Pohjolan Kurapyöräilijät
http://matkaendurot.net/phpBB3/

Maisemien katselua Oulunseudulla 6.8.2006
http://matkaendurot.net/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=3471
Sivu 1/2

Kirjoittaja:  Tase [ La Elo 05, 2006 3:03 pm ]
Viestin otsikko:  Maisemien katselua Oulunseudulla 6.8.2006

Olisikohan Oulun seudulla innokkaita matkaenduromiehiä pienelle sunnuntaiajelulle. Keväällä lupasin ottaa ainakin yhden kerran tälle kesälle vetovastuun ja ajattelin lunastaa sen nyt. Reitti on luonteeltaan möhkö-pyörille ja vastaaville sopiva eli katuendurorenkailla ja vaatimattomalla ajotaidolla pärjää. Minulla on tällä hetkellä Suzukissa Tourancet, joilla pääsee tämän reitin varsin hyvin. Vauhti on tarkoitus pitää maltillisena, joten maisemiakin ehtii katsella. Jos et ole koskaan osallistut porukka-ajeluun, niin nyt on hyvä tilaisuus aloittaa, sillä tällä reitillä jokainen selviää. Välillä on yksi puronylitys, vaan ei siinä ole vettä
kuin 10 senttiä. Jos tulee kalustorikkoja ja joutuu korjausyrityksistä huolimatta jättämään pyörän metsään, minulla on peräkärry jolla se voidaan tarvittaessa noutaa ihmisten ilmoille. Kuskinkaan tuskin tarvitsee metsästä pois kävellä, yleensä matkaenduroissa on kyytiläiselle jalkatapit ja pätkä penkkiä, ei tosin kaikilla. :wink:

Lähtö voisi olla Kellon Shellin pihalta klo 10:00, matkaa on yhteensä noin 200 - 250 km. Jos et halua tai omien menojen takia pysty ajamaan koko pätkää, väliltäkin voi luvan kanssa poistua. Reitti on pisimmillään vajaan tunnin päässä Oulusta. Aikaa ajeluun kuluu noin 6 - 8 tuntia, joten jotain evästä ja runsaasti juotavaa kannattaa varata mukaan. Nyt on voimassa metsäpalovaroitus ja on ollut todella kuivaa pitkän ajan, joten taukopaikoilla taidamma jättää tulet tällä kertaa tekemättä. Varaudu siihen eväitä tehdessä. Toki välillä ollaan ihmisten ilmoillakin, joten kahvilassa ja tankillakin voidaan pistäytyä.

Jos et ole koskaan osallistunut porukka-ajelulle, opiskele ryhmäajon kultaiset säännöt Raimon sivuilta.

http://www.finnbike.com/matkaendurot/turva.htm

"Suomennettuna" sääntö kuuluu:
Seuraa edellä ajavaa ja pidä huoli takana tulijasta. Jos edellä ajavaa ei näy, älä hätäänny vaan ajele rauhassa, sinua odotetaan. Jos et tiedä mihin edellä ajava meni, pysähdy, sinut kyllä noudetaan.

Kirjoittaja:  tertsu [ La Elo 05, 2006 3:32 pm ]
Viestin otsikko: 

Jep, mukana ollaan. Nappuloita ei mullakaan ole vielä alla, säästelen niita URAA reissulle. Takaisin kotona pitäis olla 4:n pintaan. Säätiedotuksen mukaan saataa pölistä ja tulla hiki :roll:

Kirjoittaja:  Pietro [ La Elo 05, 2006 6:35 pm ]
Viestin otsikko: 

Mukana ollaan

Kirjoittaja:  Ad Venture [ La Elo 05, 2006 8:55 pm ]
Viestin otsikko: 

Olen reissussa huomisen, muuten olisin kyllä kirmannut mukaan. :cry:

Kirjoittaja:  Arto [ La Elo 05, 2006 9:56 pm ]
Viestin otsikko: 

No joo. Nyt vielä tämäkin :shock: . Tottakai suska on ny tietenkin käyntikelvoton!! :evil: . Joutunu köyhänä ajeleen a***lla jo pari viikkoa, kun ei oo aika ja varat riittäny harrastukseen!!! No jospa sitä joku toinen kerta sitten....

Kirjoittaja:  Marko P [ Su Elo 06, 2006 3:05 am ]
Viestin otsikko: 

Kiinnostusta olisi ollut, mutta en ehdi enää mukaan. Rupesin huoltaan mopoa ja itseäni. No ens kerralla sitten!

Purot ja ojat ei tulene olemaan ongelma reissullanne. Ajelin tuossa yli-iissä tänään täysin kuivanneiden purojen yli, jotka ei ole ainakaan 25:een vuoteen ollet kuivia!

Kirjoittaja:  Raimo [ Su Elo 06, 2006 6:09 am ]
Viestin otsikko: 

Voe harmi, olisitpa Tase hoksannut päivää paria aiemmin, niin olisin laittanut sähköpostilistalla kutsun eteenpäin. Mulla olevalla listalla on jonkin verran sellaisia kavereita, jotka eivät foorumia seuraa säännöllisesti. Nimiä kuitenkin on 66 tällä hetkellä.

Hienoa että joku muukin alkaa ajeluttamaan porukkaa. Mulla on Uraassa hommaa ihan tarpeeksi, noinniinkuin harrastuksen kannalta, ja JP:llä on mökin koputtelussa omat puuhansa. Loistavaa :!:

Kirjoittaja:  Wikko [ Su Elo 06, 2006 11:34 am ]
Viestin otsikko: 

Juu, hiukan aikaisemmin olisi voinut ilmoitus olla niin olisin minäkin ehtinyt mukaan... Mutta hieno kuitenkin huomata, että toimintaa on täälläkin päin!

-W-

Kirjoittaja:  tertsu [ Su Elo 06, 2006 4:28 pm ]
Viestin otsikko: 

"Pölypyöräiliöitä" oli reissussa 3. Kilometrejä tais tulla pikkasen vajaa 200. Kiitokset vielä kerran Taselle mukavasta ajalusta ja hienosta reitistä.

Kirjoittaja:  Karisa [ Su Elo 06, 2006 5:59 pm ]
Viestin otsikko: 

Samperi, muutaman tunnin liian myöhään taas hoksaan ilmoituksen.

Millaisen reitin ajoitte?

Kirjoittaja:  Tase [ Su Elo 06, 2006 6:30 pm ]
Viestin otsikko: 

Joo, on ihan totta että ilmoituksen olisi voinut antaa aikaisemminkin. Minulla selvisi "sunnuntaivapaa" vasta lauantaina, joten päätin kokeilla olisiko lähtijöitä. Niitä löytyi, joten ei muuta kuin menoksi. Kiitokset osallistujille, mukava reissu muodostuu yhdessä, yksin sitä ei voi tehdä.

Kolme innokasta matkaenduromiestä lähti Kellon Shelliltä kohti Alakylää. Sieltä ajelimme Kiiminki - Yli-Ii -tien itäpuolelle, missä väistelimme poroja ja ihastelimme suomaisemia. Pienellä puron ylityksellä pääsimme oikotietä Nauruaan, mistä hurautimme voimalaitoksen kautta Ii-joen pohjoispuolelle. Siellä syötiin eväitä, istuskeltiin laavulla ilman tulta ja pulistiin alan harrastajille tärkeistä asioista. Ii-joen rantoja ihastellen ajelimme kohti länttä, mistä päädyttiin loppujen lopuksi takaisin lähtöpaikkaan. Reissu meni hyvin, aikaa meni kokonaisuudessaan reilut neljä tuntia ja matkaa vetäjälle kertyi 160 km. Oulun pojat saivat siihen vielä 40 km lisää, enduromiehiä kun olivat, niin metsien kauttahan ne kotiin lähtivät. Reissu meni hyvin, ei tullut mies- eikä kalustotappioita.

Tämä reissu oli ensimmäinen minun ollessa vetovastuussa. Kokemus oli positiivinen ja rohkaiseva, sen verran "nöyriä ja kuuliaisia" osallistujat olivat. Vetäjän onni on saada ajaa silmät kirkkaina ja naama puhtaana, perässä tulijat puhuivat jostain pölystä, vaan en minä mitään huomannut. Navigointilaitteena toimiva kämmentietokone Acer n35 ja Destinator PN -ohjelmisto toimivat hyvin, sellaista tietä/kulkuväylää ei toistaiseksi ole löytynyt, jota se ei tunnistaisi. Vaan tekniikkaan ei saa liikaa luottaa, kyllä ainakin kotia pitää osata vaikka amerikkalaiset kääntäisivätkin GPS:n pois päältä.

Voin vetää tämän "maisemien katselu" -reissun tarvittaessa vielä uudelleen. Periaatteessa sen voisi ajaa iltasellakin jos pääsee lähtemään viimeistään 17:30. Vaan ennen uusintaa pitää sataa vettä, mutta ei liikaa, muuten se puro jää meikäläisen taidoilla ylittämättä. Samaten myös muut voivat suunnitella ajoja, nämäkin osallistujat olivat 90 % ajaneet käytetyn reitin. Oli hauska huomata että samoja kairoja sitä on yksikseen käyty tutkimassa, lähdetään vaan joskus porukalla tutkimaan, jos eksytään tai tie loppuu, niin ajetaan sitten kotiin.

PS. Minä lisään reissusta kuvia heti kun saan tekniset ongelmat selvitettyä, ATK-hommista kun leipäni saan niin enhän minä näitä osaa...

EDIT: Lisätty kuvat, töissä se näköjään onnistuu, kotona on vissiin väärät asetukset.

Liitteet:
B Tauko.jpg [383.71 KiB]
166 kertaa
C Puun kiertoa.jpg [347.64 KiB]
156 kertaa
D Suomaisemaa.jpg [395.9 KiB]
142 kertaa
E Laavulla.jpg [425.46 KiB]
146 kertaa
F Kalustoa.jpg [438.99 KiB]
153 kertaa
G Rantamaisemaa.jpg [291.4 KiB]
121 kertaa
H Jokimaisemaa 1.jpg [206.98 KiB]
126 kertaa
I Jokimaisemaa 2.jpg [233.1 KiB]
116 kertaa
J Maalissa.jpg [310.86 KiB]
139 kertaa
K Pölypyöräilijät.jpg [211.32 KiB]
168 kertaa

Kirjoittaja:  Tase [ Ma Elo 07, 2006 9:50 am ]
Viestin otsikko: 

Lisäsin kuvia, joten nostetaan aihetta ylöspäin.

Kirjoittaja:  Karisa [ Ma Elo 07, 2006 1:35 pm ]
Viestin otsikko: 

Jokimaisemat taitaa olla Raasakan hujakoilta? Tuolla tuli Seatilla vedettyä semmoista taipaletta, että mopollakin hirvittäisi :)

Kirjoittaja:  Donner [ Ma Elo 07, 2006 2:57 pm ]
Viestin otsikko: 

Kiinnostusta olisi lähteä mukaan, jos uuden reissun järkkäät! Viime kesänä aloitin mopoilun ja en ole koskaan porukka-ajelulla käynyt, mutta joku tuollainen reissu vaikuttaisi justiinsa sopivalta. Rengastus ei ole Tourancea karkeampaa, kun tulee eniten huristelua matka-ajoa GT-kartta tasolla.

Juu, ja ajoseuraa olisi hakusessa viikonloppureissuille, jos löytyy Sotkamo-Kuhmo-Nurmes suuntaan Oulusta matkaavia.

Kirjoittaja:  KTP [ Ti Elo 08, 2006 9:34 am ]
Viestin otsikko: 

Voi, minäki saattasin ehtiä tuommoselle lenkille mukaan.
Jokos Tasen emäntäkin uskaltautuisi mukaan? Olethan muistanu opettaa vaimoketta.

Mun ajot on jääny alle 500km :oops: mut ens kesänä palaan ruotuun.
Eipä oo tarvinnu ostaa kallista pensaa :wink:

Sivu 1/2 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/