Pohjolan Kurapyöräilijät

Matkaendurofoorumi kaikille enduron ystäville!
Tänään on Ti Kesä 02, 2020 3:59 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 100 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: La Huhti 07, 2012 11:19 am 

Liittynyt: Pe Maalis 16, 2012 8:56 pm
Viestit: 55
Pyörä: KTM 990 Adventure
Siis tuollapuolen rajaa on varmasti kurapyöräilijöitä visitoinut ja nyt olis vinkit tarpeen, elikkä laittakaa hyviä JA huonoja kokemuksia majapaikoista / leiripaikoista / reiteistä / tankkausmahdollisuuksista / ruokapaikoista / nähtävyyksistä, ym. ym.... Niin hyvät kun huonotkin kokemukset ovatten tervetulleita. Kannas, ja etenkin Laatokan Karjala ovat nyt hakusessa lähinnä. Joskus sitten toinen kerta kenties Murmanskiin ja Vienan Karjalaan. Mikä tuolla on suhtautuminen matkaenskamiehiin ja luonnossa ajelemiseen?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Huhti 10, 2012 12:57 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 28, 2010 11:15 am
Viestit: 1215
Paikkakunta: Jyväskylä
Pyörä: AT
Itse olen myös lähdössä pienelle Laatokan kierrolle 16-20.5. joten jos on tiedossa hyviä majoituspaikkoja ja reittejä (jotain olen koettanut aiemmista kertomuksista katsoakin) niin otan vinkkejä vastaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Huhti 22, 2012 10:44 am 

Liittynyt: Ke Syys 29, 2004 1:54 pm
Viestit: 299
Paikkakunta: Vasa
Pyörä: F800GS, Gas Gas EC300
Minulla on kokemuksia Venäjän Karjalasta, erityisesti Aunus-alueelta. Olen matkustanut Laatokan ympäri monta kerta autolla sekä moottoripyörällä. Tunnen metsätiet aika hyvin Aunuksen seudulla, mutta muuten olen vain ajanut maantiellä ajanpuuten takia. Lähtö on aina ollut Vaasasta ja määräpaikka Aunus, että olen yrittänyt pitää keskinopeuden ylhäällä. Toisaalta maantien Värtsilästä Aunukseen on tosi kiva ajaa matkaenduropyörällä, ne ovat niin kuin tehty tämän hommaan. Tie on aika huonossa kunnossa oleva mutkatie että jousituksen saa tehdä töitä, vähän kuin 230 kilometrin erikoiskoe. Laatokan länsi-rannan pitkin, Sortavalasta Käkisalmeen, on myös mukava ajaa. Siellä ajetaan vanhanaikaisella kylätiellä mikä on osittain päällystetty ja osittain ei. Itäranta Pietarista Aunukseen on aika tylsä reitti, ainakin jos seuraa maantien mikä on suoraa ja ilman yllätyksiä.

Kartalla metsätieverkko näyttää olevan aika kattava, mutta yleensä joutuu kyllä muokkaamaan suunnitelmat kun kaikki tiet eivät enää ole ajettavaa.

Jos te olette sopivan kokoinen ryhmä ja haluatte yöpyä Aunuksessa, minä voin suositella yhden talon noin 5 km ennen kaupungin, jos tulette Värtsilästä. Maatilalla on rakennettu toisen talon mikä he vuokraavat vieraille. Siellä on makuupaikka 6:lle hengelle ja pihalla on sauna mikä lämmitetään jos etukäteen sovitaan. Illallinen on kyllä huipputasolla, kotona tehty juhlaruoka kuin parhaillaan. Suosittelen tämä paikka vaihtoehtona kaupungin hotelliin. http://tvil.ru/entity/dom/view/189

Tankkauspaikat löytyvät runsaasti Karjalassa jos nyt ei eksy ihan erämaahan. Kun lähtee ensimmäinen kerta Venäjälle, jokainen kylä on nähtävyys. Kulttuuri-nähtävyyksiä löytyy myös esim. Valam luostari, Svir luostari ja ehkä se eksoottisin Interpersolok luostari, mihin pääsee metsän kautta myös. Kannattaa käydä katsomaan Laatokan hiekkarantaat, Vidlitsasta Aunukseen. Jos ei muuta, löytyy varmasti vapaa tila teltalle jos telttapaikka kaipaa. Ne joka ovat kiinnostuneet sotahistoriasta, lähtevät katsomaan jatkosodan puolustusasemat Megrega-Svir alueella. Silloin saa myös yhdistetty nähtävyyksien-katselun enduro-ajelun kanssa.

Pohjoiseen on myös mahdollista suunnitella mielenkiintoinen reitti esim. Karhumäelle ja Stalinin kanava. Sinne voidaan ajaa metsätiereittejä Aunuksesta, toinen vaihtoehto on Pitkärannasta Suojärven kautta. Matkalla Pohjoiseen voin suositella Basa Sandal majapaikaksi. Se on hyvin hoidettu camping-paikka missä löytyy hotellihuoneet ja erittäin viihtyisiä huoneita rantarakennuksissa. Se sijaitsee Suopohjan kylän lähellä, Sandal-järven rannalla. http://www.baza-sandal.ru/placement.shtml


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Huhti 22, 2012 2:26 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 28, 2010 11:15 am
Viestit: 1215
Paikkakunta: Jyväskylä
Pyörä: AT
Kiitokset vinkeistä! Eiköhän tuosta saada hyvä reitti kasaan. Mukaan lähtee yksi venäläinen motoristi täältä Jyväskylästä ja muutamia paikkoja on katsottukin ja tuolta löytyi myös mielenkiintoisia paikkoja kuvien kanssa ja merkkailtu vielä karttaankin sijainteja.
http://www.aroundspb.ru/vokrug-ladogi.html


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Touko 03, 2012 8:25 pm 

Liittynyt: Pe Maalis 16, 2012 8:56 pm
Viestit: 55
Pyörä: KTM 990 Adventure
Hyviä vinkkejä tullut :P Pitää katsella vaikka sadepäivänä noita tarkemmin ajan kanssa....


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Touko 04, 2012 3:49 pm 
Avatar

Liittynyt: To Maalis 12, 2009 1:13 am
Viestit: 284
Paikkakunta: Hollola
Pyörä: Transalp, XL250, CB750
Hyvähän Karjalassa on ajella, ja muuallakin Venäjällä, nimenomaan matkaendurolla. Tiet ovat "sopivia" ja leiriytyä voi helposti, kun asutusta on vain vähän. Turvallisuus tai virkaintoiset poliisit eivät ole ongelmia ja ystävällisiä ihmisiä on kaikkialla.

Jotain olen itsekin kirjoitellut aiheesta: http://koti.phnet.fi/nokkela/Nokkela/Contents.html . Tarinassa oleva kartta on kurja, pitää tehdä parempi. Lisätietoja leiripaikoista voin antaa, jos kiinnostaa.

Kirjoitelkaahan tekin sitten kokemuksistanne. Itse luen nitä mielelläni ja nyt on menossa uusintana SamiV:n mongolianmatkan kertomus. Jospa sitä vielä joskus pääsisi itsekin kauas jonnekin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Touko 04, 2012 8:00 pm 
Avatar

Liittynyt: Su Touko 30, 2010 6:21 pm
Viestit: 579
Paikkakunta: Joensuu,Hammaslahti
Pyörä: AT -92
Enduro sopiikin hyvin ajeluun... kuulema uus pikitie Pitkästärannasta Aunukseen :lol: . Aunuksessa ihan hyvä hotelli (Hotelli "Olonia", Aunus) , ja kun autoiltiin siellä, oli pari Bemun enskaa yön parkissa pihalla, ja ihan ehjiltä vaikuttivat. Ilmeisesti vartioitu piha on. Tuolta varailtiin ite hotellit, kaikki toimi loistavasti http://nordictravel.ru/fin/index_karelia.html . Tarkotus on käydä jossain vaiheessa myös moottoripyöräilemässä tuolla Karjalan suunnalla, en vielä tiedä joko tänäkesänä, vaiko vasta seuraavana. Autollahan tulee käytyä viikottain.

_________________
Loud pipes save lives
-Pasi-


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Touko 07, 2012 8:15 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 28, 2010 11:15 am
Viestit: 1215
Paikkakunta: Jyväskylä
Pyörä: AT
Tuollainen kieros on nyt suunnitteilla. Garminin mapsourcen file

Startti keskiviikkona illalla Lappeenrannan ABC:ltä ja rajan yli ja vähän ajoa ja suunta itään A124:sta ja jonnekin kannakselle leiri pystyyn metsään.
Torstaina eteneminen vastapäivään jonnekin Laatokan rannalle ja pois M18:lta ja leiri taas pystyyn
Perjantaina laatokan itärantaa kiertäen ja jossakin Pitkärannan tienoilla leiriytyminen
Lauantaina erkaantuu ennen Sortavalaa porukka kahtia ja yksi matkalainen läthee kohti Vartiusta ja Kainuuta ja itse jaksan Sortavalan ohi ja jonnekin Vuoksen lähistöllä leiri pystyyn
Sunnuntaina paluu.

Jos jollakin on tuohon reittiin hyviä majoituspaikkavinkkejä (teltta), paikkoja joita kannataisi käydä katsomassa tai tiedossa että tuo ei vaan onnistu ajaa pyörillä Africa Twin ja KTM690 molemmat kevyessä matkavarustuksessa niin saa vinkata tai jopa muokata ko.reittiä.

Olisi hienoa jos saataisiin noista karjalan paikoista jonkinlaista POI-tiedostoa. Täällä on varmaan aika paljon tuolla liikkuneita ja tiedossa voi olla hyviäkin paikkoja.


Liitteet:
Laatokan kierros.zip [83.99 KiB]
287 kertaa
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Touko 07, 2012 8:59 pm 
Avatar

Liittynyt: La Marras 17, 2007 10:04 pm
Viestit: 128
Paikkakunta: Lpr/Jns
Pyörä: 640 Adventure
Hyvännäköinen reitti. Laatokan itäpuolella on valitettavan vähän vaihtoehtoja etenemisreitille.

Keskiviikon menosiirtymään voisi harkita (rajaruuhkien yms. mukaan) ns. Heinjoen oikaisua, eli Heinjoki-Kuukauppi väliä (Viipurista päin A127:aa itään ja Veshchevon kohdalta pohjoiseen, Perevoznoeen).

Paluupätkällä Sortvalasta eteläänpäin pudotellessa kannattaa ehdottomasti käydä heittämässä Lumivaaran ja miksei Elisenvaarankin lenkit, tietysti taas aikataulusta riippuen.

Svetogorskia lähestyttäessä Kirvun tie (Svobodnoe) on mukavaa pätkää, toki tuo reitittämäsi astetta eteläisempi vaihtoehto on yhtälailla hauska.

-T


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Touko 07, 2012 9:33 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 28, 2010 11:15 am
Viestit: 1215
Paikkakunta: Jyväskylä
Pyörä: AT
Tseta kirjoitti:
Hyvännäköinen reitti. Laatokan itäpuolella on valitettavan vähän vaihtoehtoja etenemisreitille.

Keskiviikon menosiirtymään voisi harkita (rajaruuhkien yms. mukaan) ns. Heinjoen oikaisua, eli Heinjoki-Kuukauppi väliä (Viipurista päin A127:aa itään ja Veshchevon kohdalta pohjoiseen, Perevoznoeen).
-T

Onko kenelläkään tietoa minkälaista kinttupolkua tuo ura välillä Veshchvevo- Perevoznoe on? OSM kartassa A127:sta lähtee katkoviivalla merkitty ura joka kääntyy Veshchevo (Heinäjoki?) ja Heinäjoen Kirkolle joka ilmeisesti oli siinä 1881-1944 ja enne Veshchevoa erkaantuu itään päin vähän Rouhijärven suuntaan toinen ura joka menee vesistöjen välissä, Vuoksin rannoillakin välillä käyden ja yhtyy A124:seen Revoznoen kylän paikkeilla.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Touko 07, 2012 10:05 pm 
Avatar

Liittynyt: La Marras 17, 2007 10:04 pm
Viestit: 128
Paikkakunta: Lpr/Jns
Pyörä: 640 Adventure
Ohessa reittitiedosto tuosta Heinjoen oikaisusta. Tuo väli on ainakin ajettu useampaan otteeseen, muitakin vaihtoehtoja on, mutta en nyt enää tarkkaan muista mistä ne kulkevat ja mistä niistä pääsee "varmuudella" läpi.

Reitti on pääosin kovapohjaista; mukaan mahtui muutama puron ylitys tms., "pahin" onkin tuonne reittiin merkattu.

Kuva

Tästä kuvasta näkyy hyvin tuo puron ylitys ja tiepohjan yleislaatu. LC4 MT21-renkain meni helposti, toisaalta myös mukana olleet AT ja 990 kulkivat ongelmitta mukana.

-T


Liitteet:
heinjoen_oikaisu.gpx [46.31 KiB]
234 kertaa
Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Touko 07, 2012 11:13 pm 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 28, 2010 11:15 am
Viestit: 1215
Paikkakunta: Jyväskylä
Pyörä: AT
Kiitokset. Näyttäisi olevan juuri tuo missä minulla tuossa OSM:ssä menee polku eli tuota samaa tarkoitin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Touko 08, 2012 10:19 am 
Avatar

Liittynyt: To Maalis 12, 2009 1:13 am
Viestit: 284
Paikkakunta: Hollola
Pyörä: Transalp, XL250, CB750
Kiinnostavat paikat riippuvat kaiketi kustakin henkilöstä, mutta minusta pari vuotta sitten Laatokkaa kierrettäessä hienoin "nähtävyys" oli Aleksanteri Syväriläisen luostari Lotinapellosta luoteeseen (löytyy mm. Google Mapsistä). Silloin sinne ei päästy pikkutietä oikaisemalla. En tiedä tilanteesta nyt. Vähän siitä pohjoiseen Tuuloksen tienoilla on monta hyvää telttapaikkaa ihan Laatokan rannassa kuivalla hiekkakankaalla. Törkyä toki riittää, mutta jos siitä ei välitä, tilaa on.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Touko 08, 2012 10:38 am 
Avatar

Liittynyt: To Tammi 28, 2010 11:15 am
Viestit: 1215
Paikkakunta: Jyväskylä
Pyörä: AT
ILmeisesti Aleksanteri Syväriläisen luostari on tämä Google Mapsissa näkyvä стар слобода?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Touko 08, 2012 11:01 am 
Avatar

Liittynyt: Ma Syys 12, 2005 11:54 am
Viestit: 137
Paikkakunta: Sotkamo
Pyörä: K100LT/F800ST/F800GS/R1200RT
Minun pitäisi tulla pois tuolta Laatokan rannalta Kostamuksen kautta. Onko kellään kokemusta pääseekö läpi reittiä Pitkäranta-Suojärvi-Porajärvi-Muujärvi-Lietmajärvi-Kostamus? Matkaa on Garminin mukaan 537 km ja viamichelinin mukaan 539 km. Kauanko tuo vie aikaa? Viime kesän kokemukset osoittavat, että matkanteko voi olla hidasta, vaikka kartassa on tie!

_________________
Tieto luo tuskaa!


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 100 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com