamoa kiertäessäni luulin jo nähneeni koko kylän, kun ajattelin syödä jotain muuta kuin Trangialla valmistettua ateriaa. Tuolla näkyi jotain liikettä- ja kiihdytän huoltamon toiselle puolelle. Kysyn satunnaiselta kulkijalta ruokapaikkaa, ja saankin kuulla, että kylältä sellainen löytyi. Pizzeria Esteri.

No ei nyt hääppöseltä kuulostanut tuo nimi, enkä arvannutkaan vielä tässä vaiheessa, kuinka läheiseksi ja jopa iholle asti tulisi tuo "Esteri" tällä reissullani.......jatkuu

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Joulu 11, 2015 8:40 pm 

Liittynyt: Su Maalis 29, 2015 9:52 am
Viestit: 5
Pyörä: k100
" mutta jos sinä olet väärässä, olet matkalla kadotukseen!"

Keskiajalla kuulemma kirkonmiehet pelotteli tälläsillä mielikuvilla, aika velikultia!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Joulu 12, 2015 11:55 am 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 18, 2007 9:14 pm
Viestit: 446
Paikkakunta: Pirkanmaa
Pyörä: Ewan McGregor -03
"jos olisinkin väärässä, enhän menetä mitään"

Paitsi, lestadiolaisten mielestä palat helvetin tulessa, jos heidän uskontotyylinsä on se oikea. Jehovalaisten kohdalla taivaspaikkojen määrä on myös rajattu 144 000 uskovaan. Ja varmaan yhtä huonosti käy aika monen muun uskonnon kohdalla.

Jokainen tulkoon autuaaksi uskossaan, mutta pieni pilke silmäkulmassa ja lähdekritiikki on suositeltavaa ettei mene liian vakavaksi.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Joulu 12, 2015 1:29 pm 

Liittynyt: Ma Tammi 31, 2005 7:54 pm
Viestit: 354
Paikkakunta: Kanta-Häme
Pyörä: BMW R1150GS
Täälähän pysytään aiheessa kun .orgissa konsanaan. Hyvä äijät. Jatkakaa samaan malliin, niin on kiva lukea tätä ketjua :( :x


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Joulu 12, 2015 8:51 pm 

Liittynyt: Su Marras 08, 2009 7:30 pm
Viestit: 1526
Paikkakunta: iTikkakoski
Pyörä: R1100GS/XL600V
Gessu vain sivujalle, töpsilä irti, ja viiiielä nousi jalka porontaljan ylitse. Kypäri päästä ja sitten sisälle hämärään pizzeriaan, josko siellä olisi ihan oikiaa ruokaakin tarjolla? Vain 2 muuta asiakasta ja minä....ei ollut kovin mairitteleva enne?:blink: Tiskin takanä hääri tumma, selvästi ei-alakuperäiskansalainen, mutta hymyili ja tervehti nopiaan niin, että melekein jo säikähin! "Rauhaa - ja päivää!", sanoin ja jatkoin..."olisikos teillä ihan jotain ruokaa?" -kysymykseni ei ollut ehkä tyypillinen, mutta halusin tällä sanoa sen, ettei pitsat, kebabit, dönerit, ym. thaile-se-lassiet, tai mitä nuita exotic- välimerellisiä- jne, etnisiä chorizo- piiras, yms. (voi kun mää en millään pysy perässä mitä kaikkea niitä nykyään on), "harhautteita" onkaan olemassa - kaikkien tulos on sama! Maistuu niin tulisilta, että tukka lähtee, ja kun sitä en miulle enää uutta kasva, pitäisin tuon vähäisen mitä sitä enää on vielä itelläni!

"Entäs salaattipöytä ja onhan tuossa vielä perunoitakin" - ehdotin, "Lonasaika ohi, muta sina voiottaa mitasiinao" ..."ja leipatulee ja kahvitulee ja voiottaa viineri"

Katselin että hetkonen, tuohan käy minulle kuin aura-auto Kaamaseen, niin otampa sitten tuollaisen setin!
Ja mihin hintaan: 7.20€! Kyllä kelpasi kaapia se kaikki mitä lounaspyödästä oli jäljellä, ja lopuksi otin vielä sen viinerinkin kaffeella! Ei-alkuperäiskansalaisesta ei ollut siinä mitään kummallista, että pidin kypärää viereisellä penkillä, saati että ison näyteikkunan takana seisoi poronnahkainen Gessu.....kai tämä oli ihan jees tällä seutua, jos vaikka jokapäiväistäkin.

Shell- huoltamolla vielä tankkasin, ja sitten kun tarkistelin etusen ilmanpaineita huoltohallin oven edessä, ainakin 6 raavasta miestä seisoi aivan naamani edessä, katsellen meikäläistä kuin jotain maahanmuuttajaa`?
Ilmekkään ei värähtänyt kenelläkään, ja tilanteesta tulikin väkisin mieleeni jokin villin lännen elokuva, tiedättehän se tilanne, muutamat sekunnit ennen, kunnes joku vetää ensin! Tuota tuimaakin tuimempaa tuojotusta kesti niin kauan, kunnes ikkuna meni heidän hengityksestään huuruun, ja totesin, että olipahan nyt heidän seuraavan päivän kahvipyötä puheenaiheet ainakin selvillä.:D

Ilo oli nyt kaasutella kohti Askanmäkeä, Hirvaskoskea, Pudasjärveä ja sitten Ranuaa, jonne ei enää olisi kuin parin tunnin istunto, (160km). Ei tarvinnut tankata, ei ruokailla ja valoakin tuntui riittävän -kiitos tuon uuden "porovalaisimen". Hämärä alkoikin jo hiipimisen, aurakeppien heijastimet kiilumaan jo kauempaakin...
Vain jokunen yhdistelmä tuli vastaan ja ilo oli valkoista, lähes tyhjää tietä päästellä!
Paljon oli vain noita ikkunat kuurassa, kylmillään autioksi jääneitä taloja tien varsilla ja en tiedä kuka täältä tuollaista autiotilaa ostaisikaan! Näin se maaseutu autioituu ja rappioituu täällä seuduin.....:sad:

Mutta vastaavasti eräitten vaarojen laella, näkyi erivärisiä kirkkaita valoja, joulukuusia yms. välkehtivää, vaikka naapuria ei ollut mailla eikä halmeilla! Eivät kaikki ole suinkaan vielä luovuttaneet -hyvä niin.
Nyt oli jo täyspimeää. Poroja ei sentään ollut vielä tullut eteen, vaikka huoltoaseman kassamyyjä niistä varoittelikin. Täytyy vain pitää sopivaan 80-90km:n matkavauhtia yllä, niin eiköhän sitä vielä Gasthaus Ranuan päätaloon vielä ennättäisi yöksi?

Kuusamo- Oulu tien tiesin sulaksi, kuten se olikin. On meinaan sen verran kovempi liikenne tällä tieuralla, että sitä suolataankin runsaasti, mutta onneksi tätä tietä tarvitsee ajella vain sen parikymmentä kilometriä, kun voin jälleen kääntyä valkoiselle 78- tielle. Visiiri oli pysynyt sulana, ja kutakuinkin puhtaanakin tänne asti.
Nyt eräs vastaantuleva kotilo vilautteli valojaan, joka tarkoitti että poroja olisi edessä!....ja olihan siellä, mutta missä? Jälleen, kun sain vaihdettua pitkille, näin omalla kaistalla jolkuttelevan yksinäisen ja laihan eläimen, ja lähemmäksi päästyäni, se pysähtyi ja jäi ihmettelemään kaiketi Gessun tutinaa?
Ei ne näin pimeällä säntäilleet, kuten valoisalla kesällä - tuumasin, samalla kuin käänsin jälleen ah- niin mukavan lämpöistä tuppea hyvän tankohupun sisällä.....

Viiiiideo.

jatkuu....

_________________
"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
Ei ihminen halua kuulla olevansa syntinen, koska se tuo ahdistuksen, ja siitä nousee raivo...


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com